Zelf maken: kruiden hüttenkäse

Zelf maken: kruiden hüttenkäse

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf kaas maken staat al lang op mijn lijstje. Niet van die harde kazen – dat duurt me te lang ;) – maar zachte en romige kaasjes zoals hüttenkäse of geitenkaas. Ik begon met hüttenkäse en ik probeerde het met halfvolle koeienmelk en met geitenmelk. Van geitenmelk kreeg ik het niet echt voor elkaar (misschien omdat ik hoog gepasteuriseerde melk gebruikte?), maar de hüttenkäse van koeienmelk is echt héérlijk geworden. Zo vers heb je hem nog nooit gegeten! De kaas is van zichzelf nogal smakeloos dus voegde ik een snuf zwarte peper en verse tijm toe. Eet deze kruiden hüttenkäse op een cracker of haverbroodje met avocado of schep een flinke klodder op een salade. Smullen :D

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor een klein bakje kruiden hüttenkäse

  • 1 liter gepasteuriseerde halfvolle koeienmelk
  • 6 tot 8 takjes verse tijm
  • 3 el vers citroensap
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper

 

Zo maak je het

Breng de melk al roerend op laag vuur aan de kook. Voeg zodra de melk kookt direct het citroensap toe. Blijf roeren en zet na een klein minuutje het vuur uit. Het geheel ziet er nu korrelig en een beetje gelig uit. Alles komt goed, dit hoort zo ;)

Zet het vuur uit en laat het geheel een half uurtje met rust. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

Zet een zeef in een grote kom. Leg een kaasdoek (of een schone theedoek) in de zeef en schenk de inhoud van de pan erin. Laat even uitlekken en na een kwartier heb je heerlijke hüttenkäse :D

Schep de hüttenkäse uit de (thee)doek in een klein kom. Breng op smaak met de verse tijm, peper en zeezout. That’s it! Bewaar de kaas afgesloten in de koelkast en consumeer binnen drie dagen.

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Jannie

    ik heb er een lepel Griekse yoghurt door geroerd , dan wordt het net iets smeuïger !

    Antwoord
    • Bo

      Leuke tip!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.