Zelf mayonaise maken (binnen 3 seconden)

Oké misschien niet binnen drie seconden. Maar zelf mayonaise maken is echt belachelijk makkelijk. En zoveel lekkerder dan een potje uit de winkel. En.. Veel gezonder natuurlijk!

Ook fantastisch, maak hem helemaal zoals je zelf wil. Gek op aioli? Doe er dan een teentje geperste knoflook doorheen. Of een kneepje citroen voor een frisse mayo, een klodder kwark voor een extra romige variant of snij wat verse bieslook en peterselie fijn. Moet ik nog even doorgaan?

Minder fijn is dat hij niet net zo lang houdbaar is als een pot uit de winkel. Je kunt hem maximaal een week bewaren in de koelkast. Maar! Die pot is binnen 3 dagen leeg, promised :)

(null)

 

Nodig voor een kleine pot

  • 200 ml zonnebloemolie (olijfolie kan ook)
  • Een kneepje vers citroensap (1/4 citroen) Heb je dit niet in huis? Dan werkt een scheutje witte wijnazijn ook prima
  • 2 eidooiers (op kamertemperatuur)
  • 1 tl Dijon mosterd

 

Zo maak je het

Mix de eidooiers, de azijn en mosterd met een mixer door elkaar.

Voeg daarna druppel voor druppel de olie toe. Wacht steeds even tot de olie goed is opgenomen.

KLAAR!

Echt.

 

 

Voeg eventueel wat ingrediënten (citroen, knoflook, verse peterselie, gedroogde oregano of dille

 

 

(null)

 

Tip voor de kids: met een drupje bietensap krijg je mooie roze mayo!

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.