Doperwten limoen hummus

Doperwten limoen hummus

door | nov 6, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 0 Reacties

Doperwten limoen hummus

Gezond in een wrap als lunch, lekker op een cracker als tussendoortje en fantastisch op een toastje bij de borrel. Met hummus kun je aaalle kanten uit. Ik heb altijd wel een schaaltje in de koelkast staan. En weet je wel hoe snel je zo’n lekkere kom hummus klaar maakt? Echt binnen twee minuten. Je kunt eindeloos variëren met hummus omdat je er verschillende ingrediënten aan toe kunt voegen. Deze keer maak ik hem met doperwten! En limoen. Want ik HOU van limoen zoals jullie weten :)

 

Nodig voor een kleine kom

  • 400 gr kikkererwten – uit blik
  • 200 gr doperwten – uit de diepvries
  • 1 klein teentje knoflook
  • sap van een 1/2 limoen
  • scheut olijfolie
  • snufje zout
  • optioneel en extra lekker: 2 el tahin

 

 

Doperwten limoen hummus

 

Zo maak je het

Giet de kikkererwten af en ontdooi de doperwten even in een schaaltje water. Pel het knoflookteentje en stop alle ingrediënten in een blender.

Blend alles tot een romige massa. Als je blender de massa niet pakt omdat het te dik is schenk je er gewoon wat olie bij tot je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met wat zout en tahin als je dit gebruikt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.