...

Zelf krabsalade maken

Zelf krabsalade maken

door | apr 15, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads, Vis | 3 reacties

Een van mijn favoriete smeersels voor op havermout broodjes, toastjes of crackers is krabsalade. Helaas is het vrij lastig om verse krabsalade te krijgen en zelfs om te maken. Negen van de tien keer wordt de salade gemaakt van surimi en dat is nep krabvlees. Maaaar.. Hoe kom je dan aan verse krab? Ik had het geluk een grote bak  van mijn vader te krijgen en ik dacht meteen aan een lekkere salade. En aan krabballetjes, krabloempia, krabsticks, krabkroketten etc.. Je kunt er duizend lekkere dingen mee maken maar het werd dus krabsalade ;)

 

Nodig voor 1 bakje krabsalade

 • 300 gram vers krabvlees
 • 3 el mayo
 • 2 el kwark
 • sap van 1/4 citroen
 • 1 tl gedroogde dille

 

 

 

 

Zo maak je het

Gebruik je vers krabvlees? Kook dit dan kort in gezout water en laat afkoelen. Gebruik je surimi? Snijd de surimi dan zo fijn mogelijk.

Schep alle ingredienten door elkaar en voeg naar eigen smaak meer citroensap, zout of dille toe.

 

De krabsalade is heerlijk op een paar crackers met wat rucola, op toastjes bij de borrel of lekker dik belegd op een broodje met bijvoorbeeld wat veldsla.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Annelien Vermeersch

  Ik vind het ook lekker als je nog wat ketchup bijvoegt…

  Antwoord
 2. Annelien

  Oh, en ik heb er ook nog 3 hardgekookte eiwitten in gedaan… En iets minder mayonaise. :-)

  Antwoord
 3. Annelien

  Ik deed er ook een klein beetje ketchup bij…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *