...

Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven

Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven

door | apr 26, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven

Deze zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven zet ik vaak op tafel tijdens etentjes én dit recept wordt ook regelmatig voor mij gemaakt als ik bij vriendinnen kom eten. De frieten zijn lekker in combinatie met een gebakken visje, gezonde bieten burgers met avocado of bij een goed gevulde salade. Ik moet wel zeggen dat ik ze niet knapperig krijg, but that’s okay! Althans, ik krijg ze wel knapperig maar daarvoor moeten ze echt anderhalf uur in de oven. Maar de frisse kruidige smaak van rozemarijn en de zoete smaak van bataat maakt alles goed. Op dit moment eet ik een portie met wat citroen aioli en rode ui (soort gezond patatje speciaal?). YUM!

 

Nodig voor twee personen

  • 2 grote zoete aardappelen
  • Snuf grof zeezout
  • 4 (flinke) takken verse rozemarijn
  • Optioneel: 2 tenen knoflook

 

Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven

 


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de aardappelen schoon en snijd ze in frieten.

Verdeel alles over de ovenplaat en bestrooi met blaadjes rozemarijn en zout. Knoflooktintje erbij? Pel dan twee teentjes knoflook, druk ze plak met een mes en leg ze tussen de frieten.

Zet in de oven voor 40 minuten. Check na die tijd even of ze gaar zijn.

Schep de frieten op een schaal en haal de knoflook ertussenuit. Of serveer net als ik in twee kleine bakjes met wat aioli en rode ui!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Kim

    He Bo’tje!

    Leg de zoete aardappels even, nadat je ze hebt gesneden, in koud water. Als je dit 30 minuten doet en ze daarna kort droogmaakt met een theedoek, worden ze meegeef knapperig:-)

    Antwoord
  2. Foodbooksnl

    Zoete aardappel blijft een uitvinding.. Ik heb helemaal niks met gewone knollen, maar de zoete variant eet ik zowat dagelijks!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *