Zelf healthy heksenkaas maken

Zelf healthy heksenkaas maken

door | jan 30, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 3 reacties

Zelf healthy heksenkaas maken

Gek genoeg weet ik pas sinds een jaar of twee wat heksenkaas is. Voor diegene die het niet kennen, het is een frisse dip van roomkaas en kruiden. Ik vind hem alleen in sommige supermarkten vrij prijzig, namelijk drie euro voor een klein bakje die binnen twee happen op is.

Daarentegen geef ik wel weer bakken met geld uit aan vers fruit, biologische groenten en kaas. Maar als ik iets doe doe ik het graag goed en dat betekend eigenlijk dat ik het altijd zelf in elkaar flans, met verse producten. En dat hoeft niet moeilijk te zijn. In tegendeel zelfs, deze dip tover je binnen anderhalve minuut op tafel!

 

Nodig voor een bakje healthy heksenkaas

  • 100 gram feta
  • 2 el kwark (naturel)
  • 2 el mayo
  • klein teentje knoflook
  • sap van 1/4 limoen
  • een klein handje preiringen
  • 3 stengels verse selderij
  • scheutje water

 

Zelf healthy heksenkaas maken

Zo maak je het

Stop alles in een blender of keukenmachine en blend tot een romige dip. Voeg naar smaak nog wat limoen, selderij of kwark toe. Je kunt hem verdunnen door er een klein scheutje water bij te doen.

En klaar is de wannabe  heksenkaas! Je kunt het drie daagjes bewaren in de koelkast.

 

Wat kun je er allemaal indippen? Stengels wortel, komkommer, paprika, bleekselderij, cherry tomaatjes, kleine soepstengels, (groente)chips of bijvoorbeeld knapperig brood. De dip is ook fantastisch op een broodje hamburger, bij gebakken aardappeltjes of als toef over een salade.

 

2

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Mariska

    Hallo

    dit lijkt me een hele lekkere dip, zou hem vandaag willen maken maar heb alleen geen selder in huis, kan ik dit door iets anders vervangen of word de smaak dan helemaal anders??

    groetjesMariska

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Mariska! Sorry voor de verlate reactie. Je kunt eigenlijk alle verse kruiden gebruiken die je lekker vindt. Bijvoorbeeld bieslook, basilicum, koriander etc. De smaak verschilt natuurlijk wel heel erg dan :)

      Antwoord
  2. Kimberly

    Zo’ dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer proberen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.