Zoete kip cashew met notenrijst

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Ik was vroeger gek op wokgerechten, inclusief een lekker zakje kant en klare saus. Maar ja.. Wanneer je dan besluit gezonder te gaan eten en meer gaat letten op wat er allemaal in de producten zit die je koopt laat je die zakjes heeel snel achterwege. Maar hee, goed nieuws want het is super makkelijk om zelf een oosters sausje in elkaar te flansen! Zoals deze heerlijke zoete woksaus. Lekker bij gebakken kip en een flinke portie groenten. Serveer dat met een kom rijst met noten en je hebt  binnen no time een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel :D

Dit heb je nodig voor deze zoete kip cashew met notenrijst / 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • handje cashewnoten
  • 160 gr zilvervliesrijst + handje walnoten (of ander soort noot naar keuze)

Voor de saus

  • 75 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 1 flinke el honing
  • 1 tl maïzena

 

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Zo maak je het

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze.

Snijd de kip in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de twee paprika’s. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd ook alvast de bosuien in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui even aan. Schep na een paar minuten de paprika, knoflook en kip erbij.

Schenk het water en de sojasaus in een sauspan. Breng aan de kook en voeg de honing toe. Verdun de maïzena met één eetlepel water in een apart kommetje en schenk dit bij de saus. Blijf roeren en kook de saus in tot de gewenste dikte. Proef even en voeg naar smaak nog wat sojasaus of  honing toe. Schenk de saus bij de kip samen met de cashewnoten.

Giet de rijst af en hak de walnoten fijn. Schep dit door de rijst. Verdeel de rijst over twee borden (of in twee aparte kommetjes) en schep de kip cashew erbij. Maak het gerecht af met bosui en eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
  1. De snaak is raak. Inderdaad minder rijst gebruikt. 40 gram rauw pp. De kipfilets, dat kan natuurlijk ook flink variëren, 150 Gr pp gebruikt

  2. Hoi Bo!
    Ik heb dit recept vanavond gekookt. Leuk receptje met veel groente!
    Ik vond het alleen enorm veel rijst voor 2 personen! We kregen het niet op.

    Daardoor hadden wij ook wat saus tekort, waardoor het geheel wat droog was.
    Dus ik zelf zou de hoeveelheid rijst verlagen en de hoeveelheid saus verhogen.

    Wel lekker om er noten doorheen te doen!

    Groetjes,
    Wendy

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!