Zelf gezondere Mc Chickens maken

Zelf gezonde Mc Chickens maken, Recept voor kipburgers, Zelf Mc Donalds maken, Gezonde burger recepten, Glutenvrije hamburgers maken, Glutenvrije hamburgers van Schar, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten Beaufood

Als ik een food crush mocht kiezen dan zou dat toch wel een Mc Chicken van de Mac Donald zijn.. Maar omdat ik niet wil weten wat daar allemaal in verwerkt zit besloot ik zelf aan de slag te gaan met een gezondere variant. En lékker dat hij is geworden. Oké, de kipburger smaakt ietsje anders omdat ik hem niet frituur. In plaats van frituren wentel je de burgers door een portie paneermeel waarna je ze krokant bakt in een laagje kokosvet of zonnebloemolie in de koekenpan.

Ik maak de burgers in dit recept van kipgehakt. Mocht je dit niet kunnen vinden bij je supermarkt of slager, dan kun je ook een kipfilet gebruiken maar persoonlijk vind ik burgers van kipgehakt het lekkerst. Ome Donald doet trouwens heel geheimzinnig over de precieze ingrediënten van de Mc Chicken saus, maar ik las ergens dat je het meest in de buurt komt met mayo en uienpoeder. Klopt aardig! Het resultaat: twee heerlijke kipburgers met een frisse saus die een stuk verantwoorder zijn dan die van de Mac Donald!

Psst.. Heb je een glutenallergie? Gebruik dan de paneermeel en hamburger broodjes van Schär, die zijn vrij van gluten. Of maak deze platte broodjes van havermout als je deze variant nóg gezonder wilt maken!

Zelf gezonde Mc Chickens maken, Recept voor kipburgers, Zelf Mc Donalds maken, Gezonde burger recepten, Glutenvrije hamburgers maken, Glutenvrije hamburgers van Schar, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten Beaufood

Dit heb je nodig voor twee gezondere Mc Chickens

  • 250 gr kipgehakt
  • 2 hamburger broodjes
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • handje botersla

Voor de Mc Chicken saus

  • 1.5 el mayo
  • snuf uienpoeder

 

Zo maak je ze

Begin met de burgers. Kneed het gehakt met de hand fijn en breng op smaak met een snuf peper. Vorm twee ballen en druk ze vervolgens plat tot burgers.

Neem twee borden. Klop in het ene bord het ei los en schep in het andere bord de paneermeel. Wentel de burgers eerst door het ei en vervolgens door de paneermeel.

Verhit een klontje kokosvet of zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten gaar.

Maak ondertussen de saus door het uienpoeder door de mayo te mengen. Snijd de broodjes door midden en warm ze even op in de oven. Leg ze vijf minuutjes in de oven op 180 graden.

Haal de burgers uit de pan en beleg de broodjes in de volgorde: broodje, burger, sla, saus, broodje.

Eet smakelijk!

 

Lekker voor erbij: deze frieten uit de oven van zoete aardappel of een portie gestoomde groenten!

Print Friendly, PDF & Email
6 Comments
  1. Hij was heerlijk en bij de visite viel het ook in de smaak.
    Vriendlief vond een hamburger te weinig, ha ha. Aanradertje dus :D

  2. Wat een goed idee! De McChicken was vroeger ook altijd mijn Mac-favoriet… nu eet ik hem eigenlijk nooit meer! Maar die van jou zien er wel net zo aantrekkelijk uit!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.