Zalm lasagne met spinazie en bechamelsaus

Spinazie en zalm lasagne met bechamelsaus, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Zalm lasagne, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond avondeten, La Baleine zeezout

Het zal je misschien niet verbazen als ik je vertel dat mijn keuken redelijk.. volgepropt is. Neem bijvoorbeeld servies. Ik ben gék op mooie borden, leuke kommetjes en tof bestek. Ik koop van alles vaak maar één stuk waardoor onze servieskast een bonte mix is van verschillend servies. Wel redelijk in dezelfde tinten overigens zoals wit, lichtgrijs, zachtgroen en diepblauw. Dan heb je nog mijn gigantische kruidenverzameling. Mijn lades bársten echt uit elkaar van de potjes kruiden en andere smaakmakers. Als ik een leuke kruidenmix tegenkom MOET ik dat gewoon meenemen. Hoe zit dat met jou? Wel of geen overvolle kruidenla, er is één ingrediënt dat standaard in elke keuken te vinden is. Zout! Ik ben er gek op. Geen maaltijd is compleet zonder een snuf zout en geen chocolade cake verlaat de oven zonder een zeezoutje on top.

Spinazie en zalm lasagne met bechamelsaus, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Zalm lasagne, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond avondeten, La Baleine zeezout

Zout vind je in verschillende soorten en maten. Een van mijn favoriete merken is La Baleine. La Baleine werd geïntroduceerd in 1934 in de Zuid Franse stad Montpellier. Ze zijn al 80 jaar het grootste zoutmerk in de Franse keuken. La Baleine bestaat uit puur en alleen zeezout gekristalliseerd in een traditionele en natuurlijke weg. Nu is te veel zout niet goed voor ons lichaam, maar helaas krijgen we gemakkelijk te veel binnen door het eten van bewerkte producten, zoals bijvoorbeeld pakjes en zakjes. En dat terwijl het zó makkelijk is om (bijvoorbeeld) zelf een super lekkere en voedzame lasagne op tafel te zetten. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een kant en klaar pak voor lasagne heb gebruikt. Ik denk in het begin van mijn studententijd? Ik kies nu veel liever voor een zelfgemaakte saus van verse spinazie en tomaten en ik wil graag zelf bepalen hoeveel (en welk) zout ik in mijn eten doe. Hieronder vind je een heerlijk en makkelijk recept voor een voedzame zalm lasagne met spinazie en bechamelsaus zonder pakjes en zakjes :D

Spinazie en zalm lasagne met bechamelsaus, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Zalm lasagne, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond avondeten, La Baleine zeezout

Spinazie en zalm lasagne met bechamelsaus, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Zalm lasagne, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond avondeten, La Baleine zeezout
Spinazie en zalm lasagne met bechamelsaus, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Zalm lasagne, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond avondeten, La Baleine zeezout

Dit heb je nodig voor deze zalm lasagne met spinazie en bechamelsaus / 2 tot 3 personen

  • 300 gr verse spinazie
  • 4 trostomaten – ga voor kwaliteit, dit proef je terug!
  • 250 gr verse zalmfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteentje
  • 140 gr tomatenpuree
  • 4 lasagnebladen – eventueel glutenvrij 
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • snuf gemalen La Baleine zeezout
  • 30 gr parmezaanse kaas

Voor de kokosbechamel

  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el roomboter
  • 2 el bloem – eventueel glutenvrij

 

Spinazie en zalm lasagne met bechamelsaus, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Zalm lasagne, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond avondeten, La Baleine zeezout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Mijn ovenschaal is 23 centimeter.

Begin met de tomatensaus. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit alles kort aan. Schep de spinazie erbij. Wacht tot het grooste gedeelte geslonken is en doe de tomatenpuree erbij samen met 100 ml kokosmelk. Breng het geheel op smaak met een snuf zeezout, Italiaanse kruiden en zwarte peper. Laat op laag vuur pruttelen.

Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter in een kleine pan. Haal de pan even van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet de pan weer op het vuur en schenk beetje voor beetje al kloppend met een garde de rest van de kokosmelk (300 ml) erbij. Ga door tot de saus mooi gebonden is. Breng de kokosbechamel op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper.

Snijd de zalm in kleine blokjes en roer dit door de tomatensaus.

Leg twee pastavellen in de ovenschaal. Verdeel de helft van de tomatensaus erover en daarna de helft van de kokosbechamelsaus. Bedek het geheel met de laatste twee pastavellen en sluit af met het overgebleven groentemengsel, bechamelsaus en parmezaanse kaas.

Schuif de schaal voor 35 minuten in het midden van de oven. Serveer de lasagne direct en serveer eventueel met verse spinazie. Alstublieft, één voedzame en lekkere maaltijd!

Spinazie en zalm lasagne met bechamelsaus, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Zalm lasagne, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten, Gezond avondeten, La Baleine zeezout

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!