...

Zelf amandelmelk maken

Zelf amandelmelk maken

door | mrt 20, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Zelf amandelmelk maken

Wist je dat zelf amandelmelk maken echt super makkelijk is? Je hebt er maar twee ingredienten voor nodig en een blender. Het is niet zozeer goedkoper om zelf een litertje te maken in plaats van te kopen, maar je hebt wel echt verse amandelmelk zonder toegevoegde suikers!

 

Zelf amandelmelk maken

 

Nodig voor 1 liter

  • 200 gr amandelen (blank en ongeroosterd)
  • 1 liter water
  • 1 el honing

 

Zo maak je het

Week de amandelen eerst vier uur in een laagje water. Langer is ook goed, dus je kunt de amandelen ook een nachtje laten weken en er in de ochtend amandelmelk van maken.

Giet de amandelen af en mix in een blender met 1/4 liter water kort tot een romige massa. Voeg daarna de honing en de rest van het water toe en blend nog even goed door tot je gladde melk hebt.

Zeef de melk door een theedoek of door een (nauw) vergiet.

Giet de melk in een glazen fles en bewaar  in de koelkast. Je kunt je amandelmelk tot vier dagen bewaren!

 

Zelf amandemelk maken

 

 

Ook heerlijk als vervanger van de honing: een paar dadels mee laten weken (ontpit) en deze ook door de amandelmelk heen blenden. Je krijgt op deze manier een heerlijk zoetige melk.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *