Zo maak je vanille proteïn fluff

Zo maak je vanille protein fluff, Recept proteïne fluff, Proteine fluff caseïne, Sport shakes recepten, Recepten veel eiwit, Fluff vanille

Dit recept had nogal wat voeten in de aarde, want het lukte mij niet in een keer om een mooi stevige fluff te krijgen. Proteïn fluff is perfect voor wanneer je op een lekkere manier een flinke dosis eiwitten binnen wil krijgen en staat daarom vaak op de menukaart bij sportscholen. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete fruit te blenden met proteïne poeder, ijsblokjes en water of melk. Maar er zijn een paar elementen waar je aan moet denken voor een mooie fluff..

Een krachtige keukenmachine is bijvoorbeeld een must. Ik probeerde het in de blender maar die pakt de bovenste laag niet goed mee. Je keukenmachine moet krachtig genoeg zijn om ijsblokjes en bevroren fruit te crushen. Verder is het belangrijk caseïne te gebruiken en geen whey én je moet een beetje geduld hebben. Ik probeerde een aantal recepten uit en het recept van Freud en Fries lukte het best. Voor een extra romige fluff kun je alles nog een paar minuten opkloppen, maar ik vond de fluff uit de keukenmachine al romig genoeg dus dat liet ik achterwege.

Ik ben heeel benieuwd wie van jullie wel eens proteïne fluff maakt! Doen jullie dit ook zo en voeg je ook nog andere ingrediënten toe?

 

Dit heb je nodig voor 2 porties vanille proteïn fluff

  • 300 gr ijsblokjes
  • 100 gr bevroren kersen – of ander soort bevroren fruit
  • 20 gr caseïne poeder – vanille smaak
  • 150 ml amandelmelk

 

Zo maak je vanille protein fluff, Recept proteïne fluff, Proteine fluff caseïne, Sport shakes recepten, Recepten veel eiwit, Fluff vanille

 

Zo maak je het

Blend de ijsblokjes en het bevroren fruit in je keukenmachine tot een fijne substantie hebt. Voeg daarna de caseïne poeder toe en laat de keukenmachine nog even kort draaien.

Voeg vervolgens in delen de amandelmelk toe totdat je een egale en romige emulsie hebt. Is het mengsel te dik? Voeg dan nog wat melk toe. Te veel melk toegevoegd? Dan schep je er nog wat caseïne poeder bij. Laat de machine net zo lang draaien totdat de hoeveelheid verdriedubbeld is en mooi luchtig. Bij mij duurde dit ongeveer zes minuten.

Je kunt de fluff extra stevig maken door het mengsel nog even goed op te kloppen met de klopper van je keukenmachine (als je die hebt), maar eerlijk gezegd vond ik het zo wel genoeg. Hij was romig, stevig en super luchtig. Precies zoals ik hem wilde.

Schep de fluff in schaaltjes of glazen en geniet ervan!

 

Zo maak je vanille protein fluff, Recept proteïne fluff, Proteine fluff caseïne, Sport shakes recepten, Recepten veel eiwit, Fluff vanille

 

 

Je kunt je fluff bestrooien met lekkere topping als cacao nibs, kokosschaafsel, nootjes, bosbessen etc.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.