...

Courgette soep met Turkse yoghurt en munt

Courgette soep met Turkse yoghurt en munt

door | jul 19, 2015 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Courgette soep met Turkse yoghut en munt

Vaak krijg ik de vraag van mensen waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dat is simpel, namelijk gewoon bij jullie vandaan :) Na de vraag ‘wat eet jij het liefst?’ begint mijn foodiehoofd automatisch met het combineren van ingrediënten. Vaak komt er iets lekkers uit en soms ook niet. Zo probeerde ik vorige week op aanraden van mijn buuf een Turkse yoghurt soep. Het zag er veelbelovend uit, maar ik kon niet wennen aan de smaak van warme yoghurt.. Deze week maakte ik courgettesoep en bedacht me toen ineens dat een klodder van die Turkse yoghurt in het midden van de soep misschien wél lekker was. And it was! Super lekker zelfs. Wat gedroogde en verse munt maakt  deze soep helemaal tot een gezonde smaakbom.

 

Nodig voor twee personen

  • 1 courgette (neem een biologische, daar zit veel meer smaak aan)
  • 500 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 bouillionblokje (kruiden)
  • 2 el Turkse yoghurt
  • 1 el gedroogde munt
  • wat blaadjes verse munt
  • snuf peper
  • olie om in te bakken

 

Courgette soep met Turkse yoghut en munt

 

Zo maak je het

Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette in kleine stukken. Verhit wat olie in een pan en bak de groenten ongeveer 5 minuten.

Schenk het water bij de pan en pureer alles tot een soep met een staafmixer. Je kunt de soep ook in je blender pureren.

Breng de soep zachtjes aan de kook en voeg het bouillionblokje toe.

Schep de soep in twee diepe borden en top af met een snuf peper en de gedroogde munt. Schep in het midden van ieder bord een eetlepel yoghurt. Garneer je soep af met verse munt en eet smakelijk!

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *