Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder

Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line

Herinneren jullie je nog mijn Chef’s Line avontuur? Ik ging op tv de strijd aan met drie andere thuiskoks tegen de keukenbrigade van het Franse restaurant Bistrot Neuf uit Amsterdam. Een van mijn juryleden was Dennis Huwaë. Hij stond jaren aan het hoofd van keukens waarboven twee Michelin sterren prijkten en hij besloot een aantal jaar geleden voor zichzelf te beginnen. Hij wilde koken op hetzelfde topniveau, maar dan zonder de plechtige, vaak wat stijve, sfeer. Hij zocht een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelde en die sfeer vond hij in Restaurant Daalder. Ik was ontzettend benieuwd naar zijn kookkunsten en reserveerde een tijdje geleden samen met Mike een uitgebreide lunch.

Ik wist dat mijn smaakpapillen op hol zouden slaan, maar tóch overtrof Dennis onze verwachtingen. We hebben zo onwijs genoten van elk hapje, de prachtige presentatie van de gerechten, de kundige en gezellige bediening en de chille sfeer. Je kiest een drie of vier gangen luch en laat de rest aan de keuken over. Wel kun je natuurijk aangeven wat je voorkeuren zijn. Geen gedoe met een lunch of dinerkaart, overdag serveren ze op verzoek ook gewoon het avondmenu. Wij kozen voor een uitgebreid menu inclusief wijnarrangement. Dikke aanrader! Ik kon het niet laten om wat foto’s te maken van de gerechten, zodat ik jullie een kleinesfeerimpressie kan geven van deze geweldige plek.

Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line
Lekkerste amuse ever. Echt.
Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line
Langoustine / broccoli / ui / nori vert
Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line
Noordzeekrab kamille / Granny Smith / kumbawa

Dennis is tevens te zien in het programma De Nieuwe Garde op Videoland. Echt een aanrader voor iedereen met een liefde voor gastronomie.

Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line

Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line
Ree / aalbes / 70% pure chocolade / rode kool

Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line

Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line

Eten op sterrenniveau bij Dennis Huwaë | Restaurant Daalder, Goede restaurants Lindengracht, Beaufood restauranttips, Dennis Huwaë, Beaufood Chef's Line
Zijn beroemde dessert in de vorm van een maiskolf. Geserveerd met een sour cocktail on the side.

Benieuwd geworden naar Restaurant Daalder? Bekijk hier de website met meer info over de menu’s, wijnkaart, locatie e.d. Mocht je er binnenkort heen gaan.. eet smakelijk en geniet ervan :D

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!