...

Doperwten limoen hummus

Doperwten limoen hummus

door | nov 6, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 0 Reacties

Doperwten limoen hummus

Gezond in een wrap als lunch, lekker op een cracker als tussendoortje en fantastisch op een toastje bij de borrel. Met hummus kun je aaalle kanten uit. Ik heb altijd wel een schaaltje in de koelkast staan. En weet je wel hoe snel je zo’n lekkere kom hummus klaar maakt? Echt binnen twee minuten. Je kunt eindeloos variëren met hummus omdat je er verschillende ingrediënten aan toe kunt voegen. Deze keer maak ik hem met doperwten! En limoen. Want ik HOU van limoen zoals jullie weten :)

 

Nodig voor een kleine kom

  • 400 gr kikkererwten – uit blik
  • 200 gr doperwten – uit de diepvries
  • 1 klein teentje knoflook
  • sap van een 1/2 limoen
  • scheut olijfolie
  • snufje zout
  • optioneel en extra lekker: 2 el tahin

 

 

Doperwten limoen hummus

 

Zo maak je het

Giet de kikkererwten af en ontdooi de doperwten even in een schaaltje water. Pel het knoflookteentje en stop alle ingrediënten in een blender.

Blend alles tot een romige massa. Als je blender de massa niet pakt omdat het te dik is schenk je er gewoon wat olie bij tot je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met wat zout en tahin als je dit gebruikt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *