...

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus

door | mei 20, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 1 reactie

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Een heerlijke zalmfilet bedekt met verse kruiden, citroenschil en subtiele knoflookrub plus knapperige groene asperges en overgoten met een romige citroensaus. Klinkt goed he? Het is nog eens makkelijk te maken ook en de pakketjes hoeven maar twintig minuten in de oven. Kun je ondertussen mooi aan de slag met de citroen roomsaus voor over de zalm. Het voordeel van gerechten garen in folie (of bakpapier) in de oven, is dat alles langzaam gaart en de smaken de tijd hebben om lekker in te trekken. Ik ben voorstander van zo min mogelijk vaat dus raspte ik de knoflook ook gewoon met de rasp waar ik de citroenschil mee raspte. Die geur die er vanaf komt, heer-lijk. Kijk wel voor je vingers ;)

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Dit heb je nodig voor deze zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus / 2 personen

  • 2 zalmfilets – zonder vel en zonder graat 
  • 8 grote groene asperges
  • 1 bio citroen – je kunt ook een gewone citroen gebruiken maar de schone schil van een bio citroen is tien keer lekkerder.
  • klein bosje verse peterselie
  • 1 klein knoflookteentje
  • flinke scheut extra vierge olijfolie

Voor de citroen roomsaus

  • 80 gr ricotta
  • rasp van 1/2 citroen
  • sap van 1/4 citroen

 

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg twee stukken bakpapier en zilverfolie klaar.

Was de asperges en snijd twee centimeter van de onderkant. Dep de zalmfilets droog en controleer op graatjes. Verdeel de asperges met de zalm over twee vellen bakpapier of zilverfolie.

Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van een halve citroen en rasp ook het knoflookteentje. Wrijf de zalmfilets ermee in en breng ze verder op smaak met de helft van de peterselie, zwarte peper en zout. Besprenkel met olijfolie en vouw de pakketjes dicht.

Bak de zalm-asperge pakketjes 20 minuten in het midden van de oven.

Maak in de laatste 5 oven minuten de citroen roomsaus. Rasp de schil van de andere helft van de citroen. Doe de rasp in een kleine pan samen met 100 ml water en een flinke snuf zout en peper. Breng aan de kook en roer de ricotta er daarna doorheen. Laat de roomsaus niet koken en zet het vuur uit wanneer de saus warm is.

Leg de pakketjes op twee grote borden, vouw ze open en garneer met de overgebleven peterselie. Schenk de citroen roomsaus erover.

Eet smakelijk!

Serveer de zalm pakketjes bijvoorbeeld met gebakken (zoete) aardappeltjes of een groene salade van veldsla, Taggiasca olijven, cherrytomaatjes en extra vierge olijfolie.

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Annemiek

    Whoaaaaa dit lijkt me zalig! Thanks!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *