Zoete pumpkin pie pasta

Zoete pumpkin pie pasta

Deze zaaalige zoete pumpkin pie pasta is een soort combinatie tussen appelstroop en jam. Althans zo zou ik hem beschrijven. Ik kwam deze pasta ergens tegen tijdens een zoektocht naar recepten met pompoen, vergat waar ik het recept had gezien en ging deze week zelf aan de slag. De pasta is gemaakt van pompoen, ahorn en appelsap en zit vol vitamientjes. Ik smeer hem op een crackertje met een plak geitenkaas, op havermout ontbijt koekjes of ik schep een eetlepel door mijn yoghurt met granola. En ik denk dat hij ook erg lekker smaakt bij een kaasplankje!

Anders dan met jam zit er in deze pasta geen overload aan geraffineerde suiker maar heb ik hem gezoet met appelsap en ahorn siroop. Je kunt de pasta twee weken bewaren in de koelkast maar zelf heb ik hem in vier kleine potjes geschept waarvan ik er drie in de vriezer bewaar. Ik houd van voorraadjes :)

 

 

Nodig voor een pot

  • 500 gr pompoen puree van flespompoen – je kunt kant en klare puree gebruiken maar zelf maken is een stuk lekkerder en gezonder. Hier vind je het recept.
  • 100 ml appelsap
  • 1 tl vanille extract
  • 50 ml ahorn siroop
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder

 

Zoete pumpkin pie pasta

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten in een kleine pan door elkaar en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Voeg naar smaak nog wat kaneel of ahorn toe.

Doe de deksel op de pan wanneer spread begint te pruttelen en zet het vuur laag. Laat de spread 30 tot 45 minuten licht koken en roer met regelmaat.

 

Tip voor de chocolade liefhebbers: schep twee of drie eetlepels rauwe cacao door de pasta heen

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!