...

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en kaas

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en kaas

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 9 reacties

Persoonlijk ben ik geen fan van Hollandse pot zoals bijvoorbeeld stamppot. Wél ben ik gek op zoete aardappelen. En een beetje kaas.. Prima combinatie voor een snelle en lekkere ovenschotel dacht ik zo :)

oven2

oven1

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappel ovenschotel met gehakt en kaas / twee personen

  • 1 flinke zoete aardappel
  • 1 prei
  • 300 gram rundergehakt
  • 125 ml crème fraiche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • Een scheut water
  • 2 takken verse tijm (of 1 el gedroogde tijm)
  • Een scheut olijfolie

 

15 x gezonde ovenschotels, Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en kaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Zet een pan water op en kook de aardappel 5 minuten in kokend water. Rul ondertussen in een koekenpan (zonder boter of olie) het gehakt gaar. Snijd de knoflook fijn en bak dit 1 minuut mee met het gehakt.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Snij de prei in ringen en verdeel dit over de ovenschaal. Ris de blaadjes van de tijm indien je verse tijm hebt en vermeng dit in een schaaltje met de crème fraiche en een scheutje water en schep dit over de prei.

Borstel de aardappel even schoon en snij hem zonder te schillen in plakken en verdeel dit ook over de prei. Schep daarna het gehakt in de schaal en sluit af met de kaas en een snuf zout.

De ovenschaal zet je 20 minuten in het midden van de oven en klaar is kees!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Ilse

    Heerlijk gerechtje!
    Bij de reacties lezend heb ik wel eerst de prei aangestoofd in olijfolie en de Zoete aardappel in schijfjes gekookt. Ik deed alles x3 voor mijn gezin met 4 ‘wolven’ waarvan 3 tussen 14 en 18 jaar 😉 Ze smulden zich te pletter! Zo heerlijk en tegelijk eenvoudig en snel klaar: I like it!

    Antwoord
  2. Laura

    Bij ons waren de prei en aardappel nog hard, dus de volgende keer ga ik ze allebei in schijfjes even koken. Voor de rest een lekkere combi! :) Dankjewel.

    Antwoord
  3. Kelly Van de Vliet

    Hmm deze schotel was echt super lekker!! Geen fan van prei dus deze heb ik vervangen door wat ajuin :) Dankje voor het recept!

    Antwoord
  4. Esmé Vos

    Hoi Bo,

    Chapeau voor al je recepten! Mijn man en ik zijn beide aan de lijn om een paar vakantiekilootjes te verliezen, maar met jouw recepten voelt dit niet als echt afzien! En aangezien ik nu niet echt het perfecte keukenprinsesje ben, kan ik door jou toch simpel aparte dingen op tafel zetten. Dank je wel en vooral zo door gaan!

    Groetjes, Esmé

    Antwoord
    • Bo

      Waauw Esmé wat een fantastisch compliment! Daar doe ik het voor, bedankt :)

      Antwoord
  5. Sara

    Hi! this recipe looks amazing! I really want to make it but I am allergic to lactose. Any advise to replace the creme fraiche and cheese for free-lactose ingredients? Thanks a lot! Love your blog btw..

    Antwoord
    • Bo

      Hi! Thanks for the compliment :) Maybe you can try oatcream instead of the creme fraiche? Liefs, Bo

      Antwoord
    • Iris

      Dit is echt ontzettend lekker. Zo makkelijk om te maken en gewoon heerlijk. Ik ga hem zeker vaker maken. Bedankt

      Antwoord
      • Bo

        Leuk om te horen! Heel graag gedaan :)

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *