...

Zelf healthy heksenkaas maken

Zelf healthy heksenkaas maken

door | jan 30, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 3 reacties

Zelf healthy heksenkaas maken

Gek genoeg weet ik pas sinds een jaar of twee wat heksenkaas is. Voor diegene die het niet kennen, het is een frisse dip van roomkaas en kruiden. Ik vind hem alleen in sommige supermarkten vrij prijzig, namelijk drie euro voor een klein bakje die binnen twee happen op is.

Daarentegen geef ik wel weer bakken met geld uit aan vers fruit, biologische groenten en kaas. Maar als ik iets doe doe ik het graag goed en dat betekend eigenlijk dat ik het altijd zelf in elkaar flans, met verse producten. En dat hoeft niet moeilijk te zijn. In tegendeel zelfs, deze dip tover je binnen anderhalve minuut op tafel!

 

Nodig voor een bakje healthy heksenkaas

 • 100 gram feta
 • 2 el kwark (naturel)
 • 2 el mayo
 • klein teentje knoflook
 • sap van 1/4 limoen
 • een klein handje preiringen
 • 3 stengels verse selderij
 • scheutje water

 

Zelf healthy heksenkaas maken

Zo maak je het

Stop alles in een blender of keukenmachine en blend tot een romige dip. Voeg naar smaak nog wat limoen, selderij of kwark toe. Je kunt hem verdunnen door er een klein scheutje water bij te doen.

En klaar is de wannabe  heksenkaas! Je kunt het drie daagjes bewaren in de koelkast.

 

Wat kun je er allemaal indippen? Stengels wortel, komkommer, paprika, bleekselderij, cherry tomaatjes, kleine soepstengels, (groente)chips of bijvoorbeeld knapperig brood. De dip is ook fantastisch op een broodje hamburger, bij gebakken aardappeltjes of als toef over een salade.

 

2

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Mariska

  Hallo

  dit lijkt me een hele lekkere dip, zou hem vandaag willen maken maar heb alleen geen selder in huis, kan ik dit door iets anders vervangen of word de smaak dan helemaal anders??

  groetjesMariska

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Mariska! Sorry voor de verlate reactie. Je kunt eigenlijk alle verse kruiden gebruiken die je lekker vindt. Bijvoorbeeld bieslook, basilicum, koriander etc. De smaak verschilt natuurlijk wel heel erg dan :)

   Antwoord
 2. Kimberly

  Zo’ dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer proberen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *