...

Courgette soep met Turkse yoghurt en munt

Courgette soep met Turkse yoghurt en munt

door | jul 19, 2015 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Courgette soep met Turkse yoghut en munt

Vaak krijg ik de vraag van mensen waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dat is simpel, namelijk gewoon bij jullie vandaan :) Na de vraag ‘wat eet jij het liefst?’ begint mijn foodiehoofd automatisch met het combineren van ingrediënten. Vaak komt er iets lekkers uit en soms ook niet. Zo probeerde ik vorige week op aanraden van mijn buuf een Turkse yoghurt soep. Het zag er veelbelovend uit, maar ik kon niet wennen aan de smaak van warme yoghurt.. Deze week maakte ik courgettesoep en bedacht me toen ineens dat een klodder van die Turkse yoghurt in het midden van de soep misschien wél lekker was. And it was! Super lekker zelfs. Wat gedroogde en verse munt maakt  deze soep helemaal tot een gezonde smaakbom.

 

Nodig voor twee personen

  • 1 courgette (neem een biologische, daar zit veel meer smaak aan)
  • 500 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 bouillionblokje (kruiden)
  • 2 el Turkse yoghurt
  • 1 el gedroogde munt
  • wat blaadjes verse munt
  • snuf peper
  • olie om in te bakken

 

Courgette soep met Turkse yoghut en munt

 

Zo maak je het

Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette in kleine stukken. Verhit wat olie in een pan en bak de groenten ongeveer 5 minuten.

Schenk het water bij de pan en pureer alles tot een soep met een staafmixer. Je kunt de soep ook in je blender pureren.

Breng de soep zachtjes aan de kook en voeg het bouillionblokje toe.

Schep de soep in twee diepe borden en top af met een snuf peper en de gedroogde munt. Schep in het midden van ieder bord een eetlepel yoghurt. Garneer je soep af met verse munt en eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.