Gegrilde courgette-linzen spread

Gegrilde courgette-linzen spread

door | sep 21, 2017 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads, Vega | 0 Reacties

Wat sommige mensen met aanbiedingen in winkels zoals de Kruidvat of Etos hebben (je kent het wel, helemaal los gaan op korting), dat heb ik in de supermarkt. Twee bloemkolen voor de prijs van één? Doet u mij er dan maar zes. En zo ook met courgettes vorige week. Mijn keuken ligt er vól mee. Het nadeel is alleen dat ik dus altijd te veel koop en vervolgens niet zo goed weet wat ik er mee aan moet. Tip van de dag: maak een lekkere spread van overbleven groeten voor op brood. Eenvoudig te maken, super lekker en bomvol vitamientjes. Gezonder broodbeleg krijg je niet. Of in mijn geval crackerbeleg ;)

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde courgette-linzen spread

  • 1 courgette
  • 400 gr linzen – uitlek gewicht 265 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • klein handje verse dragon
  • sap van 1/4 citroen
  • optioneel voor erop: geitenkaas en walnoten

 

Gegrilde courgette-linzen spread, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Overgebleven groenten, Gezonde spreads, Courgette en geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Gegrilde courgette-linzen spread, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Overgebleven groenten, Gezonde spreads, Courgette en geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verhit een grillpan.

Was de courgette, snijd hem door midden en vervolgens in dikke plakken. Gril de plakken aan beide kanten zo’n 4 tot 5 minuten.

Laat de linzen uitlekken en spoel ze na met water. Pel de sjalot en snijd hem in kleine stukken. Haal de blaadjes dragon van de stengels af.

Doe vervolgens alle ingrediënten, inclusief de gegrilde courgette, in je keukenmachine en blend alles tot een romige spread. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Indien je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met een staafmixer doen.

De spread is het lekkerst wanneer je hem daarna minimaal één uur laat afkoelen in de koelkast. Smeer de spread op een cracker en beleg hem optioneel met extra geitenkaas en grof gehakte walnoten.

 

Deze gegrilde courgette spread is ook heerlijk voor bij de borrel met toastjes, soepstengeltjes of stokbrood :D

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.