Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven

Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven

door | apr 26, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven

Deze zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven zet ik vaak op tafel tijdens etentjes én dit recept wordt ook regelmatig voor mij gemaakt als ik bij vriendinnen kom eten. De frieten zijn lekker in combinatie met een gebakken visje, gezonde bieten burgers met avocado of bij een goed gevulde salade. Ik moet wel zeggen dat ik ze niet knapperig krijg, but that’s okay! Althans, ik krijg ze wel knapperig maar daarvoor moeten ze echt anderhalf uur in de oven. Maar de frisse kruidige smaak van rozemarijn en de zoete smaak van bataat maakt alles goed. Op dit moment eet ik een portie met wat citroen aioli en rode ui (soort gezond patatje speciaal?). YUM!

 

Nodig voor twee personen

  • 2 grote zoete aardappelen
  • Snuf grof zeezout
  • 4 (flinke) takken verse rozemarijn
  • Optioneel: 2 tenen knoflook

 

Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven

 


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de aardappelen schoon en snijd ze in frieten.

Verdeel alles over de ovenplaat en bestrooi met blaadjes rozemarijn en zout. Knoflooktintje erbij? Pel dan twee teentjes knoflook, druk ze plak met een mes en leg ze tussen de frieten.

Zet in de oven voor 40 minuten. Check na die tijd even of ze gaar zijn.

Schep de frieten op een schaal en haal de knoflook ertussenuit. Of serveer net als ik in twee kleine bakjes met wat aioli en rode ui!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Kim

    He Bo’tje!

    Leg de zoete aardappels even, nadat je ze hebt gesneden, in koud water. Als je dit 30 minuten doet en ze daarna kort droogmaakt met een theedoek, worden ze meegeef knapperig:-)

    Antwoord
  2. Foodbooksnl

    Zoete aardappel blijft een uitvinding.. Ik heb helemaal niks met gewone knollen, maar de zoete variant eet ik zowat dagelijks!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.