...

Zelf chocolade maken (met favo toppings)

Zelf chocolade maken (met favo toppings)

door | mrt 10, 2015 | Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Zelf chocolade maken

Zelf chocolade maken is echt super makkelijk. Ik merk dat chocoladerecepten erg in trek zijn op beaufood.nl. De chocolade brownie was bijvoorbeeld een echte hit en de chocolade ontbijtsushi al helemaal. Daarom mag het volgende recept natuurlijk niet ontbreken hier. Lekkere pure chocolade brokken die een stuk verantwoorder zijn dan de chocolade uit de winkel. En ook een stukje duurder dat wel, maar je doet er daarentegen weer veel langer mee omdat je sneller vol zit.

Je kunt hem zo lekker maken als je zelf wil door er je gavo ingrediënten aan toe te voegen. Noten, extra cacaonibs, gedroogd fruit, superfoods, krenten en ga zo maar door. Of besprenkel je chocolade met kaneel en bijenpollen! Maak er wat moois van.

 

 

Nodig voor een flinke plak chocolade

  • 80 gr cacaoboter
  • 40 gr cacaopoeder
  • 2 el honing
  • 1 flinke eetlepel kokosvet

Extra lekkermakers

  • Een hand noten (klein gehakt)
  • Krenten
  • Gedroogde abrikozen (in kleine stukjes)
  • Kokosstukjes
  • Chiazaad
  • Bijenpollen
  • Gojibessen
  • Kaneelpoeder
  • Snuf rode chilipeper
  • Kleine snuf zeezout
  • Stukjes dadel
  • Cacaonibs
  • Etc!

 

Zo maak je het

Smelt de cacaoboter en het kokosvet au bain marie.

Schep de honing en het cacaopoeder erdoorheen zodra alles gesmolten is. Roer even goed door.

Bekleed een ** met vershoudfolie. Met ** bedoel ik een diep vierkant bord (in iedergeval zo diep dat de chocolade er niet afloopt), een vierkant bakje, brownievorm, schaaltje of wat dan ook waarin de chocolade in uit kan harden. Rond kan natuurlijk ook! Dan krijg je gewoon een ronde chocoladereep, lekker origineel. Wat ik nu terplekke bedenk ik trouwens ook best leuk: heb je een kleine taart of brownievorm in de vorm van een hart, bloem of dier? Daar kun je natuurlijk een hele leuke vorm mee maken! Een chocoladehart bijvoorbeeld. Dit ga ik binnenkort zelf maar eens uit proberen ;)

Schep als laatste je favo ingrediënten erdoorheen of top de chocolade af met kaneel of bijenpollen. Whatever you like.

Zet de chocolade voor minimaal 2 uur in de koelkast. Breek hem daarna in stukken en geniet!

 

Zelf chocolade maken

 

Deze chocolade is helaas niet calorievrij dus geniet met mate!:)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer
Gezonde cake met bieten en chocolade

Gezonde cake met bieten en chocolade

Ja - dat lees je goed. Dit is inderdaad een gezonde cake met chocolade én bietjes. Dat klinkt misschien als een vreemde combi maar laat me deze misvatting meteen even rechtzetten: dit is goud! Om te beginnen vind ik het ideaal dat zelfs een zoetig baksel groenten kan...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *