...

Zo maak je arepa’s (glutenvrije maisbroodjes)

Zo maak je arepa’s (glutenvrije maisbroodjes)

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Wat een súper leuke broodjes zijn dit zeg. Je maakt ze met maar twee ingrediënten (water en maismeel) en ze worden arepa’s genoemd. Arepa’s komen van origine uit Venezuela en zoals vaker met populair streetfood het geval is, zijn deze broodjes ook steeds meer in Nederland te vinden. Je eet dit maisbroodje als snack of als onderdeel van een maaltijd. Ik ben zelfs zó fan van arepa’s geworden dat ik ze ook wel eens eet als ontbijt, met pindakaas en banaan. Je hebt namelijk toch een beetje de bite van brood, maar dan zonder gluten of andere onnodig toegevoegde rommel. Of eet ze bijvoorbeeld als lunch met honing-geitenkaas en guacamole. Of als avondeten op de klassieke Venezolaanse manier gevuld met pulled beef, bonen en een pittig sausje..

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Arepa’s worden gemaakt van voorgekookt maismeel. Klinkt alsof dit moeilijk te vinden is, maar dat is het zeker niet. Steeds vaker koop je dit meel gewoon bij de grotere supermarkten en anders bij de toko of Turkse winkel. Op de foto hieronder zie je welk merk ik gebruik en hoe het pak eruit ziet. Scheelt weer een hoop gezoek ;) Je hebt een paar manieren waarop je de arepa’s kunt bereiden. Koken, frituren, grillen of in de oven. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd en ik vind ze het lekkerst wanneer ze eerst worden aangebakt in de pan tot ze knapperig zijn. Vervolgens gaar je ze kort verder in de oven. Hieronder vind je het recept!

Dit heb je nodig voor deze arepa’s (Glutenvrije maisbroodjes) / 4 stuks

  • 150 gr voorgekookt maismeel
  • 225 ml warm water
  • snufje zout
  • (olijf)olie om in te bakken

 

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je ze

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Schenk het warme water in een grote kom. Voeg het zout toe en roer geleidelijk het maismeel erdoor. Kneed het geheel nog even door met de hand en laat het deeg drie minuten rusten.

Verhit ondertussen een scheut olie in een koekenpan. Vet je handen in met een beetje olijfolie (dit gaat plakken tegen) en rol vier balletjes van het deeg. Vorm daar vier platte broodjes van, van ongeveer 10 centimeter. Dit kun je met een deegroller doen, maar ik deed het gewoon met de hand. Gewoon even plat slaan en er een mooi rondje van vormen.

Bak de broodjes zo’n twee tot drie minuten per kant in de koekenpan op medium vuur, of tot ze mooi goudbruin zijn. Verplaats ze daarna op het rooster in de oven en bak de broodjes in tien minuten gaar.

Serveer de arepa’s direct. Ze zijn het lekkerst wanneer ze net gemaakt zijn, je kunt ze niet bewaren. Althans, dat kan wel maar daar worden ze niet lekkerder op. Snijd de broodjes open en vul ze met je favoriete vulling!

Zo maak je arepa's (glutenvrije maisbroodjes), Arepa recept, Glutenvrije broodjes, Venezolaanse broodjes, Voorgekookt maismeel, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

  1. M. Alberts

    Heb de broodjes vanmiddag gebakken en gegeten heerlijk en snel klaar.

    Antwoord
  2. mandy

    Is polenta ook voorgekookt maismeel? Kun je dat ook gebruiken?:)

    Antwoord
    • Myriam schietecart

      Meel moeten bij doen ik nam Speltmeel. Was veel te nat. Nu zijn ze keihard . Je kunt er iemand mee doodslaan. Een beetje laten afkoelen, maar niet volledig zou het harde doorhet speltmeel komen? Ik deed er nog een half rood pepertje in. Zijn wel goed van smaak.

      Antwoord
      • Bo

        Dat kan kloppen! Maismeel laat zich in dit recept namelijk moeilijk vervangen door speltmeel. Deze meelsoorten zijn te verschillend en ik zou echt voor maismeel gaan :)

        Antwoord
  3. Judith

    Ik heb ze net gemaakt. Maar mijn ‘deeg’ was erg nat met de hoeveelheden die hierboven staan. Heb er meel bij gedaan totdat h een beetje deeg/steviger werd.

    Antwoord
    • Bo

      Perfect opgelost!

      Antwoord
  4. PHM Verhoeckx

    Dank je wel voor dit heerlijke handige recept.Weer een nieuwe variatie op zoet of hartig.

    Antwoord
  5. Pauwel Perbal

    Ze staan nu in de oven. Ben zo benieuwd hoe ze smaken!
    Weer iets wat ik aan mijn lijst kan toevoegen om te eten.

    Antwoord
    • María

      Ai dios mío in de oven no no no

      Antwoord
      • Ada schoen

        Heerlijk een recept gevonden om te werken met maïsmeel!
        Ga nu met het recept maïsmeel platte broodjes maken. Ipv glutenvrij brood.
        Ik wil graag meer recepten met maïsmeel
        Groet Ada Schoen

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *