...

Zalm pakketjes met asperges en pesto uit de oven

Zalm pakketjes met asperges en pesto uit de oven

door | apr 25, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 2 reacties

Zalm pakketjes met asperges en pesto uit de oven

Ik ben zo’n typje dat haar eten graag aanpast aan het weer. Maar dat is de afgelopen dagen echt onmógelijk. Zaterdag werkte ik op een reclameshoot voor Driscoll (heeeel erg tof) en ik kwam door en door koud thuis maar wel met een verbrand gezicht?! Raar. O ja, en met HEEL veel doosjes vol  bramen, frambozen, aardbeien en bosbessen. Ik gaf er een hoop weg aan buren, vrienden en familie en met de rest maakte ik vanmorgen een fruit crumble. Deze om precies te zijn maar dan met frambozen en bramen. En nog heb ik over dus ik denk dat ik er morgen ook maar een lekkere smoothie van maak. Of misschien een fruit salade, want ik vind het altijd een beetje zonde om dat mooie zoete fruit te blenden. Ik kan ze natuurlijk ook in gesmolten pure chocolade dippen.. Of even invriezen en er daarna sorbetijs van maken!

Werken met eten is iets wat ik het allerliefst de hele dag doe en zaterdag rende ik tien uur lang (op die shoot dus) op en neer met salades, quiches, broodjes, charcuteries en lots of berries. Maar weet je wat nou zo jammer is? Op mijn tastings wordt er geproefd van het eten, maar bij zo’n shoot kunnen die mooie hapjes na een hele dag geshined te hebben zo de prullenbak in. Zo jammer! Maar na al het harde werken weet ik zeker dat het resultaat er mag wezen. Het was in ieder geval een onwijs leuke dag.

Willen jullie een kijkje achter de schermen?

 

fruit van Driscoll's met Beaufood

 

Driscoll 1

 

Driscoll 2

 

driscoll 4

 

 

 

Anyhow, het weer en bijpassend eten dus. Ik had zin in een licht gerechtje met vis dus ik maakte zalm uit de oven. Verpakt in pakketjes van bakpapier met groene asperges en pesto. Erruggg lekker kan ik je vertellen.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

 • 2 zalmfilets
 • 2 el groene pesto – zelf maken is het allerlekkerst en hier vind je het recept!
 • 200 gr groene asperges
 • stuk of tien kleine tomaatjes

 

Zalm pakketjes met asperges en pesto uit de oven

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg twee vellen bakpapier klaar en verdeel de asperges hierover.  Leg de zalm erop en sluit af met pesto en een snuf peper.

Halveer de tomaatjes en leg ze erbij. Vouw de pakketjes luchtig op en zet vast met een stukje keukentouw. Heb je dit niet (zoals ik) dan kun je er ook een stukje folie omheen wikkelen zodat de pakketjes dicht blijven.

Leg de pakketjes 15 minuten in de oven. Eet je je zalm liever wat rauw? Verkort de oventijd dan tot tot 10 minuten.

 

Zalm pakketjes met asperges en pesto uit de oven

 

 

Serveer er een lekkere salade bij of gebakken krieltjes. De krieltjes kun je ook in de oven bereiden

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Frank de Witte

  Zalm, pesto, groene asperges en kerstomaatjes. Het was heel lekker. Maar de groene asperges waren moeilijk te verkrijgen. (op 26 september 2016) Maar een speciaalzaak in Knokke heeft ons gered. De bereidingstijd heb ik op 30 minuten gehouden, anders zijn de asperges niet gaar.

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Frank! Jaaa groene asperges zijn in deze tijd lastig verkrijgbaar.. Je kunt ze ook eventueel vervangen door haricots verts :) Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *