Bloemkoolsoufflé met geitenkaas

BLOEMKOOLSOUFFLÉ MET GEITENKAAS

Foodies, Winelife, Delicious, Elle Eten, ik verslind ze allemaal want ik ben gek op elk magazine dat ook maar iets met eten te maken heeft. Voor de laatste restauranttrends en meer culinaire gerechten lees ik het magazine van de Sligro en daar staat echt zooooveel lekkers in.. Mijn handen jeuken altijd enorm om aan de slag te gaan na een paar bladzijdes. In de nieuwste editie genaamd boter, kaas & eieren zag ik een super lekker recept staan voor bloemkoolsoufflé met geitenkaas. Ik ben meteen aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Oké, hij is iets minder fluffy geworden maar de smaak was heerlijk ;) Bedankt Sligro voor het recept!

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkoolsoufflé met geitenkaas / 4 personen

  • 250 gr bloemkoolroosjes
  • 140 gr zachte geitenkaas
  • 3 eieren + 2 eiwitten
  • 25 gr boter
  • 2 el paneermeel
  • verse nootmuskaat- geraspt

 

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas, Leuke voorgerechten, Voorgerechten geitenkaas, Beaufood recepten, Beaufood geitenkaas, Zelf soufflé maken, Gezonde voorgerechten

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas, Leuke voorgerechten, Voorgerechten geitenkaas, Beaufood recepten, Beaufood geitenkaas, Zelf soufflé maken, Gezonde voorgerechten

 

Zo maak je het

Vet de soufflé bakjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Zet ze in de koelkast.

Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer vier minuten gaar. Giet af en voeg de kaas, eieren (niet de eiwitten), nootmuskaat en een snuf peper toe. Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel en laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eiwitten stijf en schep het luchtig door het bloemkool-kaasmengsel. Vul alle bakjes voor 3/4 met het mengsel en bak de soufflés in ongeveer 25 minuten goudbruin.

 

Tip: serveer deze soufflé als voorgerecht met gemengde sla, eetbare bloemen, olijfolie en een drupje frambozenazijn. Extra lekker met geroosterde pistachenootjes erover

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.