...

Zelf amandelmelk maken

Zelf amandelmelk maken

door | mrt 20, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Zelf amandelmelk maken

Wist je dat zelf amandelmelk maken echt super makkelijk is? Je hebt er maar twee ingredienten voor nodig en een blender. Het is niet zozeer goedkoper om zelf een litertje te maken in plaats van te kopen, maar je hebt wel echt verse amandelmelk zonder toegevoegde suikers!

 

Zelf amandelmelk maken

 

Nodig voor 1 liter

  • 200 gr amandelen (blank en ongeroosterd)
  • 1 liter water
  • 1 el honing

 

Zo maak je het

Week de amandelen eerst vier uur in een laagje water. Langer is ook goed, dus je kunt de amandelen ook een nachtje laten weken en er in de ochtend amandelmelk van maken.

Giet de amandelen af en mix in een blender met 1/4 liter water kort tot een romige massa. Voeg daarna de honing en de rest van het water toe en blend nog even goed door tot je gladde melk hebt.

Zeef de melk door een theedoek of door een (nauw) vergiet.

Giet de melk in een glazen fles en bewaar  in de koelkast. Je kunt je amandelmelk tot vier dagen bewaren!

 

Zelf amandemelk maken

 

 

Ook heerlijk als vervanger van de honing: een paar dadels mee laten weken (ontpit) en deze ook door de amandelmelk heen blenden. Je krijgt op deze manier een heerlijk zoetige melk.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *