Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

Moederdag is altijd zo’n dag waarop ik mijn mams wil verrassen met iets origineels en gezelligs maar meestal geeeen idee met wat. Maar dit jaar kwam er iets onwijs leuks op mijn pad en wel in de vorm van een moeder-dochter yogales op een strand in Utrecht. En ja, in Utrecht hebben we een strand! Zonder zee helaas, maar wel aan het water voor een lekker briesje.

Hatha yoga in de buitenlucht

Een yoga les voor moederdag dus. Ik blij en mams al helemaal. We zijn allebei kinda into yoga, maar je ziet ons niet zo snel onze benen geknoopt in onze nek leggen (zoals Claar van Foodness dat zo makkelijk doet). Gelukkig geeft yoga docente Christa hatha yoga, een vorm van yoga waarbij de aandacht vooral ligt op het beheersen van je gedachten en lichaam. Perfect dus wanneer je stress hebt en tot jezelf wilt komen. We hebben ons niet in het zweet gewerkt (of eigenlijk gebeurde dat vanzelf aangezien het 27 graden was die dag) maar toch had ik de volgende dag een voldane spierpijn. Súper fijn, alle stress er even uit rekken en strekken. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

Ik laat je zien waarom!

 

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA
Allereerst deze omgeving. Daar word je zoiezo al ontspannen van. Toch? Nou ik dus niet. Ik vind het ZO moeilijk om stil te zitten. Op het strand liggen is ook echt niet voor mij weggelegd want na tien minuten heb ik het gevoel dat ik er al uren lig. Ik wil zwemmen, krabbetjes zoeken, tennissen, ijsje halen (of een fles wijn), rondjes lopen en kwallen vangen. En dan merk ik dat ik na zo’n dag toch niet helemaal ontspannen ben. Ik heb iemand nodig die me leert een moment stil te zitten, naar mijn lichaam te luisteren en alles even los te laten. En zo iemand is Christa.

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

 Christa geeft haar lessen op dit fijne dakterras en onder haar begeleiding lukte het me om even helemaal te ontspannen.

Foto’s!

Ik geef jullie wat sfeerimpressies van die dag want het lag er allemaal zó mooi bij. Christa geeft haar lessen zoals ik zei op het dakterras van SOIA en het is zo relaxt om de les te volgen met een briesje in je haar, het geluid van kabbelend water en vogeltjes. Helaas treffen we het in ons kikkerland niet altijd met het weer maar de lessen gaan gewoon door, alleen dan een verdieping lager (binnen dus).

 

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

Mama!:)

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

Daarboven wordt de les gegeven. Rond een uur of 11.00 zodat het lekker rustig is.

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

Op SOIA kun je ook borrelen, chillen, niets doen, rondjes rennen, feesten (op zondag zijn er héle leuke feestjes) en ook heerlijk lunchen. Na de yogales kregen we een moederdag brunch; een plankje met sandwiches, veggie sticks en een soepje. Ennn een chocolade brownie.

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

Ik weet even niet meer wat dit voor soepje was but it was good!

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

In de zomer staat dit dus bommetje vol op zondag.

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

Hatha yoga in de zon | op het dakterras bij SOIA

Afsluiting van deze fijne middag; hartjes van meloen en mijn lieve mama op de achtergrond.

 

Wil je ook graag een les mee doen? Ga dan naar yogavida.nl en schrijf je in. Je hoeft geen abbo te nemen, je betaald gewoon per les en als je vaker wilt kun je een strippenkaart aanschaffen

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.