...

Zeebaars met spaghetti aglio olio

Zeebaars met spaghetti aglio olio

door | jan 31, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Zeebaars met spaghetti aglio olio, Gezonde pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Zeebaars bakken op de huid, Pasta met zeebaars, Makkelijk en culinair

Deze zeebaars met spaghetti aglio olio is een restaurantwaardig gerecht dat je binnen no time op tafel zet. Een echte aanrader wanneer je een etentje voor vrienden geeft. Aangezien ik zelf gevoelig ben voor gluten gebruik ik glutenvrije spaghetti, maar gebruik vooral normale spaghetti indien je hier geen last van hebt. Glutenvrije pasta is niet persé gezonder, maar wel beter voor je darmen.

Dit gerecht valt of staat door de kwaliteit van de vis dus loop even langs de visboer en vraag om verse en graatloze filets. En zonder schubben!  Paar minuutjes bakken in de pan met een snuf peper en zout, de pasta kort koken en daarna kruiden met verse kruiden en rode peper, gestoomde groenten erbij en je hebt een heerlijk en gezonde avondmaaltijd.

 

Dit je nodig voor twee personen

  • 2 zeebaars filets – graatloos en zonder schubben
  • 180 gr spaghetti
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • 1 bosje verse peterselie – fijn gehakt
  • 1 rode peper – in kleine ringetjes
  • scheutje olijfolie – extra vergine 

 

Zeebaars met spaghetti aglio olio, Gezonde pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Zeebaars bakken op de huid, Pasta met zeebaars, Makkelijk en culinair

 

Zo maak je het

Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bij glutenvrije pasta is dit vaak zo’n 8 tot 10 minuten.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en leg de filets met het vel naar boven in de pan. Bak de eerste kant twee minuten en draai de filets daarna voorzichtig om. Bestrooi met een snuf peper & zout. Bak de filets op het vel tot ze gaar zijn, het visvlees moet wit gekleurd zijn.

Giet de pasta af en zet de pan terug op laag vuur. Schenk een scheutje olijfolie over de spaghetti en breng op smaak met de knoflook, een snuf peper, rode peper en als laatste de peterselie (houd wat achter voor de garnering). Schep de spaghetti goed om zodat alle smaken zich met elkaar vermengen.

Verdeel de spaghetti over twee borden, leg de filets erop en sluit af met nog wat extra peterselie.

 

Ik serveer bij dit gerecht gestoomde groenten als broccoli, bloemkool of bietjes maar je kunt er ook een lekkere groene salade bij serveren

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *