Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Een heerlijke zalmfilet bedekt met verse kruiden, citroenschil en subtiele knoflookrub plus knapperige groene asperges en overgoten met een romige citroensaus. Klinkt goed he? Het is nog eens makkelijk te maken ook en de pakketjes hoeven maar twintig minuten in de oven. Kun je ondertussen mooi aan de slag met de citroen roomsaus voor over de zalm. Het voordeel van gerechten garen in folie (of bakpapier) in de oven, is dat alles langzaam gaart en de smaken de tijd hebben om lekker in te trekken. Ik ben voorstander van zo min mogelijk vaat dus raspte ik de knoflook ook gewoon met de rasp waar ik de citroenschil mee raspte. Die geur die er vanaf komt, heer-lijk. Kijk wel voor je vingers ;)

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Dit heb je nodig voor deze zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus / 2 personen

  • 2 zalmfilets – zonder vel en zonder graat 
  • 8 grote groene asperges
  • 1 bio citroen – je kunt ook een gewone citroen gebruiken maar de schone schil van een bio citroen is tien keer lekkerder.
  • klein bosje verse peterselie
  • 1 klein knoflookteentje
  • flinke scheut extra vierge olijfolie

Voor de citroen roomsaus

  • 80 gr ricotta
  • rasp van 1/2 citroen
  • sap van 1/4 citroen

 

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg twee stukken bakpapier en zilverfolie klaar.

Was de asperges en snijd twee centimeter van de onderkant. Dep de zalmfilets droog en controleer op graatjes. Verdeel de asperges met de zalm over twee vellen bakpapier of zilverfolie.

Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van een halve citroen en rasp ook het knoflookteentje. Wrijf de zalmfilets ermee in en breng ze verder op smaak met de helft van de peterselie, zwarte peper en zout. Besprenkel met olijfolie en vouw de pakketjes dicht.

Bak de zalm-asperge pakketjes 20 minuten in het midden van de oven.

Maak in de laatste 5 oven minuten de citroen roomsaus. Rasp de schil van de andere helft van de citroen. Doe de rasp in een kleine pan samen met 100 ml water en een flinke snuf zout en peper. Breng aan de kook en roer de ricotta er daarna doorheen. Laat de roomsaus niet koken en zet het vuur uit wanneer de saus warm is.

Leg de pakketjes op twee grote borden, vouw ze open en garneer met de overgebleven peterselie. Schenk de citroen roomsaus erover.

Eet smakelijk!

Serveer de zalm pakketjes bijvoorbeeld met gebakken (zoete) aardappeltjes of een groene salade van veldsla, Taggiasca olijven, cherrytomaatjes en extra vierge olijfolie.

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Zalm-asperge pakketjes uit de oven met citroen roomsaus, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven, Leuke foodblogs, Makkelijke recepten avondeten, vispakkertjes uit de oven

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!