...

Zoete toast met roomkaas en notenpasta

Zoete toast met roomkaas en notenpasta

door | nov 8, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Sinds ik zwanger ben heeft mijn lichaam ineens enorm veel zin in koolhydraten. Brood, pasta, aardappelen, lasagne. Voorheen at ik zelden brood aangezien ik niet zo lekker ga op gluten (en van glutenvrij brood uit de supermarkt wordt niemand blij), maar wonder boven wonder heb ik ineens nul last meer van mijn buik na het eten van brood. Bijzonder hoe je lichaam kan veranderen. Nu eet ik nog steeds grotendeels glutenvrij, maar eet ik de laatste tijd wel soms een heerlijk geroosterde, niet glutenvrije, meergranen boterham met daarop roomkaas, bosbessenjam en notenpasta. Héérlijke combi, niet normaal. Perfect ontbijt op bed materiaal dit.

Ik maak mijn fruitjams zelf door simpelweg een portie fruit tien minuten te koken in een klein laagje water, een kneepje citroensap en een eetlepel kokosbloesemsuiker. Even fijnstampen met een pureestamper en je hebt binnen no time een pot heerlijke jam zonder overdosis suiker! Neem bijvoorbeeld bosbessen, bramen, frambozen, aardbeien. Net wat er voor handen is.

Geniet ervan!

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Dit heb je nodig voor deze zoete toast met notenpasta en bosbessenjam / 1 persoon

  • 2 meergranen boterhammen – Eet je glutenvrij? Neem dan glutenvrije boterhammen.
  • 2 flinke tl ricotta
  • 2 el bosbessenjam
  • 2 tl notenpasta – pindakaas kan ook!

Maak je de bosbessenjam zelf? Dit heb je nodig:

  • 300 gr bosbessen of blauwe bessen
  • 1 el kokosbloesemsuiker – of andere zoetstof 
  • sap van 1/4 citroen

 

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Zo maak je het

Maak je de bosbessenjam zelf? Doe dan de bos- of blauwe bessen in een kleine pan samen met 100 ml water en het citroensap. Breng aan de kook en laat het geheel tien minuten zacht pruttelen. Stamp het fruit daarna fijn met een pureestamper of haal de staafmixer er even doorheen. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en laat de jam nog een paar minuutjes inkoken tot je de gewenste dikte hebt.

Toast de boterhammen. Dit kun je in de oven doen (5 minuten op 180 graden) of in een broodrooster.

Besmeer de toast met roomkaas, notenpasta en verse bosbessenjam. Eerlijk, smaakt goddelijk toch?:D

Geniet ervan!

Zoete toast met roomkaas en notenpasta, Ontbijt op bed recepten, Originele toast, Beaufood recepten, Zoete lunch

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *