...

Hummus van zongedroogde tomaten

Hummus van zongedroogde tomaten

Hummus van zongedroogde tomaten

Op warme dagen eet ik het liefst wat lichts zoals een smoothie bowl als ontbijt, een simpele salade met kikkererwten of linzen als lunch of crackertjes met een spread. En veeeeel water. Wisten jullie dat ik het echt meteen merk aan mijn huid als ik te weinig water drink? Ik roep altijd het hardst dat iedereen genoeg moet drinken maar toch zijn er dagen waarop je heen en weer rent en achteraf pas beseft dat het uren geleden is dat je iets gegeten of gedronken hebt. En na zo’n dag staan de droogtelijntjes echt in mijn huid. Of zou ik dat gewoon verzinnen? Anyhow, ik voel me beduidend beter als ik genoeg drink en gezond eet.

Vandaag heb ik een lekker recept voor jullie dat ik stiekem een beetje gepikt heb. Vriendin L. liet me laatst hummus van zongedroogde tomaten proeven en lekker dat ie was! Maaar.. Uit een kant en klaar bakje en dat betekent met onnodig toegevoegde troep erin. Binnen drie minuten had ik thuis een gezonde versie gemaakt. Zoek een glazen potje, schep je homemade hummus en geef hem een plekje in de koelkast. In mijn geval nam ik een potje mee voor onderweg en smeerde ik een dikke laag op een cracker als tussendoortje. Een paar repen komkommer erop en genieten maar! Deze hummus is trouwens ook onwijs lekker voor bij de borrel op toastjes.

Ik gebruik in dit recept gekookte kikkererwten uit pot omdat ik geen tijd had om erwten te koken, maar voor een extra gezonde versie kook je de kikkererwten zelf!

 

Dit heb je nodig voor een klein potje

  • 200 gr kikkererwten – uitlek gewicht 130 gr 
  • 2 el tahin – sesampasta
  • 60 gr zongedroogde tomaten – stuk of 6 tomaatjes
  • scheut olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • snuf zout

 

Hummus van zongedroogde tomaten

 

 

Zo maak je het

Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel na met water. Pureer alle ingredienten met je staafmixer (of in een blender) tot hummus. Is hij te droog? Voeg dan een extra scheutje olie of water toe.

Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper of zout toe.

 

 

Bewaar de hummus in een goed schoongemaakte glazen pot of bakje in de koelkast

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *