Weer een nieuw pareltje om toe te voegen aan mijn lijstje restaurants met een fijne sfeer en heerlijk eten! Ik nam mijn mams als verlaat moederdagcadeau mee naar Brasserie Le Nord om haar te trakteren op een gezellig etentje. De zon scheen en dus konden we lekker op het terras zitten. Brasserie Le Nord is nieuw voor mij maar wat bleek? Ik ben hier toen ik klein was dus best vaak geweest met mijn familie. Zo klein blijkbaar dat ik het me niet meer herinnerer, al kan dat ook wel kloppen want het restaurant is nog niet zo lang geleden overgenomen door Grégory en Lieke. Een ontzettend leuk stel uit Amsterdam met een grote liefde voor heerlijk eten en goede wijn.
Heerlijk Frans eten in een landelijke setting met een moderne twist
Zo omschrijft het stel Brasserie Le Nord en ik heb het zelf preciés zo ervaren. Het terras kijkt uit over een uitgestrekt groen weiland en zodra ik de tuin instapte was ik direct ontspannen. Vriendelijke bediening, gezellige setting en een uitgebreide menukaart. Naast het diner serveert Brasserie Le Nord ook lunch en of je nu in de middag of in de avond komt; de wijnkaart biedt bij elk gerecht een passende wijn. Ik kom hier heel graag een keer terug om de lunchgerechten te proeven. Chefkok Grégory Nicole werkte onder andere als sous chef bij Le Garage in Amsterdam en runde bijna negen jaar lang de Franse bistro The French Café in de Pijp, tot hij besloot de drukte van Amsterdam te verruilen voor een restaurant dat dichter bij de natuur staat. Say hello to Brasserie Le Nord!
Menu van de chef
Nu kun je van de kaart kiezen, maar wanneer er een verrassingsmenu wordt aangeboden is de keuze voor mij altijd snel gemaakt. Laat de chef zijn gang maar gaan en dan komt alles goed. Onder het eten maakte ik een aantal foto’s zodat ik je kan laten zien wat we onder andere aten. Ik hoop dat je er honger van krijgt en snel een keer langs gaat bij deze heerlijke brasserie.
Krab met avocado, haringcaviaar en een krokantje van inktvisinkt.
Steak tartare op Italiaanse wijze (grappig!) met copa di parma en dragon mayonaise.
Waanzinnige bouillabaisse met kreeft, garnalen, mosselen, gruyère en knoflook croutons.
Dame blanche op originele wijze met een smeltend chocolade laagje en goddelijk roomijs.
Tip: het driegangen menu de chef plus een wijnarrangement
Bij Brasserie Le Nord eet je al een driegangenmenu voor €35,- en ik raad je zeker aan daarbij een wijnarrangement te nemen. Wij hebben genoten van de wijnen en hieronder zie je een selectie van de wijnen die wij dronken.
0 reacties