...

Zoete zalmburgers met dille dip

Zoete zalmburgers met dille dip

door | sep 11, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 6 reacties

Zoete zalmburgers met dille dip

Ik vind de naam van dit gerecht echt gezellig klinken, jullie? Ik bedacht dit gerecht voor de Ikea Food Challenge. Ikea is namelijk op zoek naar een nieuw gerecht voor op de kaart in het restaurant en ik vind dat deze burgertjes daar wel mooi op zullen staan! Ik heb ze gemaakt met zoete aardappel en zalm, groot en klein. Ik nam de kleine voor in een salade en voor Mike maakte ik een grote burger voor op een broodje. Beiden aanraders! En een gerecht met zalm is niet af zonder een beetje dille dus maakte ik er een simpele en frisse dille dip bij.

 

Dit heb je nodig voor 6 tot 8 kleine burgers of twee grotere

 • 350 gr zoete aardappels
 • 300 gr rauwe zalm – mag ook gerookte zalm zijn
 • snuf peper en zout
 • olie om in te bakken
 • 1/2 citroen in partjes om erbij te serveren

Voor de dip

 • 1 el gedroogde dille
 • 2 el mayo
 • 1 el yoghurt

 

 

Zoete zalmburgers met dille dip

 

 

 

Zo maak je ze

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappels in 10 tot 15 minuten zacht. Je moet ze fijn kunnen prakken.

Laat de aardappel even afkoelen en prak (of pureer) ze daarna fijn in een kom. Snijd de zalm in kleine stukjes en kneed dit door de aardappel. Breng op smaak met peper en zout.

Vorm 6 tot 8 kleine balletjes en druk ze plat tot een burger. Of maak er twee grote burgers van. Het is een plakkerig werkje maar het is mogelijk ;) Verhit wat olie in een pan en bak de burgers op laag vuur ongeveer 3 minuten per kant.

Maak de dip door de ingrediënten door elkaar te mengen. Verdun hem eventueel met een drupje water.

 

 

De burgertjes zijn ontzettend lekker in combinatie met wat rijst en gestoomde broccoli of in een salade. Als je er twee grote burgers van maakt kun je ze ook tussen een grote bol doen samen met wat sla, rode ui en een tomaatje. Serveer er een dille dip bij en partjes citroen voor een frisse smaak!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Annemieke

  Heerlijk gerecht! Dank je wel. Ik heb niet gekneed maar alleen omgeschept met een lepel en daarna op een bakpapier m.b.v. een kookring burgers gemaakt. Ze vandaar weer met een kaasschaaf als onderschuiver in de pan gelegd. De meesten bleven goed heel. Niet te snel draaien.

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Annemieke, bedankt voor je tip! Heel slim om bakpapier en een kookring te gebruiken. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Kleine Angela

  Ik ga ze vanavond maken!!

  Antwoord
  • Kleine Angela

   Aniela*

   Antwoord
   • Bo

    Lieve Juul wat leuk! Geniet ervan en let me know wat je ervan vond :) Liefs, Bo

    Antwoord
 3. Eline

  De smaak was erg lekker! Alleen vielen ze bij mij helaas uit elkaar in de pan terwijl ik ze goed had gekneden en fftjes had laten liggen in de pan…
  Een tip??
  Groetjes, Eline

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *