...

Appelmoes dadel cake

Appelmoes dadel cake

door | nov 10, 2015 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 15 reacties

Appelmoes dadel cake

In mijn blog van gister vertelde ik je hoe je je snack attacks onder controle kunt krijgen én kunt verminderen. Laatst hoorde ik iemand zeggen dat als je gezond wilt eten je gewoon van al het lekkers af moet blijven en dus niet mag snacken. Daar ben ik het dus zó niet mee eens. Gezond eten en snoepen is zooo makkelijk en je hoeft echt niets te missen of jezelf van alles te ontzeggen. En als je tachtig procent van de tijd gezond eet is het helemaal niet erg om je een keer flink uit te leven op een reep Tony’s.

Maar het allerbeste is wel om een lekkere en gezonde snack bij de hand te hebben. Maak het jezelf makkelijk en bak een lekkere grote cake aan het begin van de week en neem elke dag een stuk mee naar werk, school, in de auto of waar je ook heen gaat. Gister bakte ik een simpele en onwijs lekkere cake van havermout en appelmoes. Wist je dat? Dat je een cake kunt bakken met appelmoes? Weer eens iets anders dan bananenbrood. En lekker dat ie is!

 

Dit heb je nodig voor deze appelmoes dadel cake

 • 170 gr havermout
 • 300 gr appelmoes – neem er een zonder toegevoegde rommel en suikers
 • 3 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • flinke snuf kaneel
 • 3 el honing
 • 4 dadels – grote zachte dadels, ontpit

 

Appelmoes dadel cake

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Neem een cakeblik en bekleed hem met een stukje bakpapier. Zo krijg je de cake er makkelijker uit straks.

Heb je havervlokken in plaats van havermout? Maal de vlokken dan even tot meel in je blender. Klop de eieren luchtig en voeg daarna de andere ingrediënten toe, behalve de dadels. Klop alles tot een mooi beslag. Voeg naar smaak wat meer honing of kaneel toe.

Schenk het beslag in het cakeblik. Halveer de dadels en druk ze in de cake. Zo weet je zeker dat alle dadels verpreid zijn en niet alleen maar in een gedeelte van de cake.

Zet hem veertig tot vijftig minuten in de oven. Check de cake na veertig minuten even of hij gaar is.

Deze cake is ook heerlijk als toetje. Snij daarvoor een dikke plak af en schep er een eetlepel kwark op. Lekker met wat extra honing en een snufje kaneel

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

15 Comments

15 Reacties

 1. L.L. DE JAGER

  Hallo.
  Kan je ook gedroogde dadels gebruiken ?

  Antwoord
  • Bo

   Zeker! Die gebruik ik ook in dit recept. Kies wel voor gedroogde dadels van goede kwaliteit. Die zijn zacht en smaakvol, anders dan de goedkopere dadels die vaak keihard zijn. Geniet van de cake!

   Antwoord
 2. Sabina

  Hoi, kan ik oo in plaats van appelmoes appels gebruiken?

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Sabine, ik heb het nog niet geprobeerd maar dit moet geen probleem zijn! Laat je het me weten hoe het uitpakte? Ik ben benieuwd :) Liefs, Bo

   Antwoord
 3. Marielle Keukens

  Hoi Bo,

  Kun je deze appelmoescake ook zonder dadels maken?!

  Groetjes van Mariëlle.

  Antwoord
  • Bo

   Dat kan zeker Marielle, de dadels zitten er alleen in voor de smaak. Je kunt ze weglaten of vervangen door bijvoorbeeld rozijnen. Liefs en geniet ervan

   Antwoord
   • Marielle Keukens

    Hoi Bo,

    Ik heb gisteren de appelmoescake gemaakt, maar hij wilde niet goed uit de vorm(ik snap er niks van) en hij viel zo uit elkaar!! Hoe zou dat toch kunnen?! Maar hij is wel lekker!!

    Groetjes van Mariëlle.

    Antwoord
    • Bo

     Hoi Marielle, je zou de cake iets langer in de oven kunnen laten. Laat hem eerst afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en gebruik altijd bakpapier in je vorm. Dit zorgt ervoor dat de cake er mooi uit komt. Liefs, Bo

   • Annabelle

    heerlijk vast recept hier..staat nu in de oven met blauwe bessen..ben benieuwd.
    En ja het helpt goed tegen zoetdrang ..maar ook zonder schuldgevoel iets lekkrrs en goeds eten..blij meeee…

    Antwoord
 4. Annemieke

  Ik heb hem nu in de oven staan, ben heel benieuwd hoe hij gaat smaken:)

  Antwoord
  • Bo

   Mmm lekker Annemieke! Ik hoop dat je hem net zo lekker zal vinden als ik :)

   Antwoord
   • Annemieke

    hij was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar, ik heb zelf appelmoes gemaakt (zo van de boom)

    Antwoord
 5. Leen

  Heb de cake vandaag gemaakt en hij is erg lekker. Ook makkelijk, haast geen werk aan. Topper dus!

  Antwoord
  • Bo

   Fijn Leen!:)

   Antwoord
 6. Daniëlle

  Wat een heerlijke cake lijkt mij dit!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *