...

Banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker

Banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker

door | jan 12, 2020 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker, Gezond ontbijten, Gezonde poffertjes, Leuke poffertjes recepten, Gezonde fooblogs, Beaufood recepten, Roze poffertjes maken, poffertjes met groenten

Ik was al enorm fan van poffertjes (en pannenkoeken), maar sinds ik zwanger ben zijn ze helemáál niet meer aan te slepen. Ik vind het altijd leuk om nieuwe versies uit te proberen. Met groenten of fruit erin verwerkt, van havermout, boekweitmeel, hartige poffertjes met kaas of juist een zoete variant met pindakaas en stukjes pure chocolade erin. Ik bak ze in roomboter of kokosvet en serveer ze met kokosbloesemsuiker of gewoon lekker ouderwets met stroop of poedersuiker. Soms is het een groot succes en soms mislukken ze faliekant, maar deze banaan bieten poffertjes waren echt een winner! Ik maakte het beslag van boekweitmeel, gewone bloem en pureerde daardoor banaan en gekookte biet. Het resultaat zijn deze gezellig gekleurde en heerlijke poffertjes, die ook nog eens een stuk voedzamer zijn dan de gewone poffers.

Geniet ervan!

Banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker, Gezond ontbijten, Gezonde poffertjes, Leuke poffertjes recepten, Gezonde fooblogs, Beaufood recepten, Roze poffertjes maken, poffertjes met groenten

Banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker, Gezond ontbijten, Gezonde poffertjes, Leuke poffertjes recepten, Gezonde fooblogs, Beaufood recepten, Roze poffertjes maken, poffertjes met groenten

Banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker, Gezond ontbijten, Gezonde poffertjes, Leuke poffertjes recepten, Gezonde fooblogs, Beaufood recepten, Roze poffertjes maken, poffertjes met groenten

Dit heb je nodig voor deze banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker / 2 personen

  • 100 gr boekweitmeel
  • 50 gr bloem
  • 75 gr gekookt biet
  • 1 kleine banaan
  • 225 ml havermelk
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • Extra: roomboter of kokosvet om in te bakken

 

Banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker, Gezond ontbijten, Gezonde poffertjes, Leuke poffertjes recepten, Gezonde fooblogs, Beaufood recepten, Roze poffertjes maken, poffertjes met groenten

Zo maak je het

Doe de bloem, het boekweitmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en een snufje zout in een kom en meng door elkaar.

Pureer de banaan en de biet glad. Voeg het bietenmengsel, eieren en 1/3 van de melk toe en klop alles tot een glad geheel, tot je geen klontjes meer hebt. Voeg geleidelijk aan de rest van de melk toe en blijf kloppen.

Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur voor en vet hem in met boter of kokosvet. Ik vind het handig om het beslag in een maatbeter over te schenken, zodat ik het beslag daarna makkelijker in de holtes van de poffertjespan kan gieten.

Bak de poffertjes tot de bovenkant gestold is, keer ze om en bak ook de andere kant bruin.

Serveer de poffertjes warm met kokosbloesemsuiker of gewoon lekker ouderwets met stroop of poedersuiker. Of mijn geval met kokosbloesemsuiker, extra plakjes banaan en een klodder notenpasta :D

Banaan bieten poffertjes met kokosbloesemsuiker, Gezond ontbijten, Gezonde poffertjes, Leuke poffertjes recepten, Gezonde fooblogs, Beaufood recepten, Roze poffertjes maken, poffertjes met groenten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *