...

Zelf healthy heksenkaas maken

Zelf healthy heksenkaas maken

door | jan 30, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 3 reacties

Zelf healthy heksenkaas maken

Gek genoeg weet ik pas sinds een jaar of twee wat heksenkaas is. Voor diegene die het niet kennen, het is een frisse dip van roomkaas en kruiden. Ik vind hem alleen in sommige supermarkten vrij prijzig, namelijk drie euro voor een klein bakje die binnen twee happen op is.

Daarentegen geef ik wel weer bakken met geld uit aan vers fruit, biologische groenten en kaas. Maar als ik iets doe doe ik het graag goed en dat betekend eigenlijk dat ik het altijd zelf in elkaar flans, met verse producten. En dat hoeft niet moeilijk te zijn. In tegendeel zelfs, deze dip tover je binnen anderhalve minuut op tafel!

 

Nodig voor een bakje healthy heksenkaas

  • 100 gram feta
  • 2 el kwark (naturel)
  • 2 el mayo
  • klein teentje knoflook
  • sap van 1/4 limoen
  • een klein handje preiringen
  • 3 stengels verse selderij
  • scheutje water

 

Zelf healthy heksenkaas maken

Zo maak je het

Stop alles in een blender of keukenmachine en blend tot een romige dip. Voeg naar smaak nog wat limoen, selderij of kwark toe. Je kunt hem verdunnen door er een klein scheutje water bij te doen.

En klaar is de wannabe  heksenkaas! Je kunt het drie daagjes bewaren in de koelkast.

 

Wat kun je er allemaal indippen? Stengels wortel, komkommer, paprika, bleekselderij, cherry tomaatjes, kleine soepstengels, (groente)chips of bijvoorbeeld knapperig brood. De dip is ook fantastisch op een broodje hamburger, bij gebakken aardappeltjes of als toef over een salade.

 

2

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Mariska

    Hallo

    dit lijkt me een hele lekkere dip, zou hem vandaag willen maken maar heb alleen geen selder in huis, kan ik dit door iets anders vervangen of word de smaak dan helemaal anders??

    groetjesMariska

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Mariska! Sorry voor de verlate reactie. Je kunt eigenlijk alle verse kruiden gebruiken die je lekker vindt. Bijvoorbeeld bieslook, basilicum, koriander etc. De smaak verschilt natuurlijk wel heel erg dan :)

      Antwoord
  2. Kimberly

    Zo’ dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer proberen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *