Zelf chocolade maken is echt super makkelijk. Ik merk dat chocoladerecepten erg in trek zijn op beaufood.nl. De chocolade brownie was bijvoorbeeld een echte hit en de chocolade ontbijtsushi al helemaal. Daarom mag het volgende recept natuurlijk niet ontbreken hier. Lekkere pure chocolade brokken die een stuk verantwoorder zijn dan de chocolade uit de winkel. En ook een stukje duurder dat wel, maar je doet er daarentegen weer veel langer mee omdat je sneller vol zit.
Je kunt hem zo lekker maken als je zelf wil door er je gavo ingrediënten aan toe te voegen. Noten, extra cacaonibs, gedroogd fruit, superfoods, krenten en ga zo maar door. Of besprenkel je chocolade met kaneel en bijenpollen! Maak er wat moois van.
Nodig voor een flinke plak chocolade
- 80 gr cacaoboter
- 40 gr cacaopoeder
- 2 el honing
- 1 flinke eetlepel kokosvet
Extra lekkermakers
- Een hand noten (klein gehakt)
- Krenten
- Gedroogde abrikozen (in kleine stukjes)
- Kokosstukjes
- Chiazaad
- Bijenpollen
- Gojibessen
- Kaneelpoeder
- Snuf rode chilipeper
- Kleine snuf zeezout
- Stukjes dadel
- Cacaonibs
- Etc!
Zo maak je het
Smelt de cacaoboter en het kokosvet au bain marie.
Schep de honing en het cacaopoeder erdoorheen zodra alles gesmolten is. Roer even goed door.
Bekleed een ** met vershoudfolie. Met ** bedoel ik een diep vierkant bord (in iedergeval zo diep dat de chocolade er niet afloopt), een vierkant bakje, brownievorm, schaaltje of wat dan ook waarin de chocolade in uit kan harden. Rond kan natuurlijk ook! Dan krijg je gewoon een ronde chocoladereep, lekker origineel. Wat ik nu terplekke bedenk ik trouwens ook best leuk: heb je een kleine taart of brownievorm in de vorm van een hart, bloem of dier? Daar kun je natuurlijk een hele leuke vorm mee maken! Een chocoladehart bijvoorbeeld. Dit ga ik binnenkort zelf maar eens uit proberen ;)
Schep als laatste je favo ingrediënten erdoorheen of top de chocolade af met kaneel of bijenpollen. Whatever you like.
Zet de chocolade voor minimaal 2 uur in de koelkast. Breek hem daarna in stukken en geniet!
Deze chocolade is helaas niet calorievrij dus geniet met mate!:)
0 reacties