...

Zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkorst

Zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkorst

door | mrt 20, 2019 | Hoofdgerecht, Kerstrecepten, Recepten, Vis | 8 reacties

Zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkors, Gezond avondeten, Avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond eten oven

Dit is zo’n gerecht waarvan ik zeker weet dat iedereen zal smullen als je het op tafel zet! Mits je van zalm houdt natuurlijk ;) De kruidenkorst is gemaakt van verse kruiden als oregano en peterselie en krijgt een lekker zoutje door de parmezaanse kaas. Dit gerecht is uitstekend voor wanneer je kookt voor meerdere mensen. Terwijl de zalmfilets in de oven garen (zelfs in een kleine oven passen er met gemak zes tot acht zalmfilets op een ovenplaat) kun je de tafel dekken en je storten op bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een lekkere salade als side dish.

Heb je dit gerecht gemaakt? Let me know op Instagram! Vind ik leuk :)

Zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkors, Gezond avondeten, Avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond eten oven

Zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkors, Gezond avondeten, Avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond eten oven

Dit heb je nodig voor deze zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkorst / 2 personen

  • 2 zalmfilets op vel
  • 20 gr verse peterselie
  • 30 gr ongezouten walnoten
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • 5 takjes verse organo
  • rasp van een 1/2 citroen

 

Zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkors, Gezond avondeten, Avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond eten oven

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak het mengsel voor de kruidenkorst. Doe de peterselie, walnoten, parmezaanse kaas, oregano en het rasp van een halve citroen in je keukenmachine en zet hem aan tot je een kruimelig geheel hebt. Voeg twee eetlepels olijfolie toe. Blend niet te lang, we willen niet dat het puree wordt! Je kunt dit eventueel ook doen met een staafmixer. Proef en voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.

Dep de zalmfilets droog en verdeel het kruidenmengsel erover. Druk goed aan en leg de zalmfilets op de ovenplaat. Bak beide filets 10 tot 15 minuten in de oven. Dit ligt een beetje aan de dikte van de filets.

Zet, indien je deze stand hebt, de oven de laatste drie minuten op hete lucht. Zo krijg je een licht krokante kruidenkorst.

Ik at deze zalmfilets met een salade van veldsla, tomaatjes, walnoten en een dressing van olijfolie, appelazijn en een minischeutje sesamolie. En gebakken aardappeltjes!

Zalm uit de oven met parmezaanse kruidenkors, Gezond avondeten, Avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond eten oven

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Martine

    Beste Bo
    Dit gerecht lijkt mij heerlijk en ik wil het graag maken. Maar ik vraag mij af, moet je echt zalm met huid nemen en zo ja, leg je de zalm met de huid op de bakplaat of juist boven?
    Ik ben gewend om de zalm met de huid boven in de oven te bakken en we halen die eraf voor het eten.
    Maar nu haal je dan gelijk de lekkere korst eraf, denk niet dat dat de bedoeling is 😊

    Antwoord
    • Bo

      Nee hoor, kan ook zonder vel! Als je zalm met vel gebruikt beleg je de kant zonder vel met de kruidenkorst :)

      Antwoord
  2. Linda van Dijk

    Goed recept,mijn dochter stuurde het door.
    Het was Heerlijk toen .. en vanavond maak ik het weer.
    Daar komt bij dat het geheel er mooi uitziet.

    Antwoord
  3. Linda Acke

    zeer lekker

    Antwoord
  4. Jozephina

    Wat een heerlijk recept, we hebben gesmikkeld!

    Antwoord
  5. Ineke Pancken

    Ziet er heerlijk uit!
    Leg je de velkant op de bakplaat en beleg je de schone kant met de kruidenkorst of omgekeerd?

    Groetjes,

    Ineke

    Antwoord
  6. Carla

    Top recept, twee dagen achter elkaar gegeten, want de zalm moest wel op, maar alle twee de dagen genoten!!!, hartelijk dank👍🍴🙋🏼‍♀️

    Antwoord
    • Bo

      Wat super om te horen :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *