Zelf maken: kruiden hüttenkäse

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf kaas maken staat al lang op mijn lijstje. Niet van die harde kazen – dat duurt me te lang ;) – maar zachte en romige kaasjes zoals hüttenkäse of geitenkaas. Ik begon met hüttenkäse en ik probeerde het met halfvolle koeienmelk en met geitenmelk. Van geitenmelk kreeg ik het niet echt voor elkaar (misschien omdat ik hoog gepasteuriseerde melk gebruikte?), maar de hüttenkäse van koeienmelk is echt héérlijk geworden. Zo vers heb je hem nog nooit gegeten! De kaas is van zichzelf nogal smakeloos dus voegde ik een snuf zwarte peper en verse tijm toe. Eet deze kruiden hüttenkäse op een cracker of haverbroodje met avocado of schep een flinke klodder op een salade. Smullen :D

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor een klein bakje kruiden hüttenkäse

  • 1 liter gepasteuriseerde halfvolle koeienmelk
  • 6 tot 8 takjes verse tijm
  • 3 el vers citroensap
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper

 

Zo maak je het

Breng de melk al roerend op laag vuur aan de kook. Voeg zodra de melk kookt direct het citroensap toe. Blijf roeren en zet na een klein minuutje het vuur uit. Het geheel ziet er nu korrelig en een beetje gelig uit. Alles komt goed, dit hoort zo ;)

Zet het vuur uit en laat het geheel een half uurtje met rust. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

Zet een zeef in een grote kom. Leg een kaasdoek (of een schone theedoek) in de zeef en schenk de inhoud van de pan erin. Laat even uitlekken en na een kwartier heb je heerlijke hüttenkäse :D

Schep de hüttenkäse uit de (thee)doek in een klein kom. Breng op smaak met de verse tijm, peper en zeezout. That’s it! Bewaar de kaas afgesloten in de koelkast en consumeer binnen drie dagen.

Zelf maken: kruiden hüttenkäse, Gezond broodbeleg, Huttenkase recept, Zelf kaas maken, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL