Zo maak je arepa’s (glutenvrije maisbroodjes)

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Wat een súper leuke broodjes zijn dit zeg. Je maakt ze met maar twee ingrediënten (water en maismeel) en ze worden arepa’s genoemd. Arepa’s komen van origine uit Venezuela en zoals vaker met populair streetfood het geval is, zijn deze broodjes ook steeds meer in Nederland te vinden. Je eet dit maisbroodje als snack of als onderdeel van een maaltijd. Ik ben zelfs zó fan van arepa’s geworden dat ik ze ook wel eens eet als ontbijt, met pindakaas en banaan. Je hebt namelijk toch een beetje de bite van brood, maar dan zonder gluten of andere onnodig toegevoegde rommel. Of eet ze bijvoorbeeld als lunch met honing-geitenkaas en guacamole. Of als avondeten op de klassieke Venezolaanse manier gevuld met pulled beef, bonen en een pittig sausje..

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Arepa’s worden gemaakt van voorgekookt maismeel. Klinkt alsof dit moeilijk te vinden is, maar dat is het zeker niet. Steeds vaker koop je dit meel gewoon bij de grotere supermarkten en anders bij de toko of Turkse winkel. Op de foto hieronder zie je welk merk ik gebruik en hoe het pak eruit ziet. Scheelt weer een hoop gezoek ;) Je hebt een paar manieren waarop je de arepa’s kunt bereiden. Koken, frituren, grillen of in de oven. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd en ik vind ze het lekkerst wanneer ze eerst worden aangebakt in de pan tot ze knapperig zijn. Vervolgens gaar je ze kort verder in de oven. Hieronder vind je het recept!

Dit heb je nodig voor deze arepa’s (Glutenvrije maisbroodjes) / 4 stuks

  • 150 gr voorgekookt maismeel
  • 225 ml warm water
  • snufje zout
  • (olijf)olie om in te bakken

 

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je ze

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Schenk het warme water in een grote kom. Voeg het zout toe en roer geleidelijk het maismeel erdoor. Kneed het geheel nog even door met de hand en laat het deeg drie minuten rusten.

Verhit ondertussen een scheut olie in een koekenpan. Vet je handen in met een beetje olijfolie (dit gaat plakken tegen) en rol vier balletjes van het deeg. Vorm daar vier platte broodjes van, van ongeveer 10 centimeter. Dit kun je met een deegroller doen, maar ik deed het gewoon met de hand. Gewoon even plat slaan en er een mooi rondje van vormen.

Bak de broodjes zo’n twee tot drie minuten per kant in de koekenpan op medium vuur, of tot ze mooi goudbruin zijn. Verplaats ze daarna op het rooster in de oven en bak de broodjes in tien minuten gaar.

Serveer de arepa’s direct. Ze zijn het lekkerst wanneer ze net gemaakt zijn, je kunt ze niet bewaren. Althans, dat kan wel maar daar worden ze niet lekkerder op. Snijd de broodjes open en vul ze met je favoriete vulling!

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.