Yoghurtsmoothie met blauwe bessen en munt

Yoghurtsmoothie met blauwe bessen en munt

door | aug 3, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Yoghurtsmoothie met blauwe bessen en munt

Wat een fantástisch lekker weer is het vandaag. Ik sta op met een ochtendzonnetje en ik ben meteen vrolijk. Ik begon de dag met een gekookt ei en een lekkere smoothie. Ik ben net twee dagen terug uit Polen en ik kan je verklappen dat ik na al dat lekkers wel weer de nodige vitamientjes kan gebruiken. Alhoewel, daar in Polen heb ik er ook aardig wat weggewerkt. Cause guess what? Op de marktjes daar worden er enorme potten vers geplukte blauwe bessen verkocht voor maar twee euro! Ik heb aardig wat besjes weggewerkt kan ik je vertellen. Toen ik net de Appie in liep om blauwe bessen te kopen voor in mijn smoothie schrok ik me een hoedje. Maar ja, het kan niet overal feest zijn :)

Deze yoghurt smoothie kun je ook zuivelvrij maken. HUH? Jep. Een zuivelvrije yoghurt smoothie. Tegenwoordig verkopen de bij de Ekoplaza kokosyoghurt en deze bevat geen zuivel. Er zit natuurlijk wel een kokossmaakje aan, maar persoonlijk vind ik dat een erg lekkere combi met blauwe bessen.

 

Nodig voor twee personen

  • 200 ml yoghurt (kokosyoghurt voor zuivelvrij)
  • 100 ml water
  • 200 gr blauwe bessen
  • 1 el honing
  • paar blaadjes munt als garnering
  • optioneel: 1 el lijnzaad en 1 el chiazaad

 

 

Yoghurtsmoothie met blauwe bessen en munt

 

 

Zo maak je het

Alles in de blender en blenden maar! Top je smoothies af met een paar blaadjes verse munt.

 

 

Tip: je kunt er ook een heerlijke ontbijtsmoothie maken. Voeg daarvoor 50 gram havermout toe aan de smoothie en mix goed door

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.