...

Hummus van zongedroogde tomaten

Hummus van zongedroogde tomaten

Hummus van zongedroogde tomaten

Op warme dagen eet ik het liefst wat lichts zoals een smoothie bowl als ontbijt, een simpele salade met kikkererwten of linzen als lunch of crackertjes met een spread. En veeeeel water. Wisten jullie dat ik het echt meteen merk aan mijn huid als ik te weinig water drink? Ik roep altijd het hardst dat iedereen genoeg moet drinken maar toch zijn er dagen waarop je heen en weer rent en achteraf pas beseft dat het uren geleden is dat je iets gegeten of gedronken hebt. En na zo’n dag staan de droogtelijntjes echt in mijn huid. Of zou ik dat gewoon verzinnen? Anyhow, ik voel me beduidend beter als ik genoeg drink en gezond eet.

Vandaag heb ik een lekker recept voor jullie dat ik stiekem een beetje gepikt heb. Vriendin L. liet me laatst hummus van zongedroogde tomaten proeven en lekker dat ie was! Maaar.. Uit een kant en klaar bakje en dat betekent met onnodig toegevoegde troep erin. Binnen drie minuten had ik thuis een gezonde versie gemaakt. Zoek een glazen potje, schep je homemade hummus en geef hem een plekje in de koelkast. In mijn geval nam ik een potje mee voor onderweg en smeerde ik een dikke laag op een cracker als tussendoortje. Een paar repen komkommer erop en genieten maar! Deze hummus is trouwens ook onwijs lekker voor bij de borrel op toastjes.

Ik gebruik in dit recept gekookte kikkererwten uit pot omdat ik geen tijd had om erwten te koken, maar voor een extra gezonde versie kook je de kikkererwten zelf!

 

Dit heb je nodig voor een klein potje

  • 200 gr kikkererwten – uitlek gewicht 130 gr 
  • 2 el tahin – sesampasta
  • 60 gr zongedroogde tomaten – stuk of 6 tomaatjes
  • scheut olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • snuf zout

 

Hummus van zongedroogde tomaten

 

 

Zo maak je het

Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel na met water. Pureer alle ingredienten met je staafmixer (of in een blender) tot hummus. Is hij te droog? Voeg dan een extra scheutje olie of water toe.

Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper of zout toe.

 

 

Bewaar de hummus in een goed schoongemaakte glazen pot of bakje in de koelkast

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *