...

Zoete pumpkin pie pasta

Zoete pumpkin pie pasta

Zoete pumpkin pie pasta

Deze zaaalige zoete pumpkin pie pasta is een soort combinatie tussen appelstroop en jam. Althans zo zou ik hem beschrijven. Ik kwam deze pasta ergens tegen tijdens een zoektocht naar recepten met pompoen, vergat waar ik het recept had gezien en ging deze week zelf aan de slag. De pasta is gemaakt van pompoen, ahorn en appelsap en zit vol vitamientjes. Ik smeer hem op een crackertje met een plak geitenkaas, op havermout ontbijt koekjes of ik schep een eetlepel door mijn yoghurt met granola. En ik denk dat hij ook erg lekker smaakt bij een kaasplankje!

Anders dan met jam zit er in deze pasta geen overload aan geraffineerde suiker maar heb ik hem gezoet met appelsap en ahorn siroop. Je kunt de pasta twee weken bewaren in de koelkast maar zelf heb ik hem in vier kleine potjes geschept waarvan ik er drie in de vriezer bewaar. Ik houd van voorraadjes :)

 

 

Nodig voor een pot

  • 500 gr pompoen puree van flespompoen – je kunt kant en klare puree gebruiken maar zelf maken is een stuk lekkerder en gezonder. Hier vind je het recept.
  • 100 ml appelsap
  • 1 tl vanille extract
  • 50 ml ahorn siroop
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder

 

Zoete pumpkin pie pasta

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten in een kleine pan door elkaar en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Voeg naar smaak nog wat kaneel of ahorn toe.

Doe de deksel op de pan wanneer spread begint te pruttelen en zet het vuur laag. Laat de spread 30 tot 45 minuten licht koken en roer met regelmaat.

 

Tip voor de chocolade liefhebbers: schep twee of drie eetlepels rauwe cacao door de pasta heen

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *