Gezond in een wrap als lunch, lekker op een cracker als tussendoortje en fantastisch op een toastje bij de borrel. Met hummus kun je aaalle kanten uit. Ik heb altijd wel een schaaltje in de koelkast staan. En weet je wel hoe snel je zo’n lekkere kom hummus klaar maakt? Echt binnen twee minuten. Je kunt eindeloos variëren met hummus omdat je er verschillende ingrediënten aan toe kunt voegen. Deze keer maak ik hem met doperwten! En limoen. Want ik HOU van limoen zoals jullie weten :)
Nodig voor een kleine kom
- 400 gr kikkererwten – uit blik
- 200 gr doperwten – uit de diepvries
- 1 klein teentje knoflook
- sap van een 1/2 limoen
- scheut olijfolie
- snufje zout
- optioneel en extra lekker: 2 el tahin
Zo maak je het
Giet de kikkererwten af en ontdooi de doperwten even in een schaaltje water. Pel het knoflookteentje en stop alle ingrediënten in een blender.
Blend alles tot een romige massa. Als je blender de massa niet pakt omdat het te dik is schenk je er gewoon wat olie bij tot je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met wat zout en tahin als je dit gebruikt.
0 reacties