...

Zelf krabsalade maken

Zelf krabsalade maken

door | apr 15, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads, Vis | 3 reacties

Een van mijn favoriete smeersels voor op havermout broodjes, toastjes of crackers is krabsalade. Helaas is het vrij lastig om verse krabsalade te krijgen en zelfs om te maken. Negen van de tien keer wordt de salade gemaakt van surimi en dat is nep krabvlees. Maaaar.. Hoe kom je dan aan verse krab? Ik had het geluk een grote bak  van mijn vader te krijgen en ik dacht meteen aan een lekkere salade. En aan krabballetjes, krabloempia, krabsticks, krabkroketten etc.. Je kunt er duizend lekkere dingen mee maken maar het werd dus krabsalade ;)

 

Nodig voor 1 bakje krabsalade

  • 300 gram vers krabvlees
  • 3 el mayo
  • 2 el kwark
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 tl gedroogde dille

 

 

 

 

Zo maak je het

Gebruik je vers krabvlees? Kook dit dan kort in gezout water en laat afkoelen. Gebruik je surimi? Snijd de surimi dan zo fijn mogelijk.

Schep alle ingredienten door elkaar en voeg naar eigen smaak meer citroensap, zout of dille toe.

 

De krabsalade is heerlijk op een paar crackers met wat rucola, op toastjes bij de borrel of lekker dik belegd op een broodje met bijvoorbeeld wat veldsla.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Annelien Vermeersch

    Ik vind het ook lekker als je nog wat ketchup bijvoegt…

    Antwoord
  2. Annelien

    Oh, en ik heb er ook nog 3 hardgekookte eiwitten in gedaan… En iets minder mayonaise. :-)

    Antwoord
  3. Annelien

    Ik deed er ook een klein beetje ketchup bij…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *