Dit geweldige recept komt uit het Oh Baby kookboek van Denise Kortlever. Ze was zo lief om mij dit boek cadeau te doen in het begin van mijn zwangerschap. Het is een heerlijk kookboek vol gezonde, makkelijke en vooral lekkere gerechten, die iedereen die zwanger is mag en kan eten! Wat mij betreft een perfect cadeau aan jezelf of een vriendin die zwanger is. Zelfs ik vind het soms best lastig wat betreft eten. Wat mag je eigenlijk allemaal niet? Slaan we soms niet een beetje door? Welke ingrediënten kun je écht beter links laten liggen? Gaandeweg leer ik steeds meer. Eerlijk is eerlijk, ik mis sommige producten wel, maar daarnaast is er nog zooooveel meer lekkers. Dat bewijst dit kookboek maar weer. Om je een indruk te geven van het boek maakte ik Denise haar recept voor zwangerproof filet américain. Yes lieve mensen, that is possible! Zelfs Mike vond dit recept echt een winner. Eigenlijk best een grappige keuze, aangezien ik echt hekel heb aan filet américain, hahaha.. Niet zozeer aan de smaak. Die vond ik heerlijk. Ik heb meer problemen met het goedkope rauwe gemalen vlees dat al dagen in een plastic bakje in de supermarkt ligt te broeien. Daarom was ik super benieuwd naar deze vegetarische variant. Zwanger of niet, deze versie moet je geprobeerd hebben. Zó lekker.. Verder vind je in het Oh Baby kookboek recepten voor spicy sushi rolls, zwangerproof tiramisu, een aantal alcoholvrije cocktails, invries burrito’s (mega handig) met chipotlekip en ga zo maar door. Je koopt het boek voor €14,99 bij onder andere Bol.com.
Deze zwangerproof versie maak je van canellibonen en smaakmakers als mayo, tomatenpuree, citroensap en kappertjes. En natuurlijk met een hard gekookt eitje on top en verse bieslook als je dan toch bezig bent. Ik moet zeggen: MEGA lekker. Je kunt gerust een lekkere dikke laag op een getoaste boterham of cracker smeren, want deze filet américain is naast lekker ook nog eens voedzaam. Een blijvertje dit :D
Dit heb je nodig voor deze zwangerproof filet américain / een bakje (250 gram)
- 1 blik canellibonen – een blik van 400 gr
- 1 el mayonaise
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl citroensap
- 2 tl worcestersaus
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 sjalot
- 1 tl kappertjes
Voor erbij
- getoaste (glutenvrije) boterhammen
- gekookt eitje
- verse bieslook
- extra mayo (of truffelmayo…) en sjalotjes on top!
Zo maak je het
Giet de bonen af, spoel ze na en pureer ze grof met een staafmixer of in je keukenmachine.
Snipper de sjalot heel klein. Voeg de sjalot samen met alle overige ingrediënten toe aan de bonen en meng alles goed door elkaar. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en proef je filet américain even. Voeg eventueel extra mosterd, worcestersaus of citroensap naar smaak toe.
Je kunt de filet américain drie dagen bewaren in de koelkast. Ik at hem op toast met extra sjalot, een gekookt eitje en mayo. En.. wat vind je ervan?:D
0 reacties