Zelf gezonde Mc Chickens maken

Zelf gezonde Mc Chickens maken, Recept voor kipburgers, Zelf Mc Donalds maken, Gezonde burger recepten, Glutenvrije hamburgers maken, Glutenvrije hamburgers van Schar, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten Beaufood

Als ik een food crush mocht kiezen dan zou dat toch wel een Mc Chicken van de Mac Donald zijn, maar omdat ik niet wil weten wat daar allemaal in verwerkt zit besloot ik zelf aan de slag te gaan met een gezonde variant. En hij was lékker! Poeh. Oké, hij smaakt ietsje anders omdat deze kip niet super krokant is doordat hij niet in de frituur gemaakt wordt, maar met een koekenpan en wat paneermeel kom je een heel eind.

Ik maak de burgers in dit recept van kipgehakt. Mocht je dit niet kunnen vinden bij je supermarkt of slager, dan kun je ook een kipfilet gebruiken maar persoonlijk vind ik burgers van kipgehakt het lekkerst. Ome Donald doet trouwens heel geheimzinnig over de precieze ingrediënten van de Mc Chicken saus, maar ik las ergens dat je het meest in de buurt komt met mayo en uienpoeder. Klopt aardig! Het resultaat: twee heerlijke kipburgers met een frisse saus die een stuk verantwoorder zijn dan die van de Mac  Donald.

 

Psst.. Heb je een glutenallergie? Gebruik dan de paneermeel en hamburger broodjes van Schär, die zijn vrij van gluten. Of maak deze platte broodjes van havermout als je deze variant nóg gezonder wilt maken!

 

Dit heb je nodig voor twee Mc Chickens

  • 250 gr kipgehakt
  • 2 hamburger broodjes
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • handje botersla

Voor de saus

  • 1.5 el mayo
  • snuf uienpoeder

 

Zelf gezonde Mc Chickens maken, Recept voor kipburgers, Zelf Mc Donalds maken, Gezonde burger recepten, Glutenvrije hamburgers maken, Glutenvrije hamburgers van Schar, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten Beaufood

 

Zo maak je ze

Begin met de burgers. Kneed het gehakt met je handen fijn en breng op smaak met een snuf peper. Vorm twee ballen en druk ze plat tot burgers.

Neem twee borden. Klop in het ene bord het ei los en schep in het andere bord de paneermeel. Wentel de burgers eerst door het ei en vervolgens door de paneermeel.

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten gaar.

Maak ondertussen de saus door het uienpoeder door de mayo te mengen. Snijd de broodjes door midden en warm ze even op in de oven. Ik legde ze vijf minuutjes in de oven op 180 graden.

Haal de burgers uit de pan en beleg de broodjes in de volgorde broodje, burger, sla, saus, broodje.

 

 

Lekker voor erbij: deze frieten uit de oven van zoete aardappel of een portie gestoomde groenten!

 

 

5 Comments
  1. Hij was heerlijk en bij de visite viel het ook in de smaak.
    Vriendlief vond een hamburger te weinig, ha ha. Aanradertje dus :D

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!