Bietenbiefstuk met champignonsaus 

Bietenbiefstuk met champignonsaus, Vegetarische biefstuk recept, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Biefstuk van biet, Recepten met biet

Ik vind het altijd leuk om nieuwe recepten te bedenken met groenten in de hoofdrol en na wat brainstormen kwam ik op het fantastische idee van een bietenbiefstuk. Althans, het klonk als een fantastisch idee omdat de naam alleen al zo fijn klinkt. Bietenbiefstuk. Biefstuk van biet dus. Vegetarisch én bommetje vol vitamines. Oké, de smaak van echte biefstuk is redelijk ver te zoeken maar de vorm en de combi met peultjes en champignonsaus doen het hem wel voor mij. Een leuke variatie op vlees voor iedereen die vegetariër is óf graag gewoon wat meer groenten eet. Bij biefstuk hoort een lekker sausje en die maak je simpelweg met een paar kastanje champigons, knoflook en een sjalotje. Even de staafmixer erdoor en je hebt een heerlijke homemade saus. Serveer daar wat peultjes bij en klaar is je gezonde maaltijd :D

 

Dit heb je nodig voor deze bietenbiefstuk met champignonsaus / twee personen

  • 200 gr rode bieten
  • 75 gr havermout
  • 1 eiwit
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 150 gr linzen – uit pot
  • 200 gr peultjes

Voor de saus

  • 300 gr kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1 kleine sjalot – gesnipperd 
  • 200 ml water
  • 1 tl bouillonpoeder – groenten

 

 

Bietenbiefstuk met champignonsaus, Vegetarische biefstuk recept, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Biefstuk van biet, Recepten met biet

Bietenbiefstuk met champignonsaus, Vegetarische biefstuk recept, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Biefstuk van biet, Recepten met biet

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bietenbiefstuk. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de bietjes zacht. Giet ze af en pureer ze samen met het eiwit, de havermout, knoflook en de linzen. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Verdeel het bietenmengsel in twee delen op de bakplaat en smeer uit tot een biefstuk vorm. Schuif de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven of totdat ze stevig zijn. Je hoeft ze tussentijds niet om te draaien.

Ga verder met de saus. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit een scheutje olie of klontje kokosvet in een pannetje en fruit hierin de ui even aan. Schep de champignons en de knoflook erbij en fruit twee minuten mee. Schenk er 100 ml water bij samen met de bouillon en laat afgedekt op zacht vuur even pruttelen. Pureer alles daarna tot een romige saus. Is de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje water toe.

Breng een andere pan met water aan de kook en blancheer hierin de peultjes.

Verdeel de peultjes over twee borden, schep de bietenbiefstuk erop en sluit af met de champignonsaus.

Eet smakelijk!

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.