...

Zoete kip cashew met notenrijst

Zoete kip cashew met notenrijst

door | nov 27, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 4 reacties

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Ik was vroeger gek op wokgerechten, inclusief een lekker zakje kant en klare saus. Maar ja.. Wanneer je dan besluit gezonder te gaan eten en meer gaat letten op wat er allemaal in de producten zit die je koopt laat je die zakjes heeel snel achterwege. Maar hee, goed nieuws want het is super makkelijk om zelf een oosters sausje in elkaar te flansen! Zoals deze heerlijke zoete woksaus. Lekker bij gebakken kip en een flinke portie groenten. Serveer dat met een kom rijst met noten en je hebt  binnen no time een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel :D

Dit heb je nodig voor deze zoete kip cashew met notenrijst / 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • handje cashewnoten
  • 160 gr zilvervliesrijst + handje walnoten (of ander soort noot naar keuze)

Voor de saus

  • 75 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 1 flinke el honing
  • 1 tl maïzena

 

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Zo maak je het

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze.

Snijd de kip in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de twee paprika’s. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd ook alvast de bosuien in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui even aan. Schep na een paar minuten de paprika, knoflook en kip erbij.

Schenk het water en de sojasaus in een sauspan. Breng aan de kook en voeg de honing toe. Verdun de maïzena met één eetlepel water in een apart kommetje en schenk dit bij de saus. Blijf roeren en kook de saus in tot de gewenste dikte. Proef even en voeg naar smaak nog wat sojasaus of  honing toe. Schenk de saus bij de kip samen met de cashewnoten.

Giet de rijst af en hak de walnoten fijn. Schep dit door de rijst. Verdeel de rijst over twee borden (of in twee aparte kommetjes) en schep de kip cashew erbij. Maak het gerecht af met bosui en eet smakelijk!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Ann denys

    Deze avond dit gerechtje gemaakt. In ‘no time’ klaar maar echt wel super lekker!

    Antwoord
    • Bo

      En dat was precies de bedoeling :D Fijn dat het je gesmaakt heeft.

      Antwoord
  2. Coby

    De snaak is raak. Inderdaad minder rijst gebruikt. 40 gram rauw pp. De kipfilets, dat kan natuurlijk ook flink variëren, 150 Gr pp gebruikt

    Antwoord
  3. Wendy

    Hoi Bo!
    Ik heb dit recept vanavond gekookt. Leuk receptje met veel groente!
    Ik vond het alleen enorm veel rijst voor 2 personen! We kregen het niet op.

    Daardoor hadden wij ook wat saus tekort, waardoor het geheel wat droog was.
    Dus ik zelf zou de hoeveelheid rijst verlagen en de hoeveelheid saus verhogen.

    Wel lekker om er noten doorheen te doen!

    Groetjes,
    Wendy

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *