...

Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

door | aug 5, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 1 reactie

Zelf ijsthee maken

 

Yes de zon is er weer dit weekend! Súper fijn. Morgen geef ik een pre housewarming en naast de beaufoodies die ik ga maken gaat nu ook de barbecue aan. Toevallig kreeg ik vorige week een toffe pizza steen voor op de barbecue thuis gestuurd dus die ga ik maar eens uitproberen. Hoe lekker is dat, een pizza van de barbecue?! Althans het lijkt me ontzettend lekker. Volgende week vertel ik jullie hoe het uitpakte. Naast de pizza’s serveer ik twee grote houten plateaus waarop ik serrano ham, verschillende soorten kaasjes, olijven, crostini’s, verse vijgen, home made aioli, chutney en dadels leg. Een charcuterie is echt geweldig om te serveren bij de borrel omdat het er super fancy uitziet terwijl je er misschien drie minuten mee bezig bent.

En het is natuurlijk ook altijd lekker om er – naast de wijn – een fris drankje bij te serveren. Ik maakte van de week voor het eerst zelf ijs thee en dat is echt zó lekker. Ik ben een echte water drinker en je vind bij mij geen druppel frisdrank in de koelkast, maar soms is iets met een smaakje toch wel lekker. Deze ice tea maak je heel simpel met je favoriete thee en je zoet hem niet met suiker maar met natuurlijke ingrediënten als ahornsiroop of honing. Een paar uur – liefst een nachtje de koelkast in- ijsklontjes en verse munt erbij tadaa! Home made iced tea it is.

 

 Dit heb je nodig voor een liter ijsthee 

  • 1 liter water
  • 4 zakjes groene thee – dit is zo’n 5 gram
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 el agavesiroop

 

Zelf ijsthee maken

 

Zo maak je het

Breng een liter water aan de kook. Laat bij het gebruik van groene thee het water iets afkoelen, anders verbrandt de thee. Voeg de thee, agave en het citroensap aan het water toe en laat  een paar minuten trekken.

Laat de thee afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast. Serveer met ijsklontjes en eventueel verse munt en een kneepje citroensap.

 

Je kunt de thee het beste bewaren in een grote glazen fles. En heb je zin in een fruit twist? Pureer een perzik met wat water, schenk dit bij je ice tea en je hebt een heerlijke peach ice tea.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK

    Leuk om zelf ijsthee te maken! Heb zelf een receptje voor frisse ijsthee met citroen en munt! Lekker verfrissend!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *