Om te vieren dat Mike en ik ons eerste koophuis kochten (WOEHOEE) gingen we eten bij een oud pareltje in Amsterdam dat in een nieuw jasje is gestoken. Thijs by Dikker & Thijs bevindt zich in het centrum van Amsterdam aan de Prinsengracht en liet Nederland in 1915 in een delicatessenzaak kennis maken met toen nog voor veel mensen onbekende smaken als kreeft, kaviaar en ananas. De klasse is er nog steeds, de smaken nog steeds even verrassend maar de traditionele Franse keuken is gemoderniseerd dankzij Melle van Uden. Wij mochten komen proeven en ik laat jullie graag zien wat we aten!
Mijn lievelings om mee te beginnen. OESTERS! En in plaats van bubbels schenken ze er bij Thijs liever een bijpassend biertje bij. Weer eens wat anders. Thijs werkt samen met lokale brouwerijen zoals Gebrouwen door Vrouwen (hoe leuk is deze naam).
En hoe leuk is deze binnenkomer :D
Ik at de steak tartare vooraf en Mike de pikante gamba’s uit de oven met lente uit en rode peper.
Tussen de gangen door even een korte rondleiding door het gebouw, want boven het restaurant bevindt zich het hotel van Thijs in historische stijl. De mooiste kamer kijkt uit over de grachten van Amsterdam en dat is natuurlijk een geweldige plek om te overnachten na een avondje Amsterdam. Ik zeg eten bij Thijs, cocktails bij Door 74 en rollend naar je hotelkamer.
Ennnn dan heb ik het over deze kamer..
Als hoofd aten we bavette met seizoensgroenten en franse frietjes (ofcourse) en huisgemaakte mayo. Ik nam de zeewolf met roseval aardappeltjes en courgette. En zoooo’n lekker sausje waarvan ik naam ben vergeten OEPS.
Dat kwam misschien omdat we bij elke gang een bijpassende wijn namen. En Mike reed. Lucky me!
Sommige mensen (eigenlijk de meeste mensen die ik ken) kijken direct naar de dessert kaart maar wij zijn meer voorgerecht-mensen. En hoewel ik graag een dessert had gewild, het páste gewoon niet meer. Wel kregen we een stel huisgemaakte friandises bij de koffie. Fijne afsluiter!
0 reacties