...

Zelf maken: kruiden hüttenkäse

Zelf maken: kruiden hüttenkäse

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf kaas maken staat al lang op mijn lijstje. Niet van die harde kazen – dat duurt me te lang ;) – maar zachte en romige kaasjes zoals hüttenkäse of geitenkaas. Ik begon met hüttenkäse en ik probeerde het met halfvolle koeienmelk en met geitenmelk. Van geitenmelk kreeg ik het niet echt voor elkaar (misschien omdat ik hoog gepasteuriseerde melk gebruikte?), maar de hüttenkäse van koeienmelk is echt héérlijk geworden. Zo vers heb je hem nog nooit gegeten! De kaas is van zichzelf nogal smakeloos dus voegde ik een snuf zwarte peper en verse tijm toe. Eet deze kruiden hüttenkäse op een cracker of haverbroodje met avocado of schep een flinke klodder op een salade. Smullen :D

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor een klein bakje kruiden hüttenkäse

  • 1 liter gepasteuriseerde halfvolle koeienmelk
  • 6 tot 8 takjes verse tijm
  • 3 el vers citroensap
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper

 

Zo maak je het

Breng de melk al roerend op laag vuur aan de kook. Voeg zodra de melk kookt direct het citroensap toe. Blijf roeren en zet na een klein minuutje het vuur uit. Het geheel ziet er nu korrelig en een beetje gelig uit. Alles komt goed, dit hoort zo ;)

Zet het vuur uit en laat het geheel een half uurtje met rust. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

Zet een zeef in een grote kom. Leg een kaasdoek (of een schone theedoek) in de zeef en schenk de inhoud van de pan erin. Laat even uitlekken en na een kwartier heb je heerlijke hüttenkäse :D

Schep de hüttenkäse uit de (thee)doek in een klein kom. Breng op smaak met de verse tijm, peper en zeezout. That’s it! Bewaar de kaas afgesloten in de koelkast en consumeer binnen drie dagen.

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Jannie

    ik heb er een lepel Griekse yoghurt door geroerd , dan wordt het net iets smeuïger !

    Antwoord
    • Bo

      Leuke tip!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *