Chocolade kokos bites

Gezonde chocolade bonbons

Ik snap niet waarom deze healthy variant op chocolade bonbons niet bij de bakker of in andere winkels verkocht wordt. Misschien gebeurt dit trouwens wel maar ik heb ze in ieder geval nog niet kunnen spotten. Het is even wat werk om alle chocolade kokos bites te rollen maar het resultaat is het dubbel en dwars waard. Ze zien er heerlijk uit en ze smaken ook nog eens twee keer zo lekker. Je kunt ze makkelijk bewaren in de koelkast en ze zijn leuk voor bij de koffie, gewoon als tussendoortje, als traktatie, bij een dessert als decoratie etc. Leef je uit :)

 

Ingrediënten voor circa 12 chocolade kokos bites

  • 6 dadels van goede kwaliteit (groot en zacht, niet klein en hard)
  • 130 gram gemengde noten
  • 2 el rauwe cacao poeder
  • 4 eetlepels kokossnippers

 

Zo maak je ze

Week de (ontpitte) dadels voor ongeveer 10 minuten in een kom met lauw water. Zo worden ze wat zachter en kun je ze straks beter pureren.

Hak ondertussen de noten fijn met een mes. Je kunt ze ook in de keukenmachine fijn malen maar het geeft je bonbon een lekkere bite als er wat stukjes noot in zitten. Meng in een kom de dadels, noten, cacao en twee eetlepels kokossnippers. Pureer dit met een staafmixer tot een geheel. Vorm nu kleine bolletjes en rol de bonbons als laatste door de overige kokossnippers.

En klaar zijn je home made gezonde chocolade bonbons! (Bewaar ze in de koelkast zodat ze wat steviger worden)

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.