Zoete zalmburgers met dille dip

Zoete zalmburgers met dille dip

Ik vind de naam van dit gerecht echt gezellig klinken, jullie? Ik bedacht dit gerecht voor de Ikea Food Challenge. Ikea is namelijk op zoek naar een nieuw gerecht voor op de kaart in het restaurant en ik vind dat deze burgertjes daar wel mooi op zullen staan! Ik heb ze gemaakt met zoete aardappel en zalm, groot en klein. Ik nam de kleine voor in een salade en voor Mike maakte ik een grote burger voor op een broodje. Beiden aanraders! En een gerecht met zalm is niet af zonder een beetje dille dus maakte ik er een simpele en frisse dille dip bij.

 

Dit heb je nodig voor 6 tot 8 kleine burgers of twee grotere

  • 350 gr zoete aardappels
  • 300 gr rauwe zalm – mag ook gerookte zalm zijn
  • snuf peper en zout
  • olie om in te bakken
  • 1/2 citroen in partjes om erbij te serveren

Voor de dip

  • 1 el gedroogde dille
  • 2 el mayo
  • 1 el yoghurt

 

 

Zoete zalmburgers met dille dip

 

 

 

Zo maak je ze

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappels in 10 tot 15 minuten zacht. Je moet ze fijn kunnen prakken.

Laat de aardappel even afkoelen en prak (of pureer) ze daarna fijn in een kom. Snijd de zalm in kleine stukjes en kneed dit door de aardappel. Breng op smaak met peper en zout.

Vorm 6 tot 8 kleine balletjes en druk ze plat tot een burger. Of maak er twee grote burgers van. Het is een plakkerig werkje maar het is mogelijk ;) Verhit wat olie in een pan en bak de burgers op laag vuur ongeveer 3 minuten per kant.

Maak de dip door de ingrediënten door elkaar te mengen. Verdun hem eventueel met een drupje water.

 

 

De burgertjes zijn ontzettend lekker in combinatie met wat rijst en gestoomde broccoli of in een salade. Als je er twee grote burgers van maakt kun je ze ook tussen een grote bol doen samen met wat sla, rode ui en een tomaatje. Serveer er een dille dip bij en partjes citroen voor een frisse smaak!

6 Comments
  1. Heerlijk gerecht! Dank je wel. Ik heb niet gekneed maar alleen omgeschept met een lepel en daarna op een bakpapier m.b.v. een kookring burgers gemaakt. Ze vandaar weer met een kaasschaaf als onderschuiver in de pan gelegd. De meesten bleven goed heel. Niet te snel draaien.

  2. De smaak was erg lekker! Alleen vielen ze bij mij helaas uit elkaar in de pan terwijl ik ze goed had gekneden en fftjes had laten liggen in de pan…
    Een tip??
    Groetjes, Eline

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!