Sinds ik zwanger ben heeft mijn lichaam ineens enorm veel zin in koolhydraten. Brood, pasta, aardappelen, lasagne. Voorheen at ik zelden brood aangezien ik niet zo lekker ga op gluten (en van glutenvrij brood uit de supermarkt wordt niemand blij), maar wonder boven wonder heb ik ineens nul last meer van mijn buik na het eten van brood. Bijzonder hoe je lichaam kan veranderen. Nu eet ik nog steeds grotendeels glutenvrij, maar eet ik de laatste tijd wel soms een heerlijk geroosterde, niet glutenvrije, meergranen boterham met daarop roomkaas, bosbessenjam en notenpasta. Héérlijke combi, niet normaal. Perfect ontbijt op bed materiaal dit.
Ik maak mijn fruitjams zelf door simpelweg een portie fruit tien minuten te koken in een klein laagje water, een kneepje citroensap en een eetlepel kokosbloesemsuiker. Even fijnstampen met een pureestamper en je hebt binnen no time een pot heerlijke jam zonder overdosis suiker! Neem bijvoorbeeld bosbessen, bramen, frambozen, aardbeien. Net wat er voor handen is.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze zoete toast met notenpasta en bosbessenjam / 1 persoon
- 2 meergranen boterhammen – Eet je glutenvrij? Neem dan glutenvrije boterhammen.
- 2 flinke tl ricotta
- 2 el bosbessenjam
- 2 tl notenpasta – pindakaas kan ook!
Maak je de bosbessenjam zelf? Dit heb je nodig:
- 300 gr bosbessen of blauwe bessen
- 1 el kokosbloesemsuiker – of andere zoetstof
- sap van 1/4 citroen
Zo maak je het
Maak je de bosbessenjam zelf? Doe dan de bos- of blauwe bessen in een kleine pan samen met 100 ml water en het citroensap. Breng aan de kook en laat het geheel tien minuten zacht pruttelen. Stamp het fruit daarna fijn met een pureestamper of haal de staafmixer er even doorheen. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en laat de jam nog een paar minuutjes inkoken tot je de gewenste dikte hebt.
Toast de boterhammen. Dit kun je in de oven doen (5 minuten op 180 graden) of in een broodrooster.
Besmeer de toast met roomkaas, notenpasta en verse bosbessenjam. Eerlijk, smaakt goddelijk toch?:D
Geniet ervan!
0 reacties