Zwarte rijstnoedels met knoflook scampi’s

Zwarte rijstnoedels met knoflook scampi's, Gezonde noedels, Glutenvrije noedels, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten

Nieuw in mijn voorraadla: zwarte rijstnoedels. Ik kwam een pakje tegen bij de marktkraam van mijn vriendinnetje en als ik een gek product zie moet ik dat gewoon een keer proberen. Al is zwarte rijst natuurlijk niet heel gek, maar noedels van zwarte rijst had ik zelf nog nooit geprobeerd. Jullie? De noedels zijn glutenvrij en enkel gemaakt van rijstmeel. Verder smaken ze vrijwel hetzelfde als gewone noedels. Ik vind de bite zelfs misschien nog wel iets lekkerder. En eerlijk, zwarte noedels staan ook best tof op tafel ;)  Ik wokte een portie rauwe tijgergarnalen in een zelfgemaakte knoflookmarinade (echt, ga áltijd voor rauwe garnalen) en voor de vitamientjes blancheerde ik broccoliroosjes voor erbij.

Zwarte rijstnoedels met knoflook scampi's, Gezonde noedels, Glutenvrije noedels, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten

Zwarte rijstnoedels met knoflook scampi's, Gezonde noedels, Glutenvrije noedels, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten

Zwarte rijstnoedels met knoflook scampi's, Gezonde noedels, Glutenvrije noedels, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten

Dit heb je nodig voor deze zwarte rijstnoedels met knoflook scampi’s / twee personen

  • 150 gr zwarte rijstnoedels
  • 270 gr zwarte tijgergarnalen – rauw en ongepeld
  • 150 gr broccoli
  • klein bakje tuinkers

Voor de scampi marinade

  • 3 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el srirachasaus
  • 1 el rijstazijn

 

Tip: gooi het stronkje van de broccoli zeker niet weg. Schil de harde zijkanten van de stronk en de binnenkant en dunne plakjes. Gezond én heel erg lekker

 

Zo maak je het

Ontdooi de tijgergarnalen in een kom lauw water. Meng ondertussen de ingrediënten voor de marinade. Zijn de tijgergarnalen ontdooit? Giet het water af en meng de garnalen met de marinade. Zet even aan de kant.

Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Breng een andere pan met water voor de noedels aan de kook. Zet ook een koekenpan klaar voor de garnalen.

Kook de noedels in 5 tot 6 minuten gaar. Haal ze nadat je ze in de pan hebt gedaan even los met een vork. Giet het water af en spoel na met koud water. Blancheer de broccoli roosjes 4 minuten. Bak de tijgergarnalen inclusief de marinade in 4 tot 5 minuten gaar. Kortom: houd je hoofd er even bij want alles moet tegelijk ;)

Zijn de garnalen gaar? Haal ze uit de pan (bewaar ze even op een bordje) en schenk 50 ml water in de pan. Roer met een houten lepel of spatel de marinade los van de bodem. Zo maak je optimaal gebruik van alle lekkere smaken. Schep de noedels en de broccoli in de koekenpan en hussel alles door elkaar. Voeg naar smaak nog wat sojasaus toe.

Verdeel de noedels over twee diepe borden en sluit af met de scampi’s en tuinkers.

Zwarte rijstnoedels met knoflook scampi's, Gezonde noedels, Glutenvrije noedels, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.