Bloemkoolsoufflé met geitenkaas

BLOEMKOOLSOUFFLÉ MET GEITENKAAS

Foodies, Winelife, Delicious, Elle Eten, ik verslind ze allemaal want ik ben gek op elk magazine dat ook maar iets met eten te maken heeft. Voor de laatste restauranttrends en meer culinaire gerechten lees ik het magazine van de Sligro en daar staat echt zooooveel lekkers in.. Mijn handen jeuken altijd enorm om aan de slag te gaan na een paar bladzijdes. In de nieuwste editie genaamd boter, kaas & eieren zag ik een super lekker recept staan voor bloemkoolsoufflé met geitenkaas. Ik ben meteen aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Oké, hij is iets minder fluffy geworden maar de smaak was heerlijk ;) Bedankt Sligro voor het recept!

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkoolsoufflé met geitenkaas / 4 personen

  • 250 gr bloemkoolroosjes
  • 140 gr zachte geitenkaas
  • 3 eieren + 2 eiwitten
  • 25 gr boter
  • 2 el paneermeel
  • verse nootmuskaat- geraspt

 

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas, Leuke voorgerechten, Voorgerechten geitenkaas, Beaufood recepten, Beaufood geitenkaas, Zelf soufflé maken, Gezonde voorgerechten

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas, Leuke voorgerechten, Voorgerechten geitenkaas, Beaufood recepten, Beaufood geitenkaas, Zelf soufflé maken, Gezonde voorgerechten

 

Zo maak je het

Vet de soufflé bakjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Zet ze in de koelkast.

Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer vier minuten gaar. Giet af en voeg de kaas, eieren (niet de eiwitten), nootmuskaat en een snuf peper toe. Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel en laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eiwitten stijf en schep het luchtig door het bloemkool-kaasmengsel. Vul alle bakjes voor 3/4 met het mengsel en bak de soufflés in ongeveer 25 minuten goudbruin.

 

Tip: serveer deze soufflé als voorgerecht met gemengde sla, eetbare bloemen, olijfolie en een drupje frambozenazijn. Extra lekker met geroosterde pistachenootjes erover

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments
  1. Ziet er heerlijk uit! Denk je dat deze zonder kaas (krijg binnenkort eters waarvan helaas iemand geen kaas lust) ook nog lekker is, of is er eventueel een alternatief toe te voegen voor de kaas?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!