Ik verbaas me er altijd weer over hoe makkelijk je zo’n heerlijke quiche op tafel zet. Bekleed een vorm met bladerdeeg, vul hem vervolgens met een paar gezonde en lekkere ingrediënten en klaar is kees. Perfect als borrelhapje of als lunch! Dit keer koos ik voor een zomerse vulling van prei, doperwten en feta. Meestal gebruik ik voor mijn quiches hartig bladerdeeg, maar in dit recept gebruik ik weer eens gewoon bladerdeeg. Hierdoor krijgt je quiche van die fluffy, licht knapperige randjes. Heerlijk!
Dit heb je nodig voor deze zomerse quiche met prei en feta
- 4 plakken bladerdeeg – ik gebruik gewoon bladerdeeg in dit recept, maar je kunt ook bladerdeeg voor hartige taarten gebruiken
- 1 kleine prei
- 100 gr doperwten
- 3 eieren
- 250 ml yoghurt
- 50 gr feta
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels havermout
- bosje verse peterselie
- 4 radijsjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm met een lengte van ongeveer 35 centimeter lang in. Je kunt ook een ronde quichevorm van zo’n 20 centimeter gebruiken. Blijven je baksels soms aan de bodem plakken? Gebruik dan een stuk bakpapier.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Snijd de prei in dunne ringetjes en pers de knoflook. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de prei en de doperwten vijf minuutjes aan. Schep in de laatste minuut de knoflook erdoor.
Klop in een grote kom de eieren samen met de yoghurt door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Verdeel het bladerdeeg over de quichevorm, prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi er twee eetlepels havermout over. Snijd de overhangende randjes er vanaf. Verdeel het prei-mengsel over de bodem en schenk de vulling erover. Sluit af met verkruimelde feta.
Bak de quiche 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.
Laat de quiche even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Maak af met plakjes radijs en strooi er verse peterselie over.
Deze zomerse quiche met prei en feta is warm én koud lekker!
Heerlijke quiche, ik maak ‘m vaak en neem hem mee als lunch!