Dit is zo’n gerecht waarvan ik zeker weet dat iedereen zal smullen als je het op tafel zet! Mits je van zalm houdt natuurlijk ;) De kruidenkorst is gemaakt van verse kruiden als oregano en peterselie en krijgt een lekker zoutje door de parmezaanse kaas. Dit gerecht is uitstekend voor wanneer je kookt voor meerdere mensen. Terwijl de zalmfilets in de oven garen (zelfs in een kleine oven passen er met gemak zes tot acht zalmfilets op een ovenplaat) kun je de tafel dekken en je storten op bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een lekkere salade als side dish.
Heb je dit gerecht gemaakt? Let me know op Instagram! Vind ik leuk :)
Dit heb je nodig voor deze zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkorst / 2 personen
- 2 zalmfilets op vel
- 20 gr verse peterselie
- 30 gr ongezouten walnoten
- 20 gr parmezaanse kaas
- 5 takjes verse organo
- rasp van een 1/2 citroen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak het mengsel voor de kruidenkorst. Doe de peterselie, walnoten, parmezaanse kaas, oregano en het rasp van een halve citroen in je keukenmachine en zet hem aan tot je een kruimelig geheel hebt. Voeg twee eetlepels olijfolie toe. Blend niet te lang, we willen niet dat het puree wordt! Je kunt dit eventueel ook doen met een staafmixer. Proef en voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.
Dep de zalmfilets droog en verdeel het kruidenmengsel erover. Druk goed aan en leg de zalmfilets op de ovenplaat. Bak beide filets 10 tot 15 minuten in de oven. Dit ligt een beetje aan de dikte van de filets.
Zet, indien je deze stand hebt, de oven de laatste drie minuten op hete lucht. Zo krijg je een licht krokante kruidenkorst.
Ik at deze zalmfilets met een salade van veldsla, tomaatjes, walnoten en een dressing van olijfolie, appelazijn en een minischeutje sesamolie. En gebakken aardappeltjes!
Beste Bo
Dit gerecht lijkt mij heerlijk en ik wil het graag maken. Maar ik vraag mij af, moet je echt zalm met huid nemen en zo ja, leg je de zalm met de huid op de bakplaat of juist boven?
Ik ben gewend om de zalm met de huid boven in de oven te bakken en we halen die eraf voor het eten.
Maar nu haal je dan gelijk de lekkere korst eraf, denk niet dat dat de bedoeling is 😊
Nee hoor, kan ook zonder vel! Als je zalm met vel gebruikt beleg je de kant zonder vel met de kruidenkorst :)
Goed recept,mijn dochter stuurde het door.
Het was Heerlijk toen .. en vanavond maak ik het weer.
Daar komt bij dat het geheel er mooi uitziet.
zeer lekker
Wat een heerlijk recept, we hebben gesmikkeld!
Ziet er heerlijk uit!
Leg je de velkant op de bakplaat en beleg je de schone kant met de kruidenkorst of omgekeerd?
Groetjes,
Ineke
Top recept, twee dagen achter elkaar gegeten, want de zalm moest wel op, maar alle twee de dagen genoten!!!, hartelijk dank👍🍴🙋🏼♀️
Wat super om te horen :D