Ik snap niet waarom deze healthy variant op chocolade bonbons niet bij de bakker of in andere winkels verkocht wordt. Misschien gebeurt dit trouwens wel, maar ik heb ze in ieder geval nog niet kunnen spotten. Het is even wat werk om alle chocolade kokos bites te rollen maar het resultaat is het dubbel en dwars waard. Ze zien er heerlijk uit en ze smaken ook nog eens twee keer zo lekker. Je kunt ze makkelijk bewaren in de koelkast en ze zijn leuk voor bij de koffie, gewoon als tussendoortje, als traktatie, bij een dessert als decoratie etc. Leef je uit :)
Ingrediënten voor circa 12 chocolade kokos bites
- 6 dadels van goede kwaliteit (groot en zacht, niet klein en hard)
- 130 gram gemengde noten
- 2 el rauwe cacao poeder
- 4 eetlepels kokossnippers
Zo maak je ze
Week de (ontpitte) dadels voor ongeveer 10 minuten in een kom met lauw water. Zo worden ze wat zachter en kun je ze straks beter pureren.
En klaar zijn je home made gezonde chocolade bonbons!
Tip: Bewaar ze in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
Hoi,
In het recept wordt eerst genoemd dat je de noten beter handmatig kan hakken zodat er nog wat stukken in blijven zitten- maar vervolgens is het de instructie om alles met een staafmixer tot een geheel te pureren? Dan blijven er toch geen stukjes meer over, of doe ik iets fout?
Ik heb het iets duidelijker beschreven aan de hand van je vraag :) Je hakt de nootjes eerst en mengt ze vervolgens door het chocolade-kokos beslag. Je kunt ze ook gewoon mee pureren, alleen heb je dan inderdaad geen knapperige stukjes meer.
Super, dankjewel!