...

Zoete pumpkin pie pasta

Zoete pumpkin pie pasta

Zoete pumpkin pie pasta

Deze zaaalige zoete pumpkin pie pasta is een soort combinatie tussen appelstroop en jam. Althans zo zou ik hem beschrijven. Ik kwam deze pasta ergens tegen tijdens een zoektocht naar recepten met pompoen, vergat waar ik het recept had gezien en ging deze week zelf aan de slag. De pasta is gemaakt van pompoen, ahorn en appelsap en zit vol vitamientjes. Ik smeer hem op een crackertje met een plak geitenkaas, op havermout ontbijt koekjes of ik schep een eetlepel door mijn yoghurt met granola. En ik denk dat hij ook erg lekker smaakt bij een kaasplankje!

Anders dan met jam zit er in deze pasta geen overload aan geraffineerde suiker maar heb ik hem gezoet met appelsap en ahorn siroop. Je kunt de pasta twee weken bewaren in de koelkast maar zelf heb ik hem in vier kleine potjes geschept waarvan ik er drie in de vriezer bewaar. Ik houd van voorraadjes :)

 

 

Nodig voor een pot

  • 500 gr pompoen puree van flespompoen – je kunt kant en klare puree gebruiken maar zelf maken is een stuk lekkerder en gezonder. Hier vind je het recept.
  • 100 ml appelsap
  • 1 tl vanille extract
  • 50 ml ahorn siroop
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder

 

Zoete pumpkin pie pasta

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten in een kleine pan door elkaar en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Voeg naar smaak nog wat kaneel of ahorn toe.

Doe de deksel op de pan wanneer spread begint te pruttelen en zet het vuur laag. Laat de spread 30 tot 45 minuten licht koken en roer met regelmaat.

 

Tip voor de chocolade liefhebbers: schep twee of drie eetlepels rauwe cacao door de pasta heen

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *