...

Zoete toast met roomkaas en notenpasta

Zoete toast met roomkaas en notenpasta

door | nov 8, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Sinds ik zwanger ben heeft mijn lichaam ineens enorm veel zin in koolhydraten. Brood, pasta, aardappelen, lasagne. Voorheen at ik zelden brood aangezien ik niet zo lekker ga op gluten (en van glutenvrij brood uit de supermarkt wordt niemand blij), maar wonder boven wonder heb ik ineens nul last meer van mijn buik na het eten van brood. Bijzonder hoe je lichaam kan veranderen. Nu eet ik nog steeds grotendeels glutenvrij, maar eet ik de laatste tijd wel soms een heerlijk geroosterde, niet glutenvrije, meergranen boterham met daarop roomkaas, bosbessenjam en notenpasta. Héérlijke combi, niet normaal. Perfect ontbijt op bed materiaal dit.

Ik maak mijn fruitjams zelf door simpelweg een portie fruit tien minuten te koken in een klein laagje water, een kneepje citroensap en een eetlepel kokosbloesemsuiker. Even fijnstampen met een pureestamper en je hebt binnen no time een pot heerlijke jam zonder overdosis suiker! Neem bijvoorbeeld bosbessen, bramen, frambozen, aardbeien. Net wat er voor handen is.

Geniet ervan!

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Dit heb je nodig voor deze zoete toast met notenpasta en bosbessenjam / 1 persoon

  • 2 meergranen boterhammen – Eet je glutenvrij? Neem dan glutenvrije boterhammen.
  • 2 flinke tl ricotta
  • 2 el bosbessenjam
  • 2 tl notenpasta – pindakaas kan ook!

Maak je de bosbessenjam zelf? Dit heb je nodig:

  • 300 gr bosbessen of blauwe bessen
  • 1 el kokosbloesemsuiker – of andere zoetstof 
  • sap van 1/4 citroen

 

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Zo maak je het

Maak je de bosbessenjam zelf? Doe dan de bos- of blauwe bessen in een kleine pan samen met 100 ml water en het citroensap. Breng aan de kook en laat het geheel tien minuten zacht pruttelen. Stamp het fruit daarna fijn met een pureestamper of haal de staafmixer er even doorheen. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en laat de jam nog een paar minuutjes inkoken tot je de gewenste dikte hebt.

Toast de boterhammen. Dit kun je in de oven doen (5 minuten op 180 graden) of in een broodrooster.

Besmeer de toast met roomkaas, notenpasta en verse bosbessenjam. Eerlijk, smaakt goddelijk toch?:D

Geniet ervan!

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *