KEEK | Kunst en eerlijke koffie in Utrecht

KEEK | Kunst en eerlijke koffie in Utrecht

Heeeel lang geleden (zo’n vier jaar denk ik) heb ik eens geluncht bij een leuk tentje op de Twijnstraat in Utrecht genaamd KEEK, wat staat voor kunst en eerlijke koffie. En ineens kwam het plekje weer in me op. Eigenlijk fietste ik er gewoon voorbij en was ik verbaasd dat het op de Twijnstraat zat, omdat ik dacht dat het héél ergens anders was. Afgelopen donderdag ging ik erheen om te kijken of het er nog net zo gezellig was. And it was!

Keek is ontstaan door een passie voor lekker eten en liefde voor ambacht. Vers gebakken brood, zelf gemaakte taarten, verse sappen, warme soepen en finger licking chutneys. Alles komt uit eigen keuken en is met veel aandacht bereid. En dat proef je.


KEEK | Kunst en eerlijke koffie in Utrecht

 

De dranken kaart is simpel, met genoeg keuze maar niet te uitgebreid. Verschillende soorten eerlijke koffie en thee, één soort smoothie, een groente & fruit sapje, warme appelchai en limonade (met een rietje). Ik koos voor de appelchai, een warme appeldrank met steranijs, kaneel en gember. Ik ben zo’n type dat erg kritisch is op het koekje bij de koffie. En als koekjescriticus was ik erg blij met dit hemelse stukje chocolade brownie.  En.. Hij was glutenvrij! Dat zie je niet zo vaak, een glutenvrij koekje bij de koffie. Of in mijn geval warme appelchai.

 

KEEK | Kunst en eerlijke koffie in Utrecht

 

 

Een pluspunt op de menukaart is dat je kunt kiezen voor zuivelvrij, glutenvrij, vega of zelfs vegan. Ik koos voor een broodje met geitenkaas en vijgenchutney. Vaak krijg je zo’n smakeloos uitgedroogd broodje als je glutenvrij besteld maar dit broodje was vers en gewoon zoals een broodje hoort te zijn. Gelukkig is dit in steeds meer lunchrooms het geval. Ik dronk er een sapje bij van appel, wortel, bleekselderij en gember.

 

Ondertussen druppelen er steeds meer mensen binnen. Ouders met kinderen, vriendinnen die een stuk taart komen eten en mensen die in hun eentje aanschuiven om wat te werken. Ik hou daar van, als er mensen om je heen aan het werk zijn terwijl ze genieten van een juice en een lekkere lunch. Dat motiveert op de een of andere manier, toch? Al is de mevrouw naast mij niet echt aan het werk, maar gaat ze helemaal op in haar boek. Oh well, dat is ook gezellig

 

KEEK | Kunst en eerlijke koffie in Utrecht

 

Ik ben trouwens echt FAN van chutneys. Ik smeer het op een crackers, een havermout muffin of ik serveer een klein bakje bij een charcuterie. En tot mijn verrassing heeft KEEK sinds kort op 1 minuut loopafstand een werfkelder aan de gracht waar ze een bakkerij hebben. Hier maken ze al het lekkers dat ze in hun eatery  serveren. Boven de bakkerij is er een kleine winkel waar je producten kunt bestellen en afhalen. Dus potje vijgen chutney, here i come! Je kunt er al hun producten bestellen, catering en zelfs ook bruidstaarten.

 

KEEK | Kunst en eerlijke koffie in Utrecht

 

 

Tip! Bestel het 12-uurtje. Je krijgt dan een kleine soep, een stuk quiche en een groene salade.

 

KEEK is geopend op:

Maandag van 11.00 tot 17.00
Dinsdag tot vrijdag van 08.30 tot 17.00
en zaterdag en zondag van 09.00 tot 18.00

 

Het adres is Twijnstraat 23. Kijk voor meer info op kunsteneerlijkekoffie.nl of op dekeukenvankeek.nl

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.