...

Zelf havermout crackers maken

Zelf havermout crackers maken

door | mei 22, 2017 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 9 reacties

Zelf havermout crackers maken, Gezonde crackers recept, Zelf crackers maken, Glutenvrije crackers recept, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies Reny van Mind Your Feed. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Reny is net als ik gek op gezonde en lekkere recepten en vandaag deelt ze haar recept voor homemade havermout crackers met ons. Ik weet zéker dat jullie ze erg lekker zullen vinden :D

Reny: Super simpele recepten, waarvoor je de ingrediënten alleen maar hoeft te mengen om tot iets lekkers te komen. Daar hou ik dus van. Okee, okee, de oven heeft ook zijn werk gedaan. Maar veel lastiger dan dat gaat het niet worden. Ik heb het dan over deze havermout crackers met sesamzaadjes. Die je bijvoorbeeld eet als lunch, of naast een kommetje soep. Of je maakt er nog een lekker smeerseltje bij en borrelen maar!

Ben je altijd op zoek naar nog meer van dit soort makkelijke recepten? Dan wil je zeker eens een kijkje nemen op mijn blog! Op Mind Your Feed deel ik mijn inspiratie met je! Gerechten waar je blij van wordt, daar is het waar het bij mij allemaal om draait! En dat kan de ene keer gezond zijn, maar ik hou net zo veel van lekker snoepen… Zie ik je daar?

 

Dit heb je nodig voor deze havermout crackers met sesamzaadjes / 8 stuks

 • 100 gr havermout
 • 5 a 6 el olijfolie
 • 60 ml water
 • peper
 • zout
 • 2 el sesamzaadjes

 

Zelf havermout crackers maken, Gezonde crackers recept, Zelf crackers maken, Glutenvrije crackers recept, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs

Zelf havermout crackers maken, Gezonde crackers recept, Zelf crackers maken, Glutenvrije crackers recept, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster uit de oven.

Maal de havermout met behulp van een blender tot havermeel. Doe het meel in de mengkom. Voeg hier een snuf peper en zout aan toe.

Schenk dan 50 ml water in de kom en voeg 3 el olijfolie toe. Gebruik een lepel om de havermout en het water te mengen tot een stevige deegbal. Is het deeg voor de havermout crackers te droog? Voeg dan nog iets water toe.

Leg een vel bakpapier op een schoon werkblad. Leg hier de deegbal voor de havermout crackers op en druk iets plat. Pak nu het tweede vel bakpapier en leg dit op het deeg. Gebruik de deegroller om het deeg uit te rollen tot een grote dunne plak van zo’n 3 mm dik. Rol het deeg goed uit en zorg dat het overal even dik is.

Schuif het vel bakpapier met het uitgerolde deeg nu voorzichtig op het rooster van de oven. Smeer in met een laagje olijfolie en strooi de sesamzaadjes over het deeg. Druk ze voorzichtig iets aan.

Bak de havermout crackers in zo’n 20 minuten lichtbruin en krokant. Laat ze daarna heel even afkoelen en breek voorzichtig in stukken.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Anna

  Super leuk en makkelijk receptje!

  Antwoord
  • mike

   Als je mooie vormen wil kan je ook voor ze de oven in gaan snijden

   Antwoord
 2. cc

  Ben je een muppet of zoiets ? Wie gebruikt nu de maat el nog ? En het is getoonD en niet getoont

  Antwoord
  • Bo

   1. Nee ik ben geen muppet? 2. de maat ‘el’ is heel gebruikelijk en 3. bedankt voor de tip! Foutje van mijn websitebouwer dus top dat je het even doorgeeft!

   Antwoord
  • Christiane

   el is de afkorting voor eetlepel !

   Antwoord
 3. El

  leuk recept, ben het direct gaan maken.
  Alleen het zijn helaas geen knapperige crackers geworden maar meer een superdun zandkoekje wat je heel voorzichtig op moet pakken. Wat doe ik fout??

  Antwoord
  • Bo

   Ik weet helaas niet wat je fout hebt gedaan El, maar wellicht de crackers iets dikker proberen te maken de volgende keer?:) Liefs, Bo

   Antwoord
   • Iris

    Kun je ze ook bewaren? Zo ja, hoe en hoelang? :)

    Antwoord
    • Bo

     Yes! Drie dagen in een goed afgesloten bak. De eerste twee dagen zijn ze wel het knapperigst :)

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *