Bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten

Bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten, Makkelijke en gezonde soepen, Gezonde foodblogger recepten, Gezonde en lekkere foodblogs, Glutenvrij avondeten, Soep van bloemkool, Maaltijd soep recepten, Recepten met bloemkool

Bloemkool is niet de eerste groente die op mijn lijstje staat als ik denk aan lekkere veggies, maar ik maakte er van de week soep van en lekker dat ie was! Van gekookte bloemkool gruwel ik maar verwerkt in een soep (of geroosterd) is deze groente echt heel erg lekker.

Ik schafte vorig jaar het boek Smaakvrienden van Angelique Schmeinck aan en dit boek is de bijbel als het gaat om smaakcombinaties. Ik heb de groenten editie en ik pak hem er altijd even bij als ik wil weten welke kruiden, zuivel producten, dressings of noten er bij een gerecht passen. In het geval van deze bloemkoolsoep was dat walnoot olie, korianderzaad, hazelnoot en garam masala. Echt een dikke aanrader dit boek. Soms kun je met een paar simpele combinaties een waanzinnig lekker (en gezond!) gerecht op tafel zetten en dat bewijst dit soepje maar weer. Extra lekker zijn de geroosterde kikkererwten uit de oven die voor een lekkere bite zorgen. Ze smaken ook goed door een salade of als gezonde snack!

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 500 gr bloemkool – in kleine roosjes
  • 2 sjalotjes – gesnipperd
  • 1 liter water
  • 2 el bouillon poeder – ik gebruikte de poeder van Bio Today, waar geen ingrediënten als kleurstof en suiker in zitten
  • 1 el korianderzaad
  • scheutje walnoot olie
  • garnering: een paar hazelnootjes, verse bieslook en 2 tl yoghurt

voor de geroosterde kikkererwten

  • 265 gr gekookte  kikkererwten
  • scheutje walnoot olie
  • kleine tl garam masala – van Jonnie Boer

 

Bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten, Makkelijke en gezonde soepen, Gezonde foodblogger recepten, Gezonde en lekkere foodblogs, Glutenvrij avondeten, Soep van bloemkool, Maaltijd soep recepten, Recepten met bloemkool

 

 

Zo maak je het

Begin met de geroosterde kikkererwten. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de erwten samen met de olie en kruiden door elkaar.

Verspreid de erwten op de ovenplaat en zet een half uurtje in de oven of tot dat ze knapperig zijn.

Ga ondertussen verder met de soep.

Verhit wat (kokos)vet in een grote pan en fruit hierin de ui, bloemkool roosjes en het korianderzaad aan. Voeg na 5 minuten het water en de bouillon toe en laat de soep 20 minuten pruttelen op laag vuur.

Haal je staafmixer door de pan om de soep te pureren. Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper of zout toe.

Schenk de soep in twee kommen en sluit af met verse bieslook, een scheutje walnoot olie en gehakte hazelnoten. En de geroosterde kikkererwten natuurlijk!

Voor een frisse touch voeg je per kom een theelepel yoghurt toe aan de soep. Mijn lover vind het maar niets, ik vind het heerlijk :)

 

 

Deze soep is koud trouwens ook lekker, ik nam een portie mee in een beker voor onderweg. Yum! De geroosterde kikkererwten kun je wel beter in een keer op eten want die worden zacht na een nachtje

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.