Gegrilde courgette-linzen spread

Wat sommige mensen met aanbiedingen in winkels zoals de Kruidvat of Etos hebben (je kent het wel, helemaal los gaan op korting), dat heb ik in de supermarkt. Twee bloemkolen voor de prijs van één? Doet u mij er dan maar zes. En zo ook met courgettes vorige week. Mijn keuken ligt er vól mee. Het nadeel is alleen dat ik dus altijd te veel koop en vervolgens niet zo goed weet wat ik er mee aan moet. Tip van de dag: maak een lekkere spread van overbleven groeten voor op brood. Eenvoudig te maken, super lekker en bomvol vitamientjes. Gezonder broodbeleg krijg je niet. Of in mijn geval crackerbeleg ;)

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde courgette-linzen spread

  • 1 courgette
  • 400 gr linzen – uitlek gewicht 265 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • klein handje verse dragon
  • sap van 1/4 citroen
  • optioneel voor erop: geitenkaas en walnoten

 

Gegrilde courgette-linzen spread, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Overgebleven groenten, Gezonde spreads, Courgette en geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Gegrilde courgette-linzen spread, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Overgebleven groenten, Gezonde spreads, Courgette en geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verhit een grillpan.

Was de courgette, snijd hem door midden en vervolgens in dikke plakken. Gril de plakken aan beide kanten zo’n 4 tot 5 minuten.

Laat de linzen uitlekken en spoel ze na met water. Pel de sjalot en snijd hem in kleine stukken. Haal de blaadjes dragon van de stengels af.

Doe vervolgens alle ingrediënten, inclusief de gegrilde courgette, in je keukenmachine en blend alles tot een romige spread. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Indien je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met een staafmixer doen.

De spread is het lekkerst wanneer je hem daarna minimaal één uur laat afkoelen in de koelkast. Smeer de spread op een cracker en beleg hem optioneel met extra geitenkaas en grof gehakte walnoten.

 

Deze gegrilde courgette spread is ook heerlijk voor bij de borrel met toastjes, soepstengeltjes of stokbrood :D

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!