Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Ik krijg zo ongeveer vijf keer per dag, als het niet meer is, de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Ik weet nooit zo goed hoe ik daar antwoord op moet geven en daarom zeg ik altijd maar: overal!:D Dat is dan ook precies hoe het is, want als ik de plekken moet opnoemen die mij inspireren ben ik nog wel even bezig. Magazines, boeken, restaurants, kookprogramma’s, reisprogramma’s, in de trein, op kantoor, reizen, social media. Zo at ik bijvoorbeeld laatst deze fantastische soep bij een van mijn beste vriendinnen. Nu heb ik het geluk dat veel van mijn vriendinnen ook echt goddelijk kunnen koken – ja Myr, Suus & Naan ik heb het over jullie ;) – dus als ze mij iets lekkers voorschotelen vraag ik meteen het recept. Zoals ook met deze kruidige soep van zoete aardappel en linzen. Extra lekker met getoast brood erbij en yoghurt dip!

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip / 2 personen

 • 500 gram zoete aardappel
 • 160 gr gekookte rode linzen – Gebruik je liever gedroogde linzen? Kook de gedroogde linzen dan mee met de zoete aardappel.
 • 130 gr gekookte kikkererwten – uit pot
 • 1 ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 900 ml water
 • 1 groenten bouillonblokje
 • 1 el ras el hanout – Ik doe nooit zo zuinig met kruiden. Lekker veel smaak it is!
 • 1 Italiaanse bol

Voor de kruidige yoghurt dip

 • 30 ml extra vierge olijfolie
 • kein bosje verse peterselie – zo’n 10 gr + extra voor garnering 
 • 100 gr yoghurt

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit. Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui, knoflook en ras el hanout kort aan.

Snijd de zoete aardappelen klein. Dit hoeft niet persé in hele kleine blokjes, je gaat de boel straks toch pureren. Voeg de zoete aardappel samen met 800 ml water en het bouillonblokje toe aan de pan. Kook de aardappelen in 20 tot 30 minuten zacht.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Italiaanse bol in plakken, besprenkel met olijfolie en toast de broodjes een minuut of vijf in de oven of tot ze krokant zijn.

Maak ondertussen de yoghurt dip. Pureer de verse peterselie, inclusief steeltjes, samen met de olijfolie en een snuf peper & zout. Schenk de yoghurt in een kommetje en druppel de kruidenolie erover.

Voeg de linzen en kikkererwten toe en verwarm een paar minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak nog wat ras el hanout, peper of zout toe. Is de soep te dik? Verdun hem dan met water tot hij de gewenste dikte heeft.

Serveer de soep met toast en yoghurt dip.

Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.