Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker & Thijs

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

Om te vieren dat Mike en ik ons eerste koophuis kochten (WOEHOEE) gingen we eten bij een oud pareltje in Amsterdam dat in een nieuw jasje is gestoken. Thijs by Dikker & Thijs bevindt zich in het centrum van Amsterdam aan de Prinsengracht en liet Nederland in 1915 in een delicatessenzaak kennis maken met toen nog voor veel mensen onbekende smaken als kreeft, kaviaar en ananas. De klasse is er nog steeds, de smaken nog steeds even verrassend maar de traditionele Franse keuken is gemoderniseerd dankzij Melle van Uden. Wij mochten komen proeven en ik laat jullie graag zien wat we aten!

 


Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

Mijn lievelings om mee te beginnen. OESTERS! En in plaats van bubbels schenken ze er bij Thijs liever een bijpassend biertje bij. Weer eens wat anders. Thijs werkt samen met lokale brouwerijen zoals Gebrouwen door Vrouwen (hoe leuk is deze naam).

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

En hoe leuk is deze binnenkomer :D

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

Ik at de steak tartare vooraf en Mike de pikante gamba’s uit de oven met lente uit en rode peper. 

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

Tussen de gangen door even een korte rondleiding door het gebouw, want boven het restaurant bevindt zich het hotel van Thijs in historische stijl. De mooiste kamer kijkt uit over de grachten van Amsterdam en dat is natuurlijk een geweldige plek om te overnachten na een avondje Amsterdam. Ik zeg eten bij Thijs, cocktails bij Door 74 en rollend naar je hotelkamer.

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

Ennnn dan heb ik het over deze kamer..

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

Als hoofd aten we bavette met seizoensgroenten en franse frietjes (ofcourse) en huisgemaakte mayo. Ik nam de zeewolf met roseval aardappeltjes en courgette. En zoooo’n lekker sausje waarvan ik naam ben vergeten OEPS.

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

Dat kwam misschien omdat we bij elke gang een bijpassende wijn namen. En Mike reed. Lucky me!

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

 Sommige mensen (eigenlijk de meeste mensen die ik ken) kijken direct naar de dessert kaart maar wij zijn meer voorgerecht-mensen. En hoewel ik graag een dessert had gewild, het páste gewoon niet meer. Wel kregen we een stel huisgemaakte friandises bij de koffie. Fijne afsluiter!

Oesters, bier en Amsterdamse gezelligheid | Bij Thijs By Dikker en Thijs

 

 

 


 

Melle gaf ons tussen de gangen door dus een rondleiding door het pand. Thijs is gevestigd is een 18e-eeuws pakhuis en bijzonder is dat de vloer in het restaurant de prachtige marmeren vloer nog steeds de originele is. Het restaurant heeft daardoor een luxe karakteristieke uitstraling, maar door de eigentijdse draai die Melle en zijn team aan het restaurant hebben gegeven is de sfeer ongedwongen met Amsterdamse gezelligheid. Ik wil de bediening en de keuken onwijs bedanken voor de gezellige avond! Ik kom zeker terug. Meer weten over Thijs By Dikker & Thijs en over de kaart? Klik dan even hier.
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.