...

Zomerse quiche met prei en feta

Zomerse quiche met prei en feta

door | aug 8, 2018 | Hartige hapjes, Lunch, Recepten, Vega | 1 reactie

Zomerse quiche met prei en feta, Gezonde quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Hartige taart recepten, Beaufood quiche

Ik verbaas me er altijd weer over hoe makkelijk je zo’n heerlijke quiche op tafel zet. Bekleed een vorm met bladerdeeg, vul hem vervolgens met een paar gezonde en lekkere ingrediënten en klaar is kees. Perfect als borrelhapje of als lunch! Dit keer koos ik voor een zomerse vulling van prei, doperwten en feta. Meestal gebruik ik voor mijn quiches hartig bladerdeeg, maar in dit recept gebruik ik weer eens gewoon bladerdeeg. Hierdoor krijgt je quiche van die fluffy, licht knapperige randjes. Heerlijk!

 

Zomerse quiche met prei en feta, Gezonde quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Hartige taart recepten, Beaufood quiche

Zomerse quiche met prei en feta, Gezonde quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Hartige taart recepten, Beaufood quiche

Zomerse quiche met prei en feta, Gezonde quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Hartige taart recepten, Beaufood quiche
Zomerse quiche met prei en feta, Gezonde quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Hartige taart recepten, Beaufood quiche

Zomerse quiche met prei en feta, Gezonde quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Hartige taart recepten, Beaufood quiche

Dit heb je nodig voor deze zomerse quiche met prei en feta

  • 4 plakken bladerdeeg – ik gebruik gewoon bladerdeeg in dit recept, maar je kunt ook bladerdeeg voor hartige taarten gebruiken
  • 1 kleine prei
  • 100 gr doperwten
  • 3 eieren
  • 250 ml yoghurt
  • 50 gr feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels havermout
  • bosje verse peterselie
  • 4 radijsjes

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm met een lengte van ongeveer  35 centimeter lang in. Je kunt ook een ronde quichevorm van zo’n 20 centimeter gebruiken. Blijven je baksels soms aan de bodem plakken? Gebruik dan een stuk bakpapier.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Snijd de prei in dunne ringetjes en pers de knoflook. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de prei en de doperwten vijf minuutjes aan. Schep in de laatste minuut de knoflook erdoor.

Klop in een grote kom de eieren samen met de yoghurt door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Verdeel het bladerdeeg over de quichevorm, prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi er twee eetlepels havermout over. Snijd de overhangende randjes er vanaf. Verdeel het prei-mengsel over de bodem en schenk de vulling erover. Sluit af met verkruimelde feta.

Bak de quiche 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.

Laat de quiche even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Maak af met plakjes radijs en strooi er verse peterselie over.

 

Zomerse quiche met prei en feta, Gezonde quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Hartige taart recepten, Beaufood quiche

Deze zomerse quiche met prei en feta is warm én koud lekker!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Marije

    Heerlijke quiche, ik maak ‘m vaak en neem hem mee als lunch!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *