...

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip

door | apr 4, 2019 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 2 reacties

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Ik krijg zo ongeveer vijf keer per dag, als het niet meer is, de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Ik weet nooit zo goed hoe ik daar antwoord op moet geven en daarom zeg ik altijd maar: overal!:D Dat is dan ook precies hoe het is, want als ik de plekken moet opnoemen die mij inspireren ben ik nog wel even bezig. Magazines, boeken, restaurants, kookprogramma’s, reisprogramma’s, in de trein, op kantoor, reizen, social media. Zo at ik bijvoorbeeld laatst deze fantastische soep bij een van mijn beste vriendinnen. Nu heb ik het geluk dat veel van mijn vriendinnen ook echt goddelijk kunnen koken – ja Myr, Suus & Naan ik heb het over jullie ;) – dus als ze mij iets lekkers voorschotelen vraag ik meteen het recept. Zoals ook met deze kruidige soep van zoete aardappel en linzen. Extra lekker met getoast brood erbij en yoghurt dip!

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip / 2 personen

 • 500 gram zoete aardappel
 • 160 gr gekookte rode linzen – Gebruik je liever gedroogde linzen? Kook de gedroogde linzen dan mee met de zoete aardappel.
 • 130 gr gekookte kikkererwten – uit pot
 • 1 ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 900 ml water
 • 1 groenten bouillonblokje
 • 1 el ras el hanout – Ik doe nooit zo zuinig met kruiden. Lekker veel smaak it is!
 • 1 Italiaanse bol

Voor de kruidige yoghurt dip

 • 30 ml extra vierge olijfolie
 • kein bosje verse peterselie – zo’n 10 gr + extra voor garnering 
 • 100 gr yoghurt

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit. Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui, knoflook en ras el hanout kort aan.

Snijd de zoete aardappelen klein. Dit hoeft niet persé in hele kleine blokjes, je gaat de boel straks toch pureren. Voeg de zoete aardappel samen met 800 ml water en het bouillonblokje toe aan de pan. Kook de aardappelen in 20 tot 30 minuten zacht.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Italiaanse bol in plakken, besprenkel met olijfolie en toast de broodjes een minuut of vijf in de oven of tot ze krokant zijn.

Maak ondertussen de yoghurt dip. Pureer de verse peterselie, inclusief steeltjes, samen met de olijfolie en een snuf peper & zout. Schenk de yoghurt in een kommetje en druppel de kruidenolie erover.

Voeg de linzen en kikkererwten toe en verwarm een paar minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak nog wat ras el hanout, peper of zout toe. Is de soep te dik? Verdun hem dan met water tot hij de gewenste dikte heeft.

Serveer de soep met toast en yoghurt dip.

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Jose

  Ziet er heerlijk uit! Wanneer moeten de rode linzen en de kikkererwten worden toegevoegd? En hoeveel linzen?

  Antwoord
  • Bo

   Oepsie, ik heb het aangepast zodat het duidelijk is :D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *