Zeebaars met spaghetti aglio olio

Zeebaars met spaghetti aglio olio, Gezonde pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Zeebaars bakken op de huid, Pasta met zeebaars, Makkelijk en culinair

Deze zeebaars met spaghetti aglio olio is een restaurantwaardig gerecht dat je binnen no time op tafel zet. Een echte aanrader wanneer je een etentje voor vrienden geeft. Aangezien ik zelf gevoelig ben voor gluten gebruik ik glutenvrije spaghetti, maar gebruik vooral normale spaghetti indien je hier geen last van hebt. Glutenvrije pasta is niet persé gezonder, maar wel beter voor je darmen.

Dit gerecht valt of staat door de kwaliteit van de vis dus loop even langs de visboer en vraag om verse en graatloze filets. En zonder schubben!  Paar minuutjes bakken in de pan met een snuf peper en zout, de pasta kort koken en daarna kruiden met verse kruiden en rode peper, gestoomde groenten erbij en je hebt een heerlijk en gezonde avondmaaltijd.

 

Dit je nodig voor twee personen

  • 2 zeebaars filets – graatloos en zonder schubben
  • 180 gr spaghetti
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • 1 bosje verse peterselie – fijn gehakt
  • 1 rode peper – in kleine ringetjes
  • scheutje olijfolie – extra vergine 

 

Zeebaars met spaghetti aglio olio, Gezonde pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Zeebaars bakken op de huid, Pasta met zeebaars, Makkelijk en culinair

 

Zo maak je het

Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bij glutenvrije pasta is dit vaak zo’n 8 tot 10 minuten.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en leg de filets met het vel naar boven in de pan. Bak de eerste kant twee minuten en draai de filets daarna voorzichtig om. Bestrooi met een snuf peper & zout. Bak de filets op het vel tot ze gaar zijn, het visvlees moet wit gekleurd zijn.

Giet de pasta af en zet de pan terug op laag vuur. Schenk een scheutje olijfolie over de spaghetti en breng op smaak met de knoflook, een snuf peper, rode peper en als laatste de peterselie (houd wat achter voor de garnering). Schep de spaghetti goed om zodat alle smaken zich met elkaar vermengen.

Verdeel de spaghetti over twee borden, leg de filets erop en sluit af met nog wat extra peterselie.

 

Ik serveer bij dit gerecht gestoomde groenten als broccoli, bloemkool of bietjes maar je kunt er ook een lekkere groene salade bij serveren

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!