Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en kaas

Persoonlijk ben ik geen fan van Hollandse pot zoals bijvoorbeeld stamppot. Wel ben ik gek op zoete aardappelen. En van gehakt! En een beetje kaas.. Prima combinatie voor een snelle en lekkere ovenschotel dacht ik zo :)

 

Nodig voor twee personen

  • 1 flinke zoete aardappel
  • 1 prei
  • 300 gram rundergehakt
  • 125 ml crème fraiche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • Een scheut water
  • 2 takken verse tijm (of 1 el gedroogde tijm)
  • Een scheut olijfolie

 

oven1

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Zet een pan water op en kook de aardappel 5 minuten in kokend water. Rul ondertussen in een koekenpan (zonder boter of olie) het gehakt gaar. Snijd de knoflook fijn en bak dit 1 minuut mee met het gehakt.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Snij de prei in ringen en verdeel dit over de ovenschaal. Ris de blaadjes van de tijm indien je verse tijm hebt en vermeng dit in een schaaltje met de crème fraiche en een scheutje water en schep dit over de prei.

Borstel de aardappel even schoon en snij hem zonder te schillen in plakken en verdeel dit ook over de prei. Schep daarna het gehakt in de schaal en sluit af met de kaas en een snuf zout.

De ovenschaal zet je 20 minuten in het midden van de oven en klaar is kees!

oven2

Print Friendly, PDF & Email
8 Comments
  1. Bij ons waren de prei en aardappel nog hard, dus de volgende keer ga ik ze allebei in schijfjes even koken. Voor de rest een lekkere combi! :) Dankjewel.

  2. Hoi Bo,

    Chapeau voor al je recepten! Mijn man en ik zijn beide aan de lijn om een paar vakantiekilootjes te verliezen, maar met jouw recepten voelt dit niet als echt afzien! En aangezien ik nu niet echt het perfecte keukenprinsesje ben, kan ik door jou toch simpel aparte dingen op tafel zetten. Dank je wel en vooral zo door gaan!

    Groetjes, Esmé

  3. Hi! this recipe looks amazing! I really want to make it but I am allergic to lactose. Any advise to replace the creme fraiche and cheese for free-lactose ingredients? Thanks a lot! Love your blog btw..

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.