...

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl

door | okt 13, 2019 | Recepten, Zoetigheden | 9 reacties

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl, Glutenvrije taarten, Gezondere taarten, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Herfst taarten, Glutenvrije taartbodem, Glutenvrije koekbodem, Taartbodem havermout, Zondag bakdag

Hij is licht, hij is romig en hij zit bomvol zoete peren. Deze yoghurt taart heeft een zachte koekbodem van amandelmeel en havermout en een zoete swirl gemaakt van peren, kaneel en kokosbloesemsuiker. Heeeerlijk voor bij de koffie! Het deeg voor de bodem kneed je binnen een minuut door elkaar en de vulling is ook zo gepiept. Ik gebruik in dit recept plantaardige agar agar als versteviging in plaats van gelatine. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan kun je ook gewoon gelatine gebruiken :)

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl, Glutenvrije taarten, Gezondere taarten, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Herfst taarten, Glutenvrije taartbodem, Glutenvrije koekbodem, Taartbodem havermout, Zondag bakdag

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl, Glutenvrije taarten, Gezondere taarten, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Herfst taarten, Glutenvrije taartbodem, Glutenvrije koekbodem, Taartbodem havermout, Zondag bakdag

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl, Glutenvrije taarten, Gezondere taarten, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Herfst taarten, Glutenvrije taartbodem, Glutenvrije koekbodem, Taartbodem havermout, Zondag bakdag

Dit heb je nodig voor deze yoghurt taart met peer-kaneel swirl / 6 – 8 personen

Voor de bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr havermout – glutenvrij
  • 3 el honing
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
Voor de vulling
  • 600 gr yoghurt – kokosyoghurt voor lactosevrije variant
  • 2 el honing
  • 1.5 afgestreken tl agar agar
  • 1 kleine peer

Voor de bovenlaag

  • 2 kleine peren – zo’n 200 gr totaal
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl agar agar

 

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl, Glutenvrije taarten, Gezondere taarten, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Herfst taarten, Glutenvrije taartbodem, Glutenvrije koekbodem, Taartbodem havermout, Zondag bakdag

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl, Glutenvrije taarten, Gezondere taarten, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Herfst taarten, Glutenvrije taartbodem, Glutenvrije koekbodem, Taartbodem havermout, Zondag bakdag

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een springvorm (van 18 cm) met bakpapier. Vet de randen in met een beetje kokosvet.

Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed alles met je handen tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is voeg je een klein scheutje water toe. Bekleed de vorm met het deeg (zorg voor een opstaande rand van zo’n 3 centimeter) en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Zet de vorm voor een kwartiertje in de oven.

Ga verder met de vulling. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Meng de honing door de yoghurt.

Schep 100 ml yoghurt in een kleine pan. Roer de agar agar erdoor en breng aan de kook. Laat een minuutje garen, blijf roeren en haal de pan van het vuur. Laat de yoghurt iets afkoelen en roer vervolgens (met een garde) de koude yoghurt erdoor. Schep de stukjes peer erdoor en schenk de yoghurtvulling in de taartvorm. Zet de vorm even in de koelkast zodat de taart licht kan opstijven.

Pureer de overige twee peren samen met de kokosbloesemsuiker en kaneel. Schenk het perenmengsel in een kleine pan, roer er een halve theelepel agar agar erdoor en laat weer één minuutje koken terwijl je blijft roeren. Schenk het peer-kaneel mengsel over de taart en roer kort door met de achterkant van een lepel voor een mooie swirl.

Laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

Snijd hem in punten en genieten maar :D

Yoghurt taart met peer-kaneel swirl, Glutenvrije taarten, Gezondere taarten, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Herfst taarten, Glutenvrije taartbodem, Glutenvrije koekbodem, Taartbodem havermout, Zondag bakdag

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Sabrina

    Kun je de peren ook vervangen door appels? En zo ja, welke dan 😅

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Zoete appeltjes zijn ook heerlijk in plaats van peer.

      Antwoord
  2. S

    He Bo,

    Weer een heerlijk recept! Klopt het dat de vulling niet apart opgenomen is in het ingrediëntenlijstje?
    In het recept staat namelijk dat alle ingrediënten voor de bodem in één kom moeten, maar volgens mij hoeft de yoghurt met de peer en honing niet in de oven maar in de koelkast.
    Klopt dan?

    Antwoord
    • Bo

      De ingrediëntenlijst bestaat uit drie delen: de bodem, de vulling en de bovenlaag :)

      Antwoord
  3. M

    Heerlijk!
    Maar is de honing te vervangen? En door wat, wellicht agavesiroop/ahorn?

    Antwoord
    • Bo

      Yes, de honing kun je daar prima door vervangen :D

      Antwoord
      • Margot Vandermeulen

        in dezelfde verhouding? Is natuurlijk veel vloeibaarder..

        Antwoord
        • Bo

          Yes! In deze kleine hoeveelheid maakt het niet zoveel uit dat het wat dunner is. Mocht het deeg voor de bodem wel te nat zijn, dan voeg je gewoon wat meer havermout toe.

        • Sanne

          Lekker recept!! Het deeg was niet voldoende voor een goede rand, maar de rest stolt toch, dus maakte het niet uit. Ik heb het met gelatine gemaakt, want ik heb geen agar agar. Heb ervan gesmuld :-)

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *