Dit warme weer schreeuwt om verkoelende snacks en wat is er dan lekkerder dan.. ijsjes! Ik kocht een tijd geleden een ijsjesvorm, maar waar de stokjes gebleven zijn weet helaas niemand dus vandaar dat mijn ijsjes op een houten lepeltje zitten. En eigenlijk vind ik dat nog niet eens zo gek staan ;) Ik heb zo ongeveer honderd recept ideeën wat betreft gezonde ijsjes dus de aankomende tijd zul je er genoeg voorbij zien komen. Ik trap af met dit heerlijke blueberry cheesecake ijsje. Gemaakt van volle kwark, een likje monchou en blauwe bessen. Het resultaat is een heerlijk romig ijsje met een zoetzure touch van de bessen. Ze zijn gezoet met kokosbloesemsuiker en perfect als gezond tussendoortje.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze blueberry cheesecake ijsjes / 8 stuks
- 125 gr blauwe bessen
- 125 ml water
- 1 el kokosbloesemsuiker – honing kan ook
- 300 gr volle kwark
- 2 el monchou
Zo maak je het
Doe het water en de blauwe bessen in een klein pannetje en breng het water aan de kook. Laat de bessen 10 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg in de laatste 2 minuten de kokosbloesemsuiker toe en roer door.
Laat de bessen een paar minuten afkoelen en pureer vervolgens met een staafmixer.
Meng de monchou door de kwark.
Zet een ijsvorm met 8 kleine holtes klaar. Vul 1/3 met het kwarkmengsel, gevolgd door 1/3 bessenpuree en sluit weer af met 1/3 van het kwarkmengsel. Zet de ijsstokjes erin en roer tweemaal door zodat de ijsjes een mooie marmering krijgen.
Nu het moeilijkste.. in de vriezer en wachten maar :)
klinkt heel lekker maar zou je dit ook in de ijsmachine kunnen maken?
groetjes Annemieke
Oei dat weet ik niet Annemieke, ik heb zelf geen ijsmachine.. Ik gok van wel :)