Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

door | aug 5, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 1 reactie

Zelf ijsthee maken

 

Yes de zon is er weer dit weekend! Súper fijn. Morgen geef ik een pre housewarming en naast de beaufoodies die ik ga maken gaat nu ook de barbecue aan. Toevallig kreeg ik vorige week een toffe pizza steen voor op de barbecue thuis gestuurd dus die ga ik maar eens uitproberen. Hoe lekker is dat, een pizza van de barbecue?! Althans het lijkt me ontzettend lekker. Volgende week vertel ik jullie hoe het uitpakte. Naast de pizza’s serveer ik twee grote houten plateaus waarop ik serrano ham, verschillende soorten kaasjes, olijven, crostini’s, verse vijgen, home made aioli, chutney en dadels leg. Een charcuterie is echt geweldig om te serveren bij de borrel omdat het er super fancy uitziet terwijl je er misschien drie minuten mee bezig bent.

En het is natuurlijk ook altijd lekker om er – naast de wijn – een fris drankje bij te serveren. Ik maakte van de week voor het eerst zelf ijs thee en dat is echt zó lekker. Ik ben een echte water drinker en je vind bij mij geen druppel frisdrank in de koelkast, maar soms is iets met een smaakje toch wel lekker. Deze ice tea maak je heel simpel met je favoriete thee en je zoet hem niet met suiker maar met natuurlijke ingrediënten als ahornsiroop of honing. Een paar uur – liefst een nachtje de koelkast in- ijsklontjes en verse munt erbij tadaa! Home made iced tea it is.

 

 Dit heb je nodig voor een liter ijsthee 

  • 1 liter water
  • 4 zakjes groene thee – dit is zo’n 5 gram
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 el agavesiroop

 

Zelf ijsthee maken

 

Zo maak je het

Breng een liter water aan de kook. Laat bij het gebruik van groene thee het water iets afkoelen, anders verbrandt de thee. Voeg de thee, agave en het citroensap aan het water toe en laat  een paar minuten trekken.

Laat de thee afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast. Serveer met ijsklontjes en eventueel verse munt en een kneepje citroensap.

 

Je kunt de thee het beste bewaren in een grote glazen fles. En heb je zin in een fruit twist? Pureer een perzik met wat water, schenk dit bij je ice tea en je hebt een heerlijke peach ice tea.

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK

    Leuk om zelf ijsthee te maken! Heb zelf een receptje voor frisse ijsthee met citroen en munt! Lekker verfrissend!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.