Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

 

Yes de zon is er weer dit weekend! Súper fijn. Morgen geef ik een pre housewarming en naast de beaufoodies die ik ga maken gaat nu ook de barbecue aan. Toevallig kreeg ik vorige week een toffe pizza steen voor op de barbecue thuis gestuurd dus die ga ik maar eens uitproberen. Hoe lekker is dat, een pizza van de barbecue?! Althans het lijkt me ontzettend lekker. Volgende week vertel ik jullie hoe het uitpakte. Naast de pizza’s serveer ik twee grote houten plateaus waarop ik serrano ham, verschillende soorten kaasjes, olijven, crostini’s, verse vijgen, home made aioli, chutney en dadels leg. Een charcuterie is echt geweldig om te serveren bij de borrel omdat het er super fancy uitziet terwijl je er misschien drie minuten mee bezig bent.

En het is natuurlijk ook altijd lekker om er – naast de wijn – een fris drankje bij te serveren. Ik maakte van de week voor het eerst zelf ijs thee en dat is echt zó lekker. Ik ben een echte water drinker en je vind bij mij geen druppel frisdrank in de koelkast, maar soms is iets met een smaakje toch wel lekker. Deze ice tea maak je heel simpel met je favoriete thee en je zoet hem niet met suiker maar met natuurlijke ingrediënten als ahornsiroop of honing. Een paar uur – liefst een nachtje de koelkast in- ijsklontjes en verse munt erbij tadaa! Home made iced tea it is.

 

 Dit heb je nodig voor een liter ijsthee 

  • 1 liter water
  • 4 zakjes groene thee – dit is zo’n 5 gram
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 el agavesiroop

 

Zelf ijsthee maken

 

Zo maak je het

Breng een liter water aan de kook. Laat bij het gebruik van groene thee het water iets afkoelen, anders verbrandt de thee. Voeg de thee, agave en het citroensap aan het water toe en laat  een paar minuten trekken.

Laat de thee afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast. Serveer met ijsklontjes en eventueel verse munt en een kneepje citroensap.

 

Je kunt de thee het beste bewaren in een grote glazen fles. En heb je zin in een fruit twist? Pureer een perzik met wat water, schenk dit bij je ice tea en je hebt een heerlijke peach ice tea.

 

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!