Wraps van ijsbergsla met gerookte zalm en sesam

Gezond lunchen, Gezonde voorafjes, Lunchen met vis, Zalm Wraps van ijsbergsla, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Glutenvrije wraps, Wraps van sla maken, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers,, Beaufood recepten

Ik word helemaal vrolijk van het mooie weer van de afgelopen week! Doordat de zomer in aantocht is krijg ik zin in een frisse lunch. En wat past er nou beter bij een frisse lunch dan knisperende wraps van ijsberg sla met gerookte zalm en sesam? Met een luchtige dressing en wat sesamzaad maak je dit gerecht helemaal af. Je kunt deze lunch makkelijk meenemen voor onderweg of serveren als bijgerecht bij sushi of bij een barbecue. Ik weet het, het is al amper lente maar zeg nou eerlijk.. Krijg jij ook niet al een beetje de barbecue kriebels door het zonnige weer van de afgelopen dagen? Deze zomerse sla wraps zijn daarnaast ook heel geschikt om de eerste stappen te zetten naar een bikini proof body!

Ingrediënten voor vier wraps van ijsbergsla met  gerookte zalm en sesam / 2 personen

  • 4 bladeren van een krop ijsberg sla 
  • 4 plakken gerookte zalm 
  • 2 el sesamzaadjes 
  • 3 el kwark 
  • 1 handje basilicum blaadjes 
  • 4 cocktailprikkers 

 

Zo maak je het

Haal voorzichtig vier bladeren sla van de krop af. Vul elk blad in de breedte met een plak zalm, zoals je dat zou doen bij een normale wrap. 

Maak de dressing door de kwark te verdunnen met een klein scheutje water. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Snij de basilicum fijn en meng dit door de kwark. Bestrooi de zalm in de sla wraps met wat sesamzaadjes en de dressing. Oprollen maar! (Begin vanaf de aanzet van de sla te rollen, dus naar de ‘slappe’ kant toe zeg maar). Zet de wrap vast met een cocktailprikker.
Tip: ik dipte de wraps in een beetje in wat soja saus!
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.