...

Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

door | aug 5, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 1 reactie

Zelf ijsthee maken

 

Yes de zon is er weer dit weekend! Súper fijn. Morgen geef ik een pre housewarming en naast de beaufoodies die ik ga maken gaat nu ook de barbecue aan. Toevallig kreeg ik vorige week een toffe pizza steen voor op de barbecue thuis gestuurd dus die ga ik maar eens uitproberen. Hoe lekker is dat, een pizza van de barbecue?! Althans het lijkt me ontzettend lekker. Volgende week vertel ik jullie hoe het uitpakte. Naast de pizza’s serveer ik twee grote houten plateaus waarop ik serrano ham, verschillende soorten kaasjes, olijven, crostini’s, verse vijgen, home made aioli, chutney en dadels leg. Een charcuterie is echt geweldig om te serveren bij de borrel omdat het er super fancy uitziet terwijl je er misschien drie minuten mee bezig bent.

En het is natuurlijk ook altijd lekker om er – naast de wijn – een fris drankje bij te serveren. Ik maakte van de week voor het eerst zelf ijs thee en dat is echt zó lekker. Ik ben een echte water drinker en je vind bij mij geen druppel frisdrank in de koelkast, maar soms is iets met een smaakje toch wel lekker. Deze ice tea maak je heel simpel met je favoriete thee en je zoet hem niet met suiker maar met natuurlijke ingrediënten als ahornsiroop of honing. Een paar uur – liefst een nachtje de koelkast in- ijsklontjes en verse munt erbij tadaa! Home made iced tea it is.

 

 Dit heb je nodig voor een liter ijsthee 

  • 1 liter water
  • 4 zakjes groene thee – dit is zo’n 5 gram
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 el agavesiroop

 

Zelf ijsthee maken

 

Zo maak je het

Breng een liter water aan de kook. Laat bij het gebruik van groene thee het water iets afkoelen, anders verbrandt de thee. Voeg de thee, agave en het citroensap aan het water toe en laat  een paar minuten trekken.

Laat de thee afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast. Serveer met ijsklontjes en eventueel verse munt en een kneepje citroensap.

 

Je kunt de thee het beste bewaren in een grote glazen fles. En heb je zin in een fruit twist? Pureer een perzik met wat water, schenk dit bij je ice tea en je hebt een heerlijke peach ice tea.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK

    Leuk om zelf ijsthee te maken! Heb zelf een receptje voor frisse ijsthee met citroen en munt! Lekker verfrissend!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *