Herinneren jullie je nog mijn Chef’s Line avontuur? Ik ging op tv de strijd aan met drie andere thuiskoks tegen de keukenbrigade van het Franse restaurant Bistrot Neuf uit Amsterdam. Een van mijn juryleden was Dennis Huwaë. Hij stond jaren aan het hoofd van keukens waarboven twee Michelin sterren prijkten en hij besloot een aantal jaar geleden voor zichzelf te beginnen. Hij wilde koken op hetzelfde topniveau, maar dan zonder de plechtige, vaak wat stijve, sfeer. Hij zocht een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelde en die sfeer vond hij in Restaurant Daalder. Ik was ontzettend benieuwd naar zijn kookkunsten en reserveerde een tijdje geleden samen met Mike een uitgebreide lunch.
Ik wist dat mijn smaakpapillen op hol zouden slaan, maar tóch overtrof Dennis onze verwachtingen. We hebben zo onwijs genoten van elk hapje, de prachtige presentatie van de gerechten, de kundige en gezellige bediening en de chille sfeer. Je kiest een drie of vier gangen luch en laat de rest aan de keuken over. Wel kun je natuurijk aangeven wat je voorkeuren zijn. Geen gedoe met een lunch of dinerkaart, overdag serveren ze op verzoek ook gewoon het avondmenu. Wij kozen voor een uitgebreid menu inclusief wijnarrangement. Dikke aanrader! Ik kon het niet laten om wat foto’s te maken van de gerechten, zodat ik jullie een kleinesfeerimpressie kan geven van deze geweldige plek.



Dennis is tevens te zien in het programma De Nieuwe Garde op Videoland. Echt een aanrader voor iedereen met een liefde voor gastronomie.


Benieuwd geworden naar Restaurant Daalder? Bekijk hier de website met meer info over de menu’s, wijnkaart, locatie e.d. Mocht je er binnenkort heen gaan.. eet smakelijk en geniet ervan :D