...

Zelf healthy chocoladesaus maken

Zelf healthy chocoladesaus maken

door | mrt 3, 2015 | Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Healthy chocoladesaus

De ontbijtsushi die ik zondag online gooide is een ware hit! Zo lief dat jullie mij taggen in de foto’s van jullie eigen ontbijtsushi :) Gaaf om te zien hoe anderen het maken. Ik zag daardoor dat de chocoladesaus die eroverheen zit er bij iedereen anders uit ziet. En dat is helemaal niet gek, want iedereen gebruikt zijn eigen variant kokosvet en cacao.

Hieronder vind je het recept van de chocoladesaus. Deze saus is over heeeel veel andere dingen ook super lekker. Denk aan fruit, bananenbrood, ontbijtcake, ijs of door je havermout.

 

 

Nodig voor 1 klein kommetje (voor 2 personen)

  • 2 el kokosvet
  • 3 el rauwe cacao
  • 1 el honing
  • Optioneel: een el cacaonibs voor een crunchy chocoladesaus

 

Zo maak je het

Verhit een klein pannetje op laag vuur en smelt hierin het kokosvet om tot olie.

Schep de honing en cacao erdoorheen en roer goed door tot alle klontjes verdwenen zijn. Blijven roeren! Is de saus heel dun? Dan voeg je gewoon nog wat cacao toe. Denk er wel aan dat de saus indikt als hij afkoelt.

Haal de pan meteen van het vuur wanneer de saus is gebonden. Schep er eventueel wat cacaonibs doorheen. Laat de saus eventjes afkoelen voordat je hem gebruikt.

Tip: niet proeven tussendoor.. De saus is echt ontzettend heet. Ik spreek uit ervaring ;)

Heb je toevallig een beetje (kokos)room in de koelkast? Voeg dan een klein scheutje aan de saus toe voor een romig tintje. Doe dit wel pas aan het eind en roer goed door.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *