...

Zomerfruit plate met chocolade en crunchy nootjes

Zomerfruit plate met chocolade en crunchy nootjes

Zomerfruit plate met chocolade en crunchy nootjes

Ik kan geen moment bedenken waarop je deze zomerfruit plate met chocolade en crunchy nootjes niet zou kunnen maken. Hij is echt über lekker als ontbijt – tevens een perfecte start van je dag -, maar ook als lichte lunch tijdens warme dagen of als dessert op een mooie zomeravond. En aan de andere kant misstaat hij ook niet tijdens de winter aangezien fruit het hele jaar door kan. Rode besjes zijn misschien wat lastig te krijgen in de wintermaanden, maar varieer er lekker op los met seizoensfruit zou ik zeggen. De combi fruit, chocolade en nootjes kan echt áltijd.

Dit recept is dus eigenlijk amper een recept te noemen aangezien je gewoon je favoriete fruit bij elkaar gooit, een zo puur mogelijke reep chocolade smelt – oké niet helemaal -, eroverheen drizzled en er als laatste wat nootjes om het af te maken. Ik ben een echte zoete kauw maar die chemische Mona puddings komen mijn huis niet in (niet persoonlijk bedoelt Mona). Gelukkig zijn er super veel makkelijke alternatieven om gezond je lekkere trek te stillen. En deze zomerfruit plate met chocolade is daar een perfect voorbeeld van :D

 

Dit heb je nodig

 • een flinke hand blauwe bessen
 • 2 verse vijgen
 • 1 perzik
 • 1 rode grapefruit
 • 5 trosjes rode bessen
 • 50 gr chocolade – zo puur mogelijk
 • een handje walnoten

 

Zomerfruit plate met chocolade en crunchy nootjes

 

Zo maak je het

Schil de grapefruit en was het overige fruit goed. Snijd alles in kleine stukjes en leg op een mooi groot bord.

Verkruimel de walnoten en verhit een koekenpan zonder olie. Rooster hierin de walnootjes een paar minuten en schud regelmatig om.

Smelt in een pannetje de chocolade au bain marie en schenk in een klein kommetje of direct over het fruit heen. Sluit af met de nootjes.

 

De hoeveelheden van deze schaal is genoeg voor twee personen als ontbijt of voor vier personen als dessert

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Jonna@Burgertrutjes

  Jammie!! Wat een heerlijk recept, dit ga ik morgen misschien als toetje maken na de barbecue. Alleen dan zonder vijgen

  Antwoord
  • Bo

   Lekker Jonna!:D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *