Ik was al enorm fan van poffertjes (en pannenkoeken), maar sinds ik zwanger ben zijn ze helemáál niet meer aan te slepen. Ik vind het altijd leuk om nieuwe versies uit te proberen. Met groenten of fruit erin verwerkt, van havermout, boekweitmeel, hartige poffertjes met kaas of juist een zoete variant met pindakaas en stukjes pure chocolade erin. Ik bak ze in roomboter of kokosvet en serveer ze met kokosbloesemsuiker of gewoon lekker ouderwets met stroop of poedersuiker. Soms is het een groot succes en soms mislukken ze faliekant, maar deze banaan bieten poffertjes waren echt een winner! Ik maakte het beslag van boekweitmeel, gewone bloem en pureerde daardoor banaan en gekookte biet. Het resultaat zijn deze gezellig gekleurde en heerlijke poffertjes, die ook nog eens een stuk voedzamer zijn dan de gewone poffers.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker / 2 personen
- 100 gr boekweitmeel
- 50 gr bloem
- 75 gr gekookt biet
- 1 kleine banaan
- 225 ml havermelk
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 el kokosbloesemsuiker
- Extra: roomboter of kokosvet om in te bakken
Zo maak je het
Doe de bloem, het boekweitmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en een snufje zout in een kom en meng door elkaar.
Pureer de banaan en de biet glad. Voeg het bietenmengsel, eieren en 1/3 van de melk toe en klop alles tot een glad geheel, tot je geen klontjes meer hebt. Voeg geleidelijk aan de rest van de melk toe en blijf kloppen.
Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur voor en vet hem in met boter of kokosvet. Ik vind het handig om het beslag in een maatbeter over te schenken, zodat ik het beslag daarna makkelijker in de holtes van de poffertjespan kan gieten.
Bak de poffertjes tot de bovenkant gestold is, keer ze om en bak ook de andere kant bruin.
Serveer de poffertjes warm met kokosbloesemsuiker of gewoon lekker ouderwets met stroop of poedersuiker. Of mijn geval met kokosbloesemsuiker, extra plakjes banaan en een klodder notenpasta :D
0 reacties