Bloemkoolsoufflé met geitenkaas

BLOEMKOOLSOUFFLÉ MET GEITENKAAS

Foodies, Winelife, Delicious, Elle Eten, ik verslind ze allemaal want ik ben gek op elk magazine dat ook maar iets met eten te maken heeft. Voor de laatste restauranttrends en meer culinaire gerechten lees ik het magazine van de Sligro en daar staat echt zooooveel lekkers in.. Mijn handen jeuken altijd enorm om aan de slag te gaan na een paar bladzijdes. In de nieuwste editie genaamd boter, kaas & eieren zag ik een super lekker recept staan voor bloemkoolsoufflé met geitenkaas. Ik ben meteen aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Oké, hij is iets minder fluffy geworden maar de smaak was heerlijk ;) Bedankt Sligro voor het recept!

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkoolsoufflé met geitenkaas / 4 personen

  • 250 gr bloemkoolroosjes
  • 140 gr zachte geitenkaas
  • 3 eieren + 2 eiwitten
  • 25 gr boter
  • 2 el paneermeel
  • verse nootmuskaat- geraspt

 

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas, Leuke voorgerechten, Voorgerechten geitenkaas, Beaufood recepten, Beaufood geitenkaas, Zelf soufflé maken, Gezonde voorgerechten

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas, Leuke voorgerechten, Voorgerechten geitenkaas, Beaufood recepten, Beaufood geitenkaas, Zelf soufflé maken, Gezonde voorgerechten

 

Zo maak je het

Vet de soufflé bakjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Zet ze in de koelkast.

Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer vier minuten gaar. Giet af en voeg de kaas, eieren (niet de eiwitten), nootmuskaat en een snuf peper toe. Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel en laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eiwitten stijf en schep het luchtig door het bloemkool-kaasmengsel. Vul alle bakjes voor 3/4 met het mengsel en bak de soufflés in ongeveer 25 minuten goudbruin.

 

Tip: serveer deze soufflé als voorgerecht met gemengde sla, eetbare bloemen, olijfolie en een drupje frambozenazijn. Extra lekker met geroosterde pistachenootjes erover

3 Comments
  1. Ziet er heerlijk uit! Denk je dat deze zonder kaas (krijg binnenkort eters waarvan helaas iemand geen kaas lust) ook nog lekker is, of is er eventueel een alternatief toe te voegen voor de kaas?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!