...

Hummus van zongedroogde tomaten

Hummus van zongedroogde tomaten

Hummus van zongedroogde tomaten

Op warme dagen eet ik het liefst wat lichts zoals een smoothie bowl als ontbijt, een simpele salade met kikkererwten of linzen als lunch of crackertjes met een spread. En veeeeel water. Wisten jullie dat ik het echt meteen merk aan mijn huid als ik te weinig water drink? Ik roep altijd het hardst dat iedereen genoeg moet drinken maar toch zijn er dagen waarop je heen en weer rent en achteraf pas beseft dat het uren geleden is dat je iets gegeten of gedronken hebt. En na zo’n dag staan de droogtelijntjes echt in mijn huid. Of zou ik dat gewoon verzinnen? Anyhow, ik voel me beduidend beter als ik genoeg drink en gezond eet.

Vandaag heb ik een lekker recept voor jullie dat ik stiekem een beetje gepikt heb. Vriendin L. liet me laatst hummus van zongedroogde tomaten proeven en lekker dat ie was! Maaar.. Uit een kant en klaar bakje en dat betekent met onnodig toegevoegde troep erin. Binnen drie minuten had ik thuis een gezonde versie gemaakt. Zoek een glazen potje, schep je homemade hummus en geef hem een plekje in de koelkast. In mijn geval nam ik een potje mee voor onderweg en smeerde ik een dikke laag op een cracker als tussendoortje. Een paar repen komkommer erop en genieten maar! Deze hummus is trouwens ook onwijs lekker voor bij de borrel op toastjes.

Ik gebruik in dit recept gekookte kikkererwten uit pot omdat ik geen tijd had om erwten te koken, maar voor een extra gezonde versie kook je de kikkererwten zelf!

 

Dit heb je nodig voor een klein potje

  • 200 gr kikkererwten – uitlek gewicht 130 gr 
  • 2 el tahin – sesampasta
  • 60 gr zongedroogde tomaten – stuk of 6 tomaatjes
  • scheut olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • snuf zout

 

Hummus van zongedroogde tomaten

 

 

Zo maak je het

Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel na met water. Pureer alle ingredienten met je staafmixer (of in een blender) tot hummus. Is hij te droog? Voeg dan een extra scheutje olie of water toe.

Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper of zout toe.

 

 

Bewaar de hummus in een goed schoongemaakte glazen pot of bakje in de koelkast

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *