Oh. Mijn. God. Wat lekker dit! Ik vulde een paar perziken met zachte geitenkaas, een drup balsamico, een snuf versgemalen zwarte peper en wikkelde ze in een paar plakken serranoham. Knal ze een paar minuten op de barbecue met als resultaat: heerlijke zoete perziken met gesmolten geitenkaas in een krokant jasje. Echt heer-lijk. Maak ze af met honing en smullen maar! Je kunt deze perziken bijvoorbeeld eten als voorgerecht of als bijgerecht.
Gemaakt? Let me know, dat vind ik leuk :D
Dit heb je nodig voor deze gevulde geitenkaas perziken van de barbecue
- 4 wilde perziken – Gewone perziken of nectarines kunnen ook!
- 100 gr zachte geitenkaas
- 1 el balsamico
- 80 gr dunne plakken serranoham – zo’n 8 plakken
- 2 el honing




Zo maak je het
Was de perziken en snijd de pit er voorzichtig uit (zie foto). Geen probleem als er eentje niet helemaal heel meer is, je plakt de boel dan straks gewoon weer aan elkaar met geitenkaas.
Vul de holtes met geitenkaas en druk het geheel goed aan. Strooi een snuf zout en peper over de perziken en sluit af met een drup balsamicoazijn over de geitenkaas. Verpak elke gevulde perzik in twee plakken serranoham.
Leg de gevulde perziken op het rooster van de barbecue. Zoals je op de foto ziet heb ik een kamado barbecue en deze stond op 160 graden. Grill de perziken in ongeveer 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
Geen zin om de barbecue aan te steken? Verwarm de oven dan voor op 180 graden. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de perziken kort aan beide kanten goudbruin. Verplaats ze daarna nog tien minuutjes naar de oven. Ik moet wel zeggen, de barbecue zorgt wel nét even voor dat ultieme smaakje.
Haal de perziken van de barbecue en drizzle er wat honing over.
Eet smakelijk :D
Een heerlijk voorgerecht, de we hebben genoten.
Top voorgerecht even een werkje maar dan heb je ook wat. SUPER LEKKER.
Ziet er heel lekker uit ga het zeker maken