...

Zoete aardappel burgers met avocado en lente ui

Zoete aardappel burgers met avocado en lente ui

door | sep 20, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Zoete aardappel burgers met avocado en lente ui

Deze week houd ik een ode aan de zoete aardappel! Waarom? Omdat ik zó gek van op deze zoete bataat en je hem op duizend en een manieren kunt bereiden. Het is een gezond, goedkoop en lekker ingrediënt en eigenlijk moet je er altijd een paar op voorraad hebben. Deze week komt er elke dag een recept met zoete aardappel online en het eerste recept is een zoete aardappel burger met avocado en lente ui. En met een beetje geitenkaas voor de liefhebber..

Eet de burgers met een goed gevulde groene salade, een mix van roergebakken groenten of tussen een vers afgebakken bol met een like homemade mayonaise. Ik at ze gister als avondeten en heb er nu nog eentje over die ik straks met wat quinoa, veldsla en geitenkaas eet. Heeeel erg lekker.. En gezond!

 

Psst.. je kunt de burgers ook in de pan bereiden, maar in de oven blijven ze mooi heel omdat je ze niet om hoeft te draaien.

 

 

Dit heb je nodig voor vier burgertjes / twee personen

  • 200 gr zoete aardappel
  • 400 gr kidneybonen – uit blik, uitlek gewicht 250 gr
  • 1 ei
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 1 sjalotje – gesnipperd 
  • snuf zout
  • 1 lente ui – in ringetjes
  • 1/2 avocado – in plakken
  • optioneel: 2 el zachte geitenkaas

 

Zoete aardappel burgers met avocado en lente ui

 

 

Zo maak je ze

Het allerlekkerst is als je de zoete aardappels poft in de oven (45 min op 200 graden) en daarna het velletje verwijderd. Als je hier geen tijd voor hebt kun je de aardappels ook gaar koken en daarna fijn prakken tot puree.

Giet de kidney bonen af en spoel schoon met water. Meng de zoete aardappel puree met de kidney bonen, sjalot, kruiden en het ei. Kneed goed door met je handen en knijp de kidneybonen fijn. Je kunt alles ook kort pureren met je staafmixer maar met je handen werkt net zo goed én je hebt minder vaat.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep vier hoopjes van het beslag op de bakplaat en vorm er met een lepel rond burgers van.

Zet de burgers 20 tot 30 minuten in het midden van de oven.

Wanneer de burgers klaar zijn maak je ze af met avocado en lente ui. En wat geitenkaas als je dit lekker vindt.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.