Zoete kip cashew met notenrijst

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Ik was vroeger gek op wokgerechten, inclusief een lekker zakje kant en klare saus. Maar ja.. Wanneer je dan besluit gezonder te gaan eten en meer gaat letten op wat er allemaal in de producten zit die je koopt laat je die zakjes heeel snel achterwege. Maar hee, goed nieuws want het is super makkelijk om zelf een oosters sausje in elkaar te flansen! Zoals deze heerlijke zoete woksaus. Lekker bij gebakken kip en een flinke portie groenten. Serveer dat met een kom rijst met noten en je hebt  binnen no time een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel :D

 

Dit heb je nodig voor deze zoete kip cashew met notenrijst / 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • handje cashewnoten
  • 160 gr zilvervliesrijst + handje walnoten (of ander soort noot naar keuze)

Voor de saus

  • 75 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 1 flinke el honing
  • 1 tl maïzena

 

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Zoete kip cashew met notenrijst, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kip, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Zelf gezonde woksaus maken, Suikervrije woksaus recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze.

Snijd de kip in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de twee paprika’s. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd ook alvast de bosuien in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui even aan. Schep na een paar minuten de paprika, knoflook en kip erbij.

Schenk het water en de sojasaus in een sauspan. Breng aan de kook en voeg de honing toe. Verdun de maïzena met één eetlepel water in een apart kommetje en schenk dit bij de saus. Blijf roeren en kook de saus in tot de gewenste dikte. Proef even en voeg naar smaak nog wat sojasaus of  honing toe. Schenk de saus bij de kip samen met de cashewnoten.

Giet de rijst af en hak de walnoten fijn. Schep dit door de rijst. Verdeel de rijst over twee borden (of in twee aparte kommetjes) en schep de kip cashew erbij. Maak het gerecht af met bosui en eet smakelijk!

 

 

 

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

4 Comments
  1. De snaak is raak. Inderdaad minder rijst gebruikt. 40 gram rauw pp. De kipfilets, dat kan natuurlijk ook flink variëren, 150 Gr pp gebruikt

  2. Hoi Bo!
    Ik heb dit recept vanavond gekookt. Leuk receptje met veel groente!
    Ik vond het alleen enorm veel rijst voor 2 personen! We kregen het niet op.

    Daardoor hadden wij ook wat saus tekort, waardoor het geheel wat droog was.
    Dus ik zelf zou de hoeveelheid rijst verlagen en de hoeveelheid saus verhogen.

    Wel lekker om er noten doorheen te doen!

    Groetjes,
    Wendy

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.