Blueberry cheesecake ijsjes

Blueberry cheesecake ijsjes, Gezonde ijsjes, Ijs maken zonder ijsmachine, Suikervrije ijsjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes

Dit warme weer schreeuwt om verkoelende snacks en wat is er dan lekkerder dan.. ijsjes! Ik kocht een tijd geleden een ijsjesvorm, maar waar de stokjes gebleven zijn weet helaas niemand dus vandaar dat mijn ijsjes op een houten lepeltje zitten. En eigenlijk vind ik dat nog niet eens zo gek staan ;) Ik heb zo ongeveer honderd recept ideeën wat betreft gezonde ijsjes dus de aankomende tijd zul je er genoeg voorbij zien komen. Ik trap af met dit heerlijke blueberry cheesecake ijsje. Gemaakt van volle kwark, een likje monchou en blauwe bessen. Het resultaat is een heerlijk romig ijsje met een zoetzure touch van de bessen. Ze zijn gezoet met kokosbloesemsuiker en perfect als gezond tussendoortje.

Geniet ervan!

Blueberry cheesecake ijsjes, Gezonde ijsjes, Ijs maken zonder ijsmachine, Suikervrije ijsjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes

Blueberry cheesecake ijsjes, Gezonde ijsjes, Ijs maken zonder ijsmachine, Suikervrije ijsjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes

Blueberry cheesecake ijsjes, Gezonde ijsjes, Ijs maken zonder ijsmachine, Suikervrije ijsjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes

Dit heb je nodig voor deze blueberry cheesecake ijsjes / 8 stuks

  • 125 gr blauwe bessen
  • 125 ml water
  • 1 el kokosbloesemsuiker – honing kan ook
  • 300 gr volle kwark
  • 2 el monchou

 

Zo maak je het

Doe het water en de blauwe bessen in een klein pannetje en breng het water aan de kook. Laat de bessen 10 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg in de laatste 2 minuten de kokosbloesemsuiker toe en roer door.

Laat de bessen een paar minuten afkoelen en pureer vervolgens met een staafmixer.

Meng de monchou door de kwark.

Zet een ijsvorm met 8 kleine holtes klaar. Vul 1/3 met het kwarkmengsel, gevolgd door 1/3 bessenpuree en sluit weer af met 1/3 van het kwarkmengsel. Zet de ijsstokjes erin en roer tweemaal door zodat de ijsjes een mooie marmering krijgen.

Nu het moeilijkste.. in de vriezer en wachten maar :)

Blueberry cheesecake ijsjes, Gezonde ijsjes, Ijs maken zonder ijsmachine, Suikervrije ijsjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!