...

Chocolade kokos bites

Chocolade kokos bites

door | nov 10, 2014 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 3 reacties

Gezonde chocolade bonbons

Ik snap niet waarom deze healthy variant op chocolade bonbons niet bij de bakker of in andere winkels verkocht wordt. Misschien gebeurt dit trouwens wel, maar ik heb ze in ieder geval nog niet kunnen spotten. Het is even wat werk om alle chocolade kokos bites te rollen maar het resultaat is het dubbel en dwars waard. Ze zien er heerlijk uit en ze smaken ook nog eens twee keer zo lekker. Je kunt ze makkelijk bewaren in de koelkast en ze zijn leuk voor bij de koffie, gewoon als tussendoortje, als traktatie, bij een dessert als decoratie etc. Leef je uit :)

 

Ingrediënten voor circa 12 chocolade kokos bites

  • 6 dadels van goede kwaliteit (groot en zacht, niet klein en hard)
  • 130 gram gemengde noten
  • 2 el rauwe cacao poeder
  • 4 eetlepels kokossnippers

 

Zo maak je ze

Week de (ontpitte) dadels voor ongeveer 10 minuten in een kom met lauw water. Zo worden ze wat zachter en kun je ze straks beter pureren.

Hak ondertussen de noten fijn met een mes. Je kunt ze ook in de keukenmachine fijn malen maar het geeft je bonbon een lekkere bite als er wat stukjes noot in zitten.
 
Meng in een kom de dadels, noten, cacao en twee eetlepels kokossnippers. Pureer dit met een staafmixer tot een geheel. Schep de nootjes erbij en vorm kleine bolletjes  van het beslag. Rol de bonbons als laatste door de overige kokossnippers.

En klaar zijn je home made gezonde chocolade bonbons!

Tip: Bewaar ze in de koelkast zodat ze iets steviger worden.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Suzanne

    Hoi,
    In het recept wordt eerst genoemd dat je de noten beter handmatig kan hakken zodat er nog wat stukken in blijven zitten- maar vervolgens is het de instructie om alles met een staafmixer tot een geheel te pureren? Dan blijven er toch geen stukjes meer over, of doe ik iets fout?

    Antwoord
    • Bo

      Ik heb het iets duidelijker beschreven aan de hand van je vraag :) Je hakt de nootjes eerst en mengt ze vervolgens door het chocolade-kokos beslag. Je kunt ze ook gewoon mee pureren, alleen heb je dan inderdaad geen knapperige stukjes meer.

      Antwoord
      • Suzanne

        Super, dankjewel!

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *