...

Gegrilde courgette-linzen spread

Gegrilde courgette-linzen spread

door | sep 21, 2017 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads, Vega | 0 Reacties

Wat sommige mensen met aanbiedingen in winkels zoals de Kruidvat of Etos hebben (je kent het wel, helemaal los gaan op korting), dat heb ik in de supermarkt. Twee bloemkolen voor de prijs van één? Doet u mij er dan maar zes. En zo ook met courgettes vorige week. Mijn keuken ligt er vól mee. Het nadeel is alleen dat ik dus altijd te veel koop en vervolgens niet zo goed weet wat ik er mee aan moet. Tip van de dag: maak een lekkere spread van overbleven groeten voor op brood. Eenvoudig te maken, super lekker en bomvol vitamientjes. Gezonder broodbeleg krijg je niet. Of in mijn geval crackerbeleg ;)

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde courgette-linzen spread

  • 1 courgette
  • 400 gr linzen – uitlek gewicht 265 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • klein handje verse dragon
  • sap van 1/4 citroen
  • optioneel voor erop: geitenkaas en walnoten

 

Gegrilde courgette-linzen spread, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Overgebleven groenten, Gezonde spreads, Courgette en geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Gegrilde courgette-linzen spread, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Overgebleven groenten, Gezonde spreads, Courgette en geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verhit een grillpan.

Was de courgette, snijd hem door midden en vervolgens in dikke plakken. Gril de plakken aan beide kanten zo’n 4 tot 5 minuten.

Laat de linzen uitlekken en spoel ze na met water. Pel de sjalot en snijd hem in kleine stukken. Haal de blaadjes dragon van de stengels af.

Doe vervolgens alle ingrediënten, inclusief de gegrilde courgette, in je keukenmachine en blend alles tot een romige spread. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Indien je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met een staafmixer doen.

De spread is het lekkerst wanneer je hem daarna minimaal één uur laat afkoelen in de koelkast. Smeer de spread op een cracker en beleg hem optioneel met extra geitenkaas en grof gehakte walnoten.

 

Deze gegrilde courgette spread is ook heerlijk voor bij de borrel met toastjes, soepstengeltjes of stokbrood :D

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *